Första veckan på SMU

Dags för den årliga augustiflytten det har ju blivit några år i rad nu men denna gång behövde vi iallafall inte åka genom halva Sverige med flyttlasset. Boende i Stockholm är en djungel för sig men jag lyckades iallafall hitta ett rum att hyra hos en tjej i Hagsätra. Jag letar dock fortfarande efter eget boende så om nån vet nån som hyr ut så tar jag tacksamt emot alla tips! Hur som helst så gick det smidig med flytten även om det tog en jäkla tid att packa upp allt och få saker på plats. Så en helg i bland alla flyttkartonger men jag blev klar tillslut och passade då på, på söndagen att cykla och bada ute i Farsta 6 km men det var det värt i värmen.
 
Så kom måndagen och skolstart! jag var fruktansvärt nervös och åkte till skolan alldeles för tidigt så jag var tvungen att sitta en stund på en parkbänk på Karlavägen innan jag gick dit så jag skulle komma i en mer "normal" tid haha... Första skoldagen var väldigt kort och bara info, vi fick träffa klassen och lärarna men egentligen inte mycket mer än så det är nämligen lite kaos på skolan just nu i början då både treorna (alltså förra tvåorna) och de gamla treorna  inte fick redovisa sina slutprojekt i våras ska göra dem nu istället så det håller på att repas för fulla muggar i alla lokaler. Men så efter vi slutat så gick de flesta i klassen och hade lunch-picknick i Humlegården så vi fick chans att prata och lära känna varandra lite mer, väldigt trevligt! alla är verkligen så glada, öppna och tillmötesgående.
 
Tisdagen bjöd på väldigt mycket info men även lite vanliga lektioner som balett, skadelära och teater. Baletten kommer verkligen vara sjukt grundlig alltså varenda liten muskel i hela kroppen grundlig, vår lärare är verkligen sjukt kunnig så det känns som jag kommer lära mig galet mycket jag ser så mycket fram emot det. Sen skadelära, vilken lyx att få ha det! det är verkligen nåt jag saknat på tidigare utbildningar. Det är så viktigt och det känns verkligen tryggt att skolan tar det på stort allvar och att vi får lära oss sånt här nu i början så vi kan hjälpa varandra också om det händer saker. På teaterlektionen lyckades vi med nåt jag aldrig varit med om innan vi klarade namnleken där man hälsar och byter namn med varandra på första försöket liksom va? det brukar aldrig gå haha men jag tar det som ett good sign för denna klass, annars jobbade vi med mycket upprepningsövningar, det ska bli spännande att se vad teaterundervisningen tar oss. Sommarvädret köttar fortfarande på så efter skolan åkte vi ett gäng till tantobadet och badade så mysigt och härligt att kunna utnyttja de sista sommardagarna till fullo och att få tid att lära känna folk från klassen mer.
 
onsdagen hade vi sång och teater i halvklass, många nya sångövningar och tillvägagångssätt t.ex. hur viktigt det är att aktivera röven när man sjunger och på teatern fortsatte vi med lekar och upprepningsövningar. Eftermiddagen sen gick till att köpa yogamatta med några från klassen. Torsdagen kom och bjöd på mer balett, skadelära, sång och vår första jazzlektion. På sången lyckades jag tydligen sjunga helt i bröstklang för kanske första gången i mitt liv haha jag vet inte vad som händer men vår lärare är väldigt entusiastisk så jag ser fram emot vad som kommer hända i framtiden. På jazzen sen fick vi damma av spiderman-korren från audition herregudars skymning...haha men det var kul! jag ser så mycket fram emot jazzlektionerna. Efter skolan hade vi lite mingel med tvåorna och treorna i Humlegården så vi fick chans att prata och lära känna varandra lite mer mellan årskurserna också.
 
Så vips var det fredag och vi hade gått vår första vecka på SMU fredagen i sig bjöd på steppintroduktion och mer balett. Så mycket info, så mycket intryck men en väldigt kul första vecka, det ska bli spännande att se var året tar oss. Även fredagskvällen bjöd på parkhäng denna gång i Rålis, lite vin ,lite lekar sammanfattat en riktigt mysig kväll det känns verkligen som vi är ett härligt gäng denna klass och jag ser fram emot att få lära känna alla ännu mer!