Vecka 11: Repstart RENT, piruettdagar och en dalmatin på nageln

Jaha då ligger vi efter igen då haha… En enda fullspäckad söndag och det är kört liksom. Men jag ska försöka att ”nip it in the bud” så att säga. Sju dagar för sent är bättre än trettio…
 
Förra veckan drog slutproduktionsperioden i gång på riktigt så nu är det bara rep på schemat, förutom möjligtvis nån enstaka dansklass när tid finns. På måndagen vankades kollationering men först hade vi en vanlig balettklass med Anders. Det känns alltid bra att få börja veckan med att röra på sig och få i gång kroppen, det blir ju mycket sitta still när vi ska läsa igenom manus och sånt. Efter baletten hade vi lite tid med Kerstin där vi sjöng igenom allt material vi har fått ut hittills sen drog allt i gång på riktigt. Vi fick träffa vår koreograf PM Andersson och regissör Johan Espeland för första gången och det var trevligt att få ett ansikte på alla vi ska jobba med nu framöver. Innan vi började med manusgenomläsning så fick vi alla redovisa våra små research-grupparbeten. Det var intressant att lyssna på, vi täckte ämnen som HIV, 80 och 90-talets New York, och droger och det kändes som det var mycket som är bra att veta inför arbetet med musikalen. Det drog ut lite på tiden dock så vi blev tvungna att bryta för en sen lunch när alla redovisat och fick börja med manuset efter vi ätit. Vi hann igenom första akten + Seasons of Love sen fick det räcka för dagen. Vi som är ensemble har ju inte fått veta i förväg våra instick eftersom de bestämdes under lovet så genomläsningen kändes lite som en lotteridragning varje gång vi kom fram till ett ensemble-instick. Jag kommer i alla fall spela den storslagna Filtdamen, plus lite andra instick och smått och gott.
 
På tisdagen började vi ifrån där vi slutade dagen innan och läste klart andra akten sen satte repen i gång från början i kronologisk ordning. Ensemblen kommer inte in förens i Rent låten så det blev en del dötid innan vi kom dit. Men man fick försöka utnyttja tiden så gott det gick med att sortera och markera upp i manus samt börja kika på repliker. På eftermiddagen fick vi alla äntligen komma upp på golvet då vi stageade just Rent numret. Ett första utkast på numret men det känns bra, det känns som en bra start. I onsdags hade vi sen hela förmiddagen till Rent numret med PM som då kunde gå in och slipa, lägga till och korra lite mer specifikt. På onsdagseftermiddagen sen hade jag inga fler rep inne i salen då de bara repade på scener större delen av ensemblen inte är med i så jag satt och pluggade lite på mina instick och vi kikade på nån översättning som möjligtvis behöver revideras lite. Småfix kring manuset helt enkelt.
 
Torsdagen började med en balettklass med Anders, underbart! Efter några dagar av rätt mycket stillasittande var det som en semester att få dansa igen. Lite trångt med hela klassen i sal 3 möjligtvis men vi fick gå in i ettan efter halva tiden och jag hade en helt galen piruettdag så jag var nöjd. När trippelpiruetter känns lika självklara som enkelvarv mår jag så bra! Efter baletten så samlade vi ihop oss vi som inte repade i salen och sjöng igenom allt material vi fått, eftersom Kerstin var sjuk så vi fick styra det själva men det gick bra.
 
Torsdagen förra veckan bjöd på så enormt vackert vårväder så efter lunch var vi några som kravlade oss ur källarmörkret och satt oss utomhus för att försöka norpa så mycket D-vitamin det bara gick. Herregud så härligt! Våren är så enormt välkommen. Det tog emot att behöva gå ner i källaren igen men repen must go on. Eftermiddagens rep var Today for you så det var dags att dra på sig klackarna och dansa. RENT är ju egentligen inte en dansmusikal men i vår version så har de lagt till mer dans eftersom det är en så stor del av utbildningen. Vi är alltså några som dansar tillsammans med Angel i det numret. Det kommer bli toppenkul! Vi jobbade i ungefär en halvtimme sen var PM tvungen att bryta för sin lunch så då passade jag och några andra på att gå på och dansa jazzfunk. Ibland läggs det nämligen in dansklasser för de som inte har rep om vi är tillräckligt många, vilket var fallet just förra torsdagen. Vi kom in i mitten ungefär precis så de skulle börja med korre. Det var en jättekul klass och en toppen rolig korre, så härligt att få dansa! Vi fick sen smita tillbaka för att fortsätta repa Today For You tills vi slutade för dagen.
 
