Julshowförberedelser, krigar-foten och väldigt mycket fika

Det börjar lacka mot jul på riktigt nu förra veckan gick vi in i december och tack och lov hade jag en så mycket bättre vecka förra veckan.
 
Jag var tillbaka och dansade igen på måndagen väldigt försiktigt, lite öm och med en hel del tejp men tack och lov ändå att foten repade sig ganska snabbt. Vi började dagen med pilates som vanligt sen körde vi diagonaler och övade på korren till julshowen på jazzen. Jag kände mig mest lost eftersom jag missat en vecka av rep, det är en tuff korre för foten generellt också så det var svårt att kunna ta ut alla steg helt. Efter lunch väntade sång där vi jobbade en hel del med att sätta musikteori i verket dvs kolla på olika intervaller och bygga ackord. Det kändes lite som grekiska för mig men jag hänger ändå med så mycket bättre nu än vad jag hade gjort för bara 4 månader sen så det är kul. Sist väntade röstlektionen där vi jobbade lite med våra presentationer av våra svenskalåtar. Jag önskar jag hade varit mer förberedd alltså jag hade skrivit lite men hade inte riktigt formulerat allt ordentligt så jag fick improvisera lite men det gav mig ändå inspiration.
 
Första december i tisdags och jag och foten kämpade på med danslektionerna på förmiddagen, julkorren på baletten och show-korren på jazzen blev det. Det var dock lite förmycket för foten på jazzen så jag fick helt enkelt släppa envisheten och gå av efter halva lektioner för att köra fotstyrka istället och jag tror det var ett klokt beslut. Efter lunch hade jag sånglektion och sen var det teater som fick avsluta dagen. Texten sitter äntligen nu så det går att öva så mycket bättre fast jag känner mig ändå lite lost och stressad över just Shakespeare-scenen. Onsdagen bjöd på mer teater fina jullåtar på kören och på jazzen fick vi sista delen av korren till showen. Det ska bli spännande att se hur vi får ihop den här korren ändå just nu känner jag lite lätt panik haha men tack och lov börjar jag själv komma ikapp på allt jag missade när jag var skadad förra veckan.
 
Torsdag och vi började dagen med att jobba på cell block tango projektet. Det börjar ändå arta sig nu, vi är nästan färdiga med texten. Det kommer bli så kul att få se denna galna idé växa fram på scen sen, jag är taggad. Nästa lektion var balett sen var det dags för den nu traditionsenliga torsdagsfikat innan musikteorin. Denna vecka hade Alex bakat supergoda kladdkakabitar med polly och blåbär en riktigt hit. Musikteorilektionen var vår allra sista vilket känns lite tråkigt jag har verkligen uppskattat de lektionerna och jag känner att jag har kunnat ställa alla dumma frågor och lärt mig jättemycket värdefullt. Sista lektionen på torsdagar är som vanligt teater i helklass där vi just i torsdags körde igenom alla våra scenen framför varandra. Veckan gick så sjukt snabbt helt plötsligt var det fredag och jag och foten stålsatte oss för en krävande dansdag. Stepp startade upp dagen, vi jobbade mycket teknik men fick även lära oss en ny koreografi vilket var kul. Baletten sen fortsatte med lite stång som uppvärmning och sen fullt fokus på julshowen. Efter lunch var det dags för jazz och min fot var inte så glad på mig längre men det är ju så kul med jazz! särskilt när vi får snurra och hoppa mycket så jag kunde inte hjälpa det! och jag skulle ju ändå kunna vila foten hela helgen så jag körde på. Vi fick till och med börja jobba lite på splitthopp, så kul! 
 
Helg! så skönt! jag var helt slut efter veckan. Lördagen spenderades mest i soffan framför julkalendern och film vilket var precis vad jag behövde men igår på självaste andra advent hade vi lite godisbak-stuga hos mig! Jag och Emmy bestämde oss för att göra tre sorters julgodis. Knäck, cake-pops och polkabräck blev det med lite pauser emellan för att kolla på nya Mulan filmen. Det var en så mysig eftermiddag och även fast cake-popsen kanske inte blev så vackra haha så blev allt supergott. Massa skratt och så mycket julgodis, kan det bli bättre för en andra advent liksom!