Distansstudier, livsnödvändiga spelkvällar, kolakakor och en springtur i hagel

Hade allt varit som det skulle så hade jag troligtvis varit på väg hem till Gävle just nu med ett ganska fullspäckat påsklov framför mig men ens planer har ju verkligen puttats på ända i dagens läge. Påsklov är det men jag är kvar nere i Bjärnum, att åka eller inte åka hem har varit frågan som cirkulerat i mitt huvud de senaste veckorna och efter galet med beslutsångest kom jag fram till att stanna. Det känns ändå klokast i dessa tider, särskilt för mig som har så långt att åka, det är verkligen en annorlunda tid vi lever i. 
 
Hur som helst så är nu ännu en distansvecka här i Bjärnum förbi och den har ändå varit rätt så intensiv mest för att allt tar så mycket längre tid när det ska göras på video eller filmas. På en vanlig dansklass så tar man hjälp av varandra och läraren men när det bara är en själv och en instruktionsvideo och du måste lära alla stegen utantill direkt tar det så mycket längre tid. Sen är det ju det här med självdisciplinen också.... det är så svårt att motivera sig själv att kliva upp tidigt när man ändå inte har nånstans att åka. Förutom allt som hör till skolarbetet har veckan även gått till att filma audition-videos vilket (om man läst mitt förra inlägg kan ta lite tid hehe...). Distansstudier + musikteaterskolan = 💔 vi gör vårt bästa utifrån situationen men den här utbildningen är inte gjord för detta, det känns väldigt hopplöst. Jag hoppas och ber till alla högre makter jag vet att vi får komma tillbaka till skolan igen efter påsk.
 
Denna distansutbildning gör även att man lätt känner sig väldigt ensam, vi som är vana med att gå en så otroligt social utbildning det gäller att försöka hitta sätt att umgås. I måndagskväll var jag ute och gick med Hanna alltså hon gick hemma i Gävle och jag gick här nere och så pratade vi i telefon hela vägen. En riktigt toppengrej! motion, frisk luft och trevligt sällskap även fast vi bor i olika städer. Sen i onsdags var jag på spelkväll med Jasse, Natanael och Anton. Det var den mest välbehövliga spelkvällen jag varit på bara få skratta, prata och spela sällskapsspel. Jag höll verkligen på att bli galen av att vara ensam i min lägenhet så tack och lov för Antons galna humor och Jasse och Natanel att jag fick komma dit. På torsdagskvällen efter en hel dag av dans och sångfilmning hade jag och Linnea myskväll hemma hos henne, vi bakade kolakakor och tittade på Bäst i Test, så trevlig kväll!
 
Fredagen kom och startades med aprilväder-deluxe och tillhörande springtur. Det var en del av vårt danspass för dagen och det var en spännande tur då det var tionde minut skiftade mellan regn, hagel och solsken. Det gick ändå okej att springa även fast det var tungt till en början. Bästa var ändå när man sprang förbi Mattiaz lägenhet och han stod och hejade på från Balkongen haha. Vi skulle springa vår vanliga runda som vi brukar springa, en runda på ca 3,5 km har Mattiaz sagt. Det råkar bara vara så att han har mätt fel på ca 1,17 km för den är nämligen 4,67 km insåg jag när jag första gången sprang med min spring-app. Så good job me ändå jag brukar verkligen aldrig springa så långt annars och jag höll ändå ett helt okej tempo om jag får säga det själv. Efter springturen skulle vi köra ett yogapass från Youtube och sen hade jag sånglektion över zoom innan jag kunde ta helg.
 
Helgen har varit den lugnaste på väldigt länge och jag har egentligen inte gjort så mycket utan mest tillåtit mig själv att inte stress över saker. Jag hade inget internet på nästan hela eftermiddagen igår heller så då fick jag helt plötsligt tid och motivation till interpret-arbete för mina auditionlåtar så det kändes skönt att få lite saker gjorda som jag annars bara skjuter på. Igår blev det också en promenad i det fina vädret med Anna och Hanna och idag bjöd jag ner Emma på söndagsfrukost, väldigt mysigt! Nu har vi en annorlunda lov-vecka framför oss, första lovet jag inte är hemma i Gävle på, vi får se vad som händer.