På fredagen hade vi sångrep hela förmiddagen med Karolin Funke som hoppade in i stället för Kerstin. Vi fick även köra lite sångteknikövningar och jag visste inte förens då hur mycket jag saknar att köra sångteknik i grupp. Jag försöker ju öva mycket själv men det är en annan grej att ha nån som leder det hela och som coachar och peppar på. Det samma som att träna kroppsstyrka med en tränare som liksom kan pusha en att nå det där lilla extra. I alla fall, så gick vi igenom allt vi gjort hittills sen var vi några som fick en liten paus när hon jobbade med en av duetterna, så då anordnade vi en studiecirkel där vi gick igenom och kollade upp alla ord, namn och referenser i La Vie Bohème som vi inte vet vad de betyder, en mycket trevlig och lärande stund. Efter en timme gick vi alla tillbaka igen och övade sångligt på La Vie Bohème. Driva på, spotta text och ha massor av energi. Jag stod till slut och hoppade upp och ner när vi sjöng haha det var så galet roligt och köttigt! Jag levde mitt bästa liv. Efter lunch sen körde vi ett genomdrag av allt vi gjort tillsammans med Johan och PM. De slipade lite lätt och kollade så övergångarna emellan scenerna fungerar så gick sen skoldagens sista timme till att repa lite mer på Today For You.
 
Efter skolan hängde jag med Samuel, Alpha, Adam och Arvid till Tacobar som sen mynnade ut att vi gick över gatan till Bastard istället och mötte upp Gustav, Alice och Alex för att äta middag. Det var en jättetrevlig kväll och jag är glad att jag hängde på även fast jag var trött.
 
På lördagen hade jag efter lite städning och hårtvätt ingen annat inplanerat så då fick jag äntligen tid att vara kreativ och sätta mina nail art kunskaper på prov. Senaste gången jag målade en tecknad figur på naglarna var nästan två år sen så jag kände att det var dags. Naglarna fick därför 101 dalmatiner tema och förutom svarta fläckar och blåa halsband så målade jag en av valparna på tummen. Det tog 2.30h ungefär vilket ändå är rätt bra och för första gången så filmade jag hela processen. Det var intressant att se hur jag ser ut när jag jobbar, det ligger mycket teknik men också trial and error bakom det hela. Jag blev i alla fall jättenöjd med resultatet! Nästan så jag blir imponerad av mig själv vad jag kan åstadkomma på en sån liten canvas.
 
Söndagen bjöd på ACL och det var en förmiddagsföreställning så tidigt som kl. 13. Så det var bara att kliva upp, äta frukost, sminka sig och åka in för uppvärmning. Det var också en väldigt speciell föreställning för stora delar av ensemblen var sjuka så det var väldigt många inhopp. Det var till och med en tjej som dagen innan fått lära sig rollen som Cassie för att de skulle kunna spela då både original för Cassie och hennes U.S. var sjuka. Så sjukt imponerande av hon som hoppade in, jäklar! För oss var det dock bara buissnes as usual och när vi hade kört våra 10 min så gick jag och Ida ner och gymmade. Vi körde ett trevligt benpass, det gick bra och det var riktigt härligt att ha nån att gymma med! Sen när vi var klara, lagom till publiktacket så gick vi upp och mötte Emmy som hade suttit i publiken. Eftermiddagen gick sen till att laga mat, baka morotskaka och översätta en del i Over The Moon som inte finns i det svenska manuset. Jag gjorde mycket av detta samtidigt också haha jag var on a roll så att säga. Morotskakan tog också 100 år att bli klar då den egentligen skulle göras i långpanna men jag hade ingen bra så jag fick göra den i en springform och den blev över 1dm hög haha… det var spännande in i det sista förra veckan.