Sånginstudering i mängder, ta plats; även om det spricker, köttig dans och två glas bubbel

Jag vet vad ni tänker, kommer hon skriva kontinuerligt nu eller kommer det dröja till nästa ledighet innan det uppdateras igen? Jag tänker precis samma men satsar väl på att hålla i gång cirkusen ändå haha. I alla fall, då var vi tillbaka i skolan igen. Tillbaka till en lite av en mellanvecka alltså veckan mellan allt som varit innan och RENT. Vi har börjat nosa litegrann på materialet men har också haft andra lektioner på schemat.
 
Måndagen började med en balettklass, vi körde både golvstyrka, tendúer mot väggen och stång. Skönt att få komma i gång och värma upp och framför allt mjuka upp hela kroppen så här efter ett ändå ganska lugnt lov. Efter hade vi ett hål och sen bestod resten av dagen utav sång i olika former. Det kan låta mycket och det var det också haha. Vi startade med instuderingen av RENT nämligen och eftersom det är en genomsjungen musikal så är det ju en hel del som ska övas in. Just i måndags började vi med Seasons of Love och Rent, två bangers alltså. Det gick bra, melodierna kan man ju utan och innan och stämmorna känns bra. Det är väl bara den svenska texten som måste övas in.
 
Mitt i all instudering så gick jag också ifrån för att ha min tid med Anna Rydgren. Vanligtvis har vi ju henne i Mental träning men nu har vi ett litet sista block med henne denna vecka som heter ”Ta plats”. Det gick helt enkelt ut på att vi fick välja en musikallåt som vi sen fick jobba med enskilt tillsammans med henne. För att senare i veckan sjunga upp dem för varandra. Jag sjöng You Don’t Know This Man från Parade och det gick bra, kul att få jobba interpret och kul att få lite nya tankar och idéer från en lärare som man inte har så ofta. Sen hur det ska gå att göra som hon vill och sjunga det höga paritet utan att helt gå över i huvudklang, det blir spännande.
 
Tisdagen började med en vanlig jazzklass med Maria. God morgon kroppen och huvudet haha… Vi körde på relativt som vanligt med lite teknik först och sen en korre. Just i tisdags var det en klackkoreografi och jag kände mig som Bambi på hal is ungefär. Det var lite för längesen vi dansade i klackar nu och jag blev verkligen påmind om att jag behöver öva mer på det, särskilt i alla slags snurrar. Efter hade vi hål igen och jag övade nog sång om jag inte minns fel sen efter lunch hade vi ett till tretimmars instuderingspass. Vi fortsatte slipa på låtarna från dagen innan men la också till Santa Fe. Kroppen mår av att dansa men kroppen mår ännu mer av att bara sitta still, herregud så trött man blir. Sal 4 är inte så tacksam syremässigt häller så det är tufft att hålla fokus uppe. På kvällen i tisdags hade jag mitt ACL för veckan, jag var trött men det gick bra, inget speciellt.
 
Vintern 2.0 valde att slå till i onsdags och hårt också. Massa snö och massa trafikkaos. Det gick ändå ganska smärtfritt att ta sig in i alla fall för oss som har tur och inte behöver ta pendeln, stackarna. Hur som helst så hade vi den lilla redovisningen eller vad man ska kalla det av ”Ta plats” i onsdags. Så vi fick alla sjunga våra låtar där vi är nu i processen, det har ju inte funnits tid att finslipa nåt precis. Det var väldigt kul att få se och lyssna på alla, folk är som vanligt så jäkla grymma. Jag vill ge mig själv en klapp på axeln också för jag gick upp där helt medveten om att jag är långt ifrån klar och det kommer spricka på det höga för det har varit för kort tid att öva. Men jag ursäktade mig inte utan körde 100%. Sprack det? Ja, men det var ändå inte så farligt som jag trodde och det är fullt möjligt att jag ska klara de tonerna men jag behöver öva för det. Jag var nöjd och jag kände att jag fick växa lite.
 
Resten av onsdagen var bara dans och efter all sång denna vecka var det skönt att få jobba med kroppen istället. Vi hade först balett, en lite kortare klass då Eugenia behövde springa tidigare. Men det var en effektiv klass i alla fall, vi körde hela stången och även lite över diagonalen så vi fick mycket gjort. Sen hade vi jazz med Maria, vår sista klass nu på ett tag eftersom vi inte har jazz sen när vi börjar repa RENT. Så eftersom det var sista för nu så dansade vi koreografi hela klassen. Det var en längre, lite mer lyrisk korre. Det var kul men jag och hjärnan fick jobba hårt. Jag gillar det lyriska rörelsemönstret men jag upplever att det är nåt av det svåraste att ta upp för att jag liksom fastnar i flödet och då tappar detaljer från musiken. Jag antar att det är en vanesak att ha lugnet och fokuset att kunna lyssna och vara mer dynamisk så jag tänker att det kommer i sinom tid. Det var väldigt intressant att se Elin dansa den själv i slutet sen för hon hittade verkligen varje litet ljud, ljud som jag inte ens hört innan för jag var så fokuserad på stegen. Jag nosar på sån kontroll ibland, i vissa ögonblick, men jag har en bra bit kvar.
 
