Redovisningarnas vecka

Hur går det med bloggandet Emelie? tydligen jättedåligt och det lär inte bli mer frekvent nu när vi går in i höstshowsperiod... Hur som helst vad har då hänt de här senaste två veckorna sen sist?
 
Vecka 40 var redovisningarnas vecka på alla plan och det var ett konstant repande, övande och fixande hela veckan inför de olika redovisningarna, TP och sång var kanske det som tog mest av ens tid. På tisdagen tog vi dock lite paus från alla rep och åkte till Malmö för att se genrepet av Grease på Nöjesteatern. Ett genrep är ju ett rep så det gäller ju att försöka att inte gå åt det så hårt när allt liksom inte är helt klart än men nja det var inte så bra. Alltså Anton Hagman är ingen musikalartist och herregud vad det syns! man tycker ju synd om honom så obekväm han var på scen... Men hur som helst kul att gå på musikal. På onsdagen spelade upp våra TP inför klassen vilket var väldigt kul, vi har ju inte haft så mycket koll på vad de andra grupperna gjort så det var spännande att äntligen få se! Alla är verkligen så kreativa, alla pjäser var så olika också! blandat både humor och allvar. Den enda gemensamma nämnaren för alla pjäser var död och droger haha. Vi hade även kör-redovisning vilket bjöd på många skratt.
 
Jag plattade även mitt hår förra veckan (till TP:t) vilket blev minst lika chockartat för mig som för folk omkring mig haha. Jag har liksom inte plattat det på säkert två år och jäklar vad långt mitt hår är! Det hade jag ingen aning om, kul att få testa på nåt annorlunda då och då också.
 
På torsdagen var den stora redovisningsdagen med dans och sång. Min halvklass började på dansen där vi i princip visade upp en dansklass för den andra halvan av klassen och alla lärare. Kul och nervöst men det gick okej även fast jag vet att jag hade kunnat göra mer rent uttrycksmässigt. Efter lunch sen var det dags för sång, första gången vi sjunger inför hela klassen. Det var galet jäkla nervöst och samtidigt väldigt spännande och kul att få höra alla sjunga, alla är ju så duktiga! Hur som helst så gick det bra, jag fick så fin respons av mina klasskompisar också så jag blir alldeles gråtfärdig det betyder så mycket! Min röst kändes lite hes och sliten så de höga tonerna och wailen mot slutet har låtit betydligt bättre när jag övat men de andra delarna och framför allt känslan är det jag är mest nöjd med för det är nåt jag jobbar väldigt hårt med. Det var en utmanande låt jag troligtvis aldrig vågat välja till mig själv så jag är stolt över hur jag tog mig ann den. Helt död i huvudet fortsatte eftermiddagen/kvällen med stepp och sen ett sista övertrött kvällsrep med TP.
 
På fredagen var det äntligen premiär på TP med publik från Show & Musikal samt teater och dansprofilen. Lite nervöst men mest bara taggad på att äntligen få köra när vi jobbat så intensivt med detta. Det är faktiskt helt galet vad vi har fått till helt ur ingenting på bara lite mer än en månad. Det gick iallafall bra och det kändes som vi ändå fick bra respons av publiken och jag hoppas de blev berörda. Efter alla redovisningar åkte vi ett stort gäng till Hässleholm för lunch sen på kvällen firade vi med buffé på tre hammare och sen fest med lite kaos och många skratt.
 
Helgen sen bjöd på att fixa saker i det "verkliga livet" som städ och matlagning, vi hade dock en mysig spelkväll i skolan på lördagskvällen och sen på söndagen var vår saknade Maja här och hälsade på en snabbis och åt pannkaksfrukost med mig, Emma och Johanna. Såå kul att träffa Maja igen även fast det bara blev några timmar. Sen på kvällen hade vi lite tacokväll hemma hos Johanna och kollade på John Tucker must die.