Julshow!

Nämen att jag har gått klart en hel termin på SMU!? hur galet! det känns verkligen som vi nyss började, som det bara var några veckor sen vi satt och lunchade i Humlan efter första skoldagen. Jag tror jag faktiskt fortfarande inte riktigt fattat att jag verkligen går på en treårig musikalartistutbildning. Tiden flyger hur som helst.
 
I måndags var det dags för vår första julshow på SMU, med live stream såklart. Jag är så tacksam att vi kunde genomföra den, att vi tack vare våra lärare, och elever från tvåan som fixade med tekniken kunde få till det så bra med streaming och allt. Det är nog inte många som kan säga att de har gjort en show i december 2020 men det är så viktigt att kulturen får fortsätta leva! Vi har varit så sjukt noga med avstånd och restriktioner i skolan hela hösten och allt från koreografier till teaterscener har fått avstånds anpassas och hittat kreativa lösningar, jag är så sjukt tacksam att vi har kunnat varit på plats hela terminen för distansstudier som musikalstudent är ett helvete.
 
Vi började dagen med balettuppvärmning och sen ett tekniskt genomdrag för att sätta ut roddare och kolla in och utgångar mellan numrena, lite rörigt och lite stress men det gick. Sen efter lunch körde vi ett genrep som gick bra allt satt kanske inte helt 100 men det var ju bara genrepet så vi hade ju tid att fila till det sista innan föreställningen på kvällen. Det mest spännande var väl kanske jazz-korren, West Side, då första gången vi körde åt rätt håll utan speglar var på just genrepet haha. Men det gick ändå helt okej, jag menar inget gick fel som inte gick att rätta till när vi repade igenom den några gånger innan showen sen. Efter genrep och notes fanns det tid för att äta, sminka och kanske repa nån sista grej sådär innan det var dags.
 
Åh att få känna lite shownerver igen! det var ju ett tag sen sist, endorfinerna bara sprätte runt i en haha. Det blev en jättefin show alla är så jäkla proffsiga och levererade verkligen sitt yttersta hela showen. Helklassnumrena gick väldigt bra, West Side gick bra, körlåtarna var snygga och sen fick vi skina ordentligt i den Grinchen inspirerade julbaletten som avslutade det hela. Förutom helklassnumrena så hade alla i klassen minst en grej var i showen. Min var att jag och Elvira körde vår Tjechov scen. Det var riktigt kul att få göra den igen, Natasja är en rolig karaktär att spela och det kändes väldigt bra när vi körde, jag är stolt över oss! En var ju nästan hög på endorfiner och glädje efteråt så det kändes knasigt att bara åka hem sen och inte får en kramas god jul men nån heller. Det blev i alla fall en superfin avslutning på denna första termin på SMU.