Sångredovisningstårar, showrep, Shakespeare och myskvällar

Veckan som varit har varit en spännande skolvecka, vårat schema var nämligen nästan helt rensat för att kunna repa inför den stundande julshowen. Mycket rep men även en hel del hål i schemat att fylla med annat.
 
Så istället för vårt vanliga pilates-pass på måndagsmorgonen repade vi inför balettnumret, ett 14 minuter långt medley med julbalett i helklass. Det har tagit ett tag att repa in men vi är på god väg. Eftersom jag inte ska sjunga nåt solo eller så på showen så hade jag bara eget rep efter baletten så vi var några som passade på att gå igenom jazzkorren lite sen gick jag iväg och körde röstuppvärming. Efter lunchen väntade nämligen vår sång-redovisning av våra svenska låtar. Jag var fruktansvärt nervös, så där så jag satt och skakade innan och helt glömde bort att be nån filma... typiskt men, men. Det gick okej, jag råkade sjunga samma text två gånger och lite andra nervösmissar i sångtekniken och sånt. Det var en väldigt fin redovisning överlag, den första i helklass också så det var kul att få höra alla sjunga. Folk är så sjukt duktiga och det blev väldigt mycket känslor, såå fint!
 
Även tisdagen började med balettrep sen hade vi kör. Vi ska ju sjunga lite julmusik på showen, två superfina julpsalmer i lite andra tappningar och det lät redan i tisdags superfint även fast det var första gången vi sjöng ihop oss allihopa. Efter lunch hade vi musikteoriprov som jag var lite nervös för men wow, det gick faktiskt riktigt bra! Jag har verkligen lärt mig så mycket på bara denna terminen. Det känns skönt för då kan jag faktiskt hänga med lite i alla fall när alla andra som läst mycket mer börjar prata om såna saker på ensemble-lektionerna. Eftermiddagen vigdes åt teater mest Shakespeare såklart men även lite uppfräschning av Tjechov scenen då jag och Elvira ska göra den på showen.
 
Det känns som jag mesta delen av förmiddagen i onsdags spenderade sittandes på golvet i kaféet haha.. Vi hade nämligen en hel del hål eftersom det var så många individuella rep i schemat så när jag inte jobbade på Shakespeare med Alex inne hos Jo eller jobbade på Tjechov scenen med Elvira inne hos Stefan så satt jag i kaféet och övade sångtext eller bara umgicks med de andra i klassen som satt där. Efter lunch fick vi dock se tvåornas redovisning av sina komedi-scener och sen hade vi jazz där vi inte en sekund för sent fick våra placeringar till west-side numret. När jag skulle åka hem efter skolan så sprang jag ikapp Bella, Arvid, Gustav och Elin som hade lite ärenden på söder så då hängde jag på dem, vi åt på max och kikade i lite skivbutiker, en mycket mysig spontaneftermiddag. Herregud vad en har saknat att bara kunna umgås spontant efter skolan att, inte bara tvingas åka hem och sitta ensam och uggla.
 
I torsdags började vi med att repa baletten lite själva sen fick vi lov att kika på tvåornas balettredovisning. Spännande att se vad som kommer i tvåan på baletten, det såg ut att vara svårt men roligt. Efter det hade vi jazz där vi mest cleanade numret vilket var välbehövligt så nu känns det ändå lite mindre stressigt. Jag hade även utvecklingssamtal för baletten under den tiden. Eftermiddagen var all about teater-redovisningar först treorna, de var riktigt bra men den var en sjukt tung pjäs de körde scener i från, en pjäs om vuxenmobbning och fy fan jag hade verkligen ont i magen efteråt så tungt var det. Men som sagt de gjorde det så bra, det var väl kanske också därför en berördes så illa. Men det var bara att ladda om för efter var det dags för vår Shakespeare-redovisning, det har varit lite stressigt och jag kände mig väl kanske inte lika genomarbetad som med Tjechov men det var ändå skönt att få det redovisat. Det gick bra också, jag hade önskat mig själv lite mer energi kanske. Men som sagt jag hade nog behövt jobba lite till med scenen för att verkligen hitta helt in. Vi gjorde det i alla fall och det bemöttes bra av publiken. Efter skolan blev det sen en snabb sväng förbi Rusta innan det bar av hemåt igen.
 
Även fredagen var omkastad vi brukar ju i vanliga fall bara dansa på fredagar men denna vecka såg lite annorlunda ut. Vi började med balett med fullt fokus på julshowen, vi körde bl.a. omvänt utan spegel för första gången, lite förvirrande men det gick bra. Sen hade vi kör där vi övade jullåtarna och även fick lite placeringar. Efter lunchen hade vi stepp, fredagssteppen måste ju vara med i alla fall men vi körde i helklass för ovanlighetens skull. Lite kaos men det var en kul lektion och det gick ändå helt okej. Vi jobbade bl.a. på Irish-step, ball change i snurrar och pickups. Svårt men kul! Jag fick bara en sån varm känsla i hela kroppen under lektionen när jag stod där längst bak i salen med hela min klass framför mig, jäklar vad glad och tacksam jag är över min klass! vilka fina människor jag hamnat med, det betyder så mycket! Dagen avslutades sen med ett litet kort skolmöte sen tog vi helg. Jag hade ingen lust att åka hem direkt så jag dröjde mig kvar lite på skolan och följde sen med Emmy och Ida på lite ärenden på stan. Vi sprang även på Alex och Alice och vi bestämde oss för att umgås hemma hos Alice sen lite senare. Det blev en riktigt mysig kväll, vi blev ett liten gäng som beställde mat, drack lite bubbel och mest bara umgicks hela kvällen. Efter att ha suttit ensam i två fredagar i rad var det så skönt att få umgås med lite folk igen. Åh vad jag bara vill att coronan ska vara över snart så vi kan umgås ordentligt igen.
 
Det blev rätt sen i fredags särskilt eftersom vi missade tunnelbanan när vi skulle hem haha... Det löste sig bra i alla fall även fast en kom hem lite senare än tänkt. Men det fick bli en lång sovmorgon igår och sen bara en dag i soffan framför The Crown. Nån gång på eftermiddagen lyckades jag rycka upp mig i alla fall och fick gjort lite disk och städning vilket verkligen var på tiden.. Sen kollade jag på såklart på Så Mycket Bättre.
 
Idag har jag varit mycket mer produktiv. Jag klev upp i god tid, gjorde mig klar och städade klart det jag inte kunde göra igår kväll typ som att dammsuga. Sen tog jag mig in till söder för att köpa de sista Julklapparna. Det var inte så mycket folk så jag passade på att kika i lite affärer också innan jag åkte hem igen, det får mig verkligen att inse hur mycket jag saknar att få göra en vanlig julshopping, det är ju så mysigt med alla julgrejer i affärerna. Liksom bara att promenera inne i en stad är nåt jag saknar. Jag tror det är för det påminner mig om när jag var i Paris strax innan jul men det är ju nåt lite mysigt ändå att få promenera bland alla gamla hus. Eller så är det bara jag haha. Hur som helst, på eftermiddagen nu så har jag lagat mat, tvättat håret, målat naglarna och kikat lite mer på The Crown. Imorn har vi vår sista riktiga skoldag innan jullovet med julshow och allt, spännande!