Vecka 5: Öronlock, selftapes och årets första mellomys

Förra veckans förkylning håller mig fortfarande i ett järngrepp och ja jag håller på att tappa det helt… Hur som helst. Jag kände mig tillräckligt frisk för att gå till jobbet i måndags, väldigt snuvig och så men allmänt mer frisk och det var ett långt pass och I need the money. Det blev en tidig start för vi hade personalmöte på morgonen men sen rullade dagen på, jag var på lagret och det var ett relativt lugnt pass tack och lov för jag kände mig fortfarande lite seg. Efter jobbet sen var det bara direkt hem och vila.
 
Jag gick på nåt slags varannandagsschema den här veckan så i tisdags var jag ledig igen. Det brukar vara ganska drygt men just denna gång var det ändå väldigt tacksamt i och med att efterdyningarna av denna förkylning verkligen inte var nådiga. I tisdags vaknade jag nämligen med så sjukt ont i mitt ena öra, liksom så ont att allt jag kunde göra var att vanka av och an i min lilla korridor mellan badrummet och sovrummet. Jag fick ta en inlindad isklamp och trycka mot örat för att försöka lindra det hela. Till slut så började Iprenen verka i alla fall och smärtan försvann men jag kände mig helt överrumplad. Jag hade ändå planerat för att jag skulle hinna få några saker gjorda i tisdags, kanske laga mat, kanske ta tag i städningen och börja filma lite av selftapes som skulle skickas denna vecka. Men jag kände som att nån slagit mig i ansiktet så det fick bli en vilodag istället. Jag fick i alla fall iväg ett blogginlägg men det var nog det.
 
På onsdagen hade jag inte ont längre men jag hade väldigt mycket lock för örat istället. Jag jobbade eftermiddagspass och stod i butiken denna gång. Det var inte en så jobbig dag egentligen men att knappt höra nåt på ena örat, knappt kunna andas genom näsan, tappra försöka att inte hosta och samtidigt försöka sköta sitt jobb och hantera kunder tar enormt mycket på krafterna. Jag var helt slutkörd när jag kom hem.
 
I och med veckans varannandags princip så var jag då ledig i torsdags igen och nu började det bli lite kritiskt för dessa selftapes som jag skulle filma och skicka iväg. Jag hade försökt vänta så länge jag kunde med att filma eftersom jag hostat sönder min röst, samt fortfarande knappt hör nåt på ena örat. Sångrösten var väldigt vobblig, rosslig, skarvig och oerhört andfådd så jag fick chansa och vänta med sången en dag till. Jag fick också byta låt för den jag hade tänkt funkade inte alls nu. Det jag lyckades filma var i alla fall en monolog och det kändes ändå okej även om det var låångt ifrån det bästa jag gjort. Jag var ändå på gång där i torsdags och hann med att dammsuga och tvätta håret också. Produktiv dag ändå bland alla hostningar.
 
Jag började inte jobba förens kl. 16 i fredags så hela förmiddagen gick till att filma sångselftape. Min röst var fortfarande inte på topp men den var i alla fall lite bättre och jag lyckades få till en godkänd video iallafall, vilket är galet under omständigheterna. Jag skickade in alla selftapes i grevens tid. Jag har verkligen haft de sämsta förutsättningar man kan ha när det kommer till den här auditionen… Hur som helst så jobbade jag som sagt sen till stängning och det var ett lite blandat pass, mycket i början och sen lugnare mot slutet. Det var skönt att komma hem igen sen och äta lite sen middag och se en film.
 
Det har varit min jobbhelg, korta pass men ändå jobb. Igår var jag nere på lagret men jag var mest taggad på att få sluta för jag skulle ha mellokväll hos mig! Nämen mello rent musikmässigt blir ju bara sämre och sämre men det kändes ändå lovande själva programmet i år med Carina Berg i spetsen och Björn Gustafsson som sidekick.
 
Det var full rulle på mig från jag klev innanför dörren hemma, det var så mycket jag skulle hinna med innan kvällen. Det var dusch, tvätt, damma, städa, gå med soporna, byta sängkläder, handla och mer där till. Jag blev verkligen klar med allting också! Jag hann precis hämta tvätten när Nicole dök upp vid sju-tiden. Sen mötte vi upp Arvid vid bagisgrillen så köpte vi traditionsenligt mat och så blev det mellomys för hela slanten. Det var så väldigt trevligt! Nicole har jag inte hunnit träffa alls sen nyår, vi har pratat i telefon dock men Arvid har jag nog inte sprungit på sen nån gång i höstas så det var fint att få catcha-upp lite på vad som har hänt sen sist. Mello blev sen ungefär som jag hade tänkt men vi hade väldigt kul åt hur oerhört dåliga låtarna är. Sen var det ju underbart med Björn Gustafssons comeback och sist men absolut inte minst! A*Teens!! Omg, jag levde mitt bästa liv! A*teens är verkligen barndom, liksom floorfiller! Upside down! Deras ABBA covers! BANGERS! Det var fantastiskt haha. Det blev en riktigt lyckad mellokväll och jag är så glad att Nicole och Arvid kunde komma!
 
Jag lyssnade absolut på floorfiller när jag fick från tuben till jobbet imorse, det gäller att ge sig själv en bra start på dagen haha. Jag jobbade 10–14 idag också men var uppe i butiken. Det rullade på även om det var rätt lugnt. Jag hör ju fortfarande dåligt men hostan är i alla fall bättre så vi greppar allt positivt vi kan. Efter jobbet tog jag en kort runda på stan, jag blev en kolsyrepatron och en vas rikare och det är ju alltid något haha. Jag har sen haft en väldigt lugn eftermiddag hemma, det är ju ändå söndag och jag kan inte göra så mycket annat med denna förkylning. Vila, vila och åter vila samt en stor dos tålamod.