Inlärningsbomb, kostymdamm, prestationsångest och hemliga kompisar

Well long time no see eller vad säger man, den här höstshows-perioden har varit tuffare än jag trodde även fast exakt alla har varnat för hur tuff den skulle bli haha... men det kan ju också bero på att jag inte mått sådär hundra rent psykiskt heller stress och ångest är ingen bra kombo tydligen.
 
Hur som helst så har dessa två inlärningsveckor innan lovet bjudit på ca 20 koreografier eller stageningar och 17 kör-låtar (visserligen mestadels förkortade soloversioner av låtar men ändå). Plus åtskilliga timmar i kostymförrådet, jag tror jag fått i mig mer damm däruppe än i skumgummigropen på gympan haha. Vi dansar med böcker, glas, pompoms och ibland alldeles för långa kjolar. Det är galet så mycket kostymbyten och rekvisita som får plats i en show om böcker och bibliotek.  
 
Vi har varit i skolan 08.00-21.30 nästan varje dag i två veckor och ibland ännu längre än så eftersom några av oss är så pass dumma i huvudet att vi kört ett fys och stretchpass efter repen. Även lärarna känner av stressen och vi har haft allt från knasiga citat till krossade kaffekoppar. De tuffaste repen har nog varit med förra dansläraren Jonna, inte tuffare egentligen rent praktiskt men tuffare för att min prestationsångest går på max. Jag har så sjuk respekt för henne som lärare och jag vill verkligen visa mig från min bästa sida vilket är halvt omöjligt eftersom alla koreografier vi har med henne inte alls är det jag är bra på...Jag är liksom mindre bra på alla sorters street inspirerad dans för att uttrycka det lätt men jag vill så mycket vara lika cool som alla andra men jag har det bara inte och det är så jäkla jobbigt.. jag ser mig själv i spegel och vill spy på mig själv vilket inte är en så bra utgångspunkt men vi jobbar på det. Jag har ändå kommit en bra bit sen bara för ett år sen.
 
De egna repen med dans/körkaptener har gått förvånansvärt bra också, jag var lite orolig i början särskilt med helklassnumrena men det har gått bra, det är klart att fokuset inte alltid är på topp det är det inte för mig heller men vi har inte haft några större konflikter eller så, fingers crossed! att det får fortsätta vara så. Eloge till schemagruppen också som fixar kvällsrep-scheman vad skulle vi göra utan dem!
 
Dessa veckor har även bjudit på poppade ballonger, spontan lunch-limbo, Karins vaniljbullar, fiskedamm och kanske det bästa en hemlig kompis. Alla har fått en och blivit en så vi går runt och smyger runt peppiga lappar och treats till vår hemliga kompis för att göra vardagen lite lättare. Så kul att både ge och få, och samtidigt försöka lista ut vem ens hemliga kompis är.
 
I allt detta har vi iallafall haft några få lediga kvällar till helgerna iallafall så en har haft tid att bara umgås också. Så en kväll var jag t.ex. hos Linnea på filmkväll vi satt och diskuterade indiefilmer och kollade på Djungel George haha vilken throwback det var. Sen var vi en annan kväll hos Amelia och spelade sällskapsspel, det var verkligen en rolig kväll med precis lagom många där så man kunde sitta och prata ordentligt också. "Ryktet går" kan vara ett av de roligaste spelen jag spelat haha. Sista kvällen innan hemfärd för lovet var vi också hos Amelia några stycken av oss och drack te, pratade och spelade Wii väldigt mysigt.
 
Det är inte det lättaste att blogga om repen till en show som vi helst inte får avslöja så mycket om så det här inlägget får bli lite krypiskt. Vill man föresten åka ner till Bjärnum och se showen vilket jag lovar att ni vill så bokas biljetter här! 💗