Gästlärare, HÖSTSHOW reveal och Skönheten & Odjuret

Efter en tuff redovisningsvecka gick vi in på denna vecka med lite lugnare approach och med bara tre dagar innan det var dags för kollationering inför höstshowen hade vi lite annorlunda lektioner för oss. Måndag till onsdag var nämligen fyllda av gästlärare. På måndagen gjorde bubbeltanten comeback, hon var hos oss i Markaryd förra året och pratade om fonationsrör och rösthälsa och nu var det dags igen, väldigt intressant. Vi hade även gästlärare i teater som höll i lite dramaövningar och berättade om sin karriär och vi fick berätta lite om våra hittills och vad vi förväntar oss av Bjärnum-året, intressant att få veta lite mer om alla. Sen spenderade jag eftermiddagen i danssalen med Shulle och Kajsa för att hålla igång kroppen lite och vi koreograferade även lite tillsammans vilket var jättekul.
 
På tisdagen hade vi heldag med Lazze och musikalkunskap. Vi pratade dans hela dagen bara massa kända Broadway och Hollywood koreografer Fosse, Jerome Robbins, Michael Kidd bl.a. Samt en massa kända dansare som Gwen Verdon, Fred Astair, Gene Kelly, och Ginger Rodgers. En lång dag på obekväma stolar men galet så intressant med all denna fantastiska dansmagi i musikaler! På kvällen blev det en spontantur till Hässleholm för kinamat, lite vardagslyx sådär.
 
I onsdags var det mental-träning och dans som stod på schemat vi hade förra årets sångpedagog som föreläste om prestationsångest och målträning vilket var så behövligt för mig! väldigt intressant också för oss som just är i den här världen just nu som kräver mycket av en. Sen hade vi även Jonna, som vanligtvis jobbar på skolan men är tjänstledig detta året, i dans. Jazz och street blev det, jazzen var fantastiskt kul, kul att få testa ha en annan lärare med lite annorlunda stil vi fick även lära oss en feminine-vibe korre. Street var jobbigare, det är verkligen inte min grej, herregud och panik men jag försökte mitt bästa även fast det kändes som min hjärna brann haha. Sen var det bara att åka hem och baka inför kollationeringen.
 
Helt galet men i torsdags var det alltså dags för kollationering och jag var jättenervös, det är galet så fort tiden gått och ändå så har det bara gått ca 8 veckor sen vi började vilket i sig inte är så lång tid. Hur som helst, vi samlades alla inne i blackboxen och väntade in lärarna och sen var det nervösa 90 minuter när alla låtar och vilken som skulle sjunga vad presenterades. Årets höstshows tema är iallafall bibliotek och böcker och det känns som det kommer bli riktiga häftiga sång och dansnummer. Nu har då två veckor på oss att lära oss allt innan höstlovet. Efter var det fikadags på allt fika alla tagit med sig, herregud så gott och alldeles för mycket haha. Sen på eftermiddagen lärde Petra ut den första koreografin, spännande! och så avslutades dagen med stepp som vanligt, sista steppen på ett tag nu vilket såklart är tråkigt men vi kör igång igen efter höstshowen.
 
Fredagen blev sen en väldigt knasig dag då det enda vi hade på schemat var tonartskoll till våra låtar så när man inte hade det gick man mest omkring och fixade med annat, dansade lite, antecknade koreografin, läste igenom krysschemat, dansade lite igen, övade sång mm. Sen när dagen var slut bar det av ner till Malmö för att se genrep av Skönheten & Odjuret på Malmö Opera. Så ja ännu ett rep så det fick stoppa och ta om några gånger och det märktes att allt inte riktigt var klart och det hade nog varit kul att få se den efter premiären också för att jämföra. Den var bra men jag hade önskat mer wow, det hade behövts en större ensemble för att fylla upp scenen och skapa mer magi sen gillar jag verkligen inte nyöversättningarna av låtarna.. herregud vad det stör mig original översättningarna är så vackra redan medans de nya känns nästan pinsamt direktöversatta och inte alls lika målande som originalen. Men överlag en väldigt fin föreställning som säkert kommer se bättre ut efter premiären.
 
Helgen har sen bjudit på städ, matlagning och fix som vanligt, jag håller i detta nu på att tvätta. Igår blev det även ett danspass och sen båda styrka och stretch för min del vilket verkligen var välbehövligt, min kropp mår som bäst om jag får träna ordentligt och det var ett tag sen sist nu, även ett ordentligt stretchpass kändes nödvändigt, det hinns tyvärr med allt för sällan. Nu är det bara att ladda upp ordentligt inför dessa två intensiva inlärningsveckor som nu står för dörren, kämpa, kämpa, kämpa! Vi får sen om jag hinner blogga nåt under tiden annars så blir det till höstlovet när vi har en liten andningspaus.