Efter skolan så duschade jag och gick och köpte mat sen åkte jag faktiskt ut till Alice i Hässelby Strand. Vi har inte setts sen hon var och såg på julshowen så det var verkligen dags igen. Det var första gången jag var ute hos henne också, hon har ju bara bott där sen augusti. Vi catchade upp massor och pratade om allt som kan tänkas prata om och det var en sån trevlig kväll! När jag hade ätit upp min middag så bakade vi kladdkaka också. Det var en kväll som bjöd på långa samtal, mycket tokigheter och stora skratt. Det var så kul att äntligen umgås igen!
 
Hässelby ligger ju verkligen på andra sidan stan från Bagis så det tog en jäkla tid att ta sig hem och jag gick och la mig rätt sent men det gick ändå bra för torsdag förmiddag var rätt lugn. Vi började dagen med att sjunga en timme med Kerstin sen hade vi en tvåtimmars föreläsning med Sarah Dawn Finer som kom och pratade, mest om RENT men även om sig själv och branschen över lag. Det var otroligt intressant och inspirerande. Jag kan till och med ha gråtit haha. Men det är nåt speciellt att höra nån prata om passionen och kärleken som måste finnas om man vill jobba med sånt här, att även om ingen lyssnar så kommer man sjunga.
 
Efter lunch hade vi jazz men en Sanna, jag minns inte hennes efternamn men hon var den som lärde ut koreografin när vi gjorde Wallmans auditionen så vi har träffat henne innan. I alla fall, hennes uppvärmning var väldigt kämpig av nån anledning och jag kände mig bara less över lag men jag lyckades vända när vi började dansa sen. Vi gjorde en korre till Zara Larssons Can’t Tame Her och den gick snabbt och det var mycket rörelser men på nåt sätt så låg den toppen i mitt rörelsemönster så jag kunde hänga på jättebra. Ibland chockar jag mig själv, det hade lika gärna kunnat vara totalkaos haha. Jag hade riktigt kul och kände mig stolt över mig själv. På eftermiddagen hade vi ett möte med min PR-grupp inför RENT, håll utkik på vår klass-insta säger jag bara! sen hade jag en sånglektion med Ceca. Det var en ”ta igen-lektion” då vi blev av med sånglektioner för nån vecka sen på grund av Sondheim. Jag hade inte riktigt planerat för en sånglektion denna vecka så jag hade egentligen inget specifikt att sjunga men eftersom jag hade Ceca så passade jag på att sjunga lite pop så det fick bli Sia’s Alive och jag fick hjälp med hur jag ska tackla den höga tonen i refrängen, det var en bra lektion, kul att sjunga nåt annat än musikal.
 
I fredags hade vi sovmorgon och nämen jag var så lycklig! Jag tvättar ju varannan torsdag på kvällen ända fram till kl.23 så det blir alltid så sent men nu kunde jag sova ut. Gud så trevligt! Vi började dagen med en riktigt köttig balettklass. Vi körde hela stången inklusive adagiot sen gjorde vi tendú, adagio och grand battement på golvet. För att sen gå vidare till piruettdiagonalen. Efter det var det ut på golvet igen för uppvärmningshopp, vi gjorde vår assemblé övning och avslutade klassen med nå hoppsa-snurrar på diagonalen som jag nu inte minns vad det hette och vår stora hoppdiagonal. Det var en köttig och kul klass!
 
Lunch med det obligatoriska fredagsmötet och så avslutades veckan men en sista jazzklass med hon Sanna, som vi hade i torsdags också. Vi fortsatte på korren som vi börjat på och fick dansa massor. Jag levde mitt bästa liv, det är inte ofta som jag kan känna mig confident i en svår korre så det var kul att känna att jag vågade köra på och ta plats. När vi slutat så satt jag kvar i skolan ett tag för att skriva in den svenska texten i noterna på några låtar ur RENT som jag fått tilldelat mig sen åkte jag hem.
 
Väl hemma var det bara att duscha, sminka och fixa sig för på kvällen väntade fest. Jag hade lite blandade känslor och kände mig trött och sliten efter veckan. Fest för mig är också så blandat, det är de tillfällen jag får mest ångest på och jag vet aldrig riktigt hur det kommer gå och jag kan bli otroligt självmedveten. Jag tog mig dit i alla fall och det blev ändå en kul och för mig en ganska lugn kväll. Det var vi treor och ettorna, hemma hos en tjej i ettan som hade fixat med allt. Vi körde en tävling mellan klasserna i olika etapper men annars så stod mest och pratade med folk och sippade på mitt bubbel. Det var kul att få en chans att prata med ettorna, det är ju inte så ofta man hinner göra det i skolan.
 
Igår var jag bakis… nämen på riktigt om nån undrar hur gammal jag är så drack jag alltså enbart ett glas rödvin och två glas bubbel på festen… Jag hade en lite jobbig lördag med ångesttankar och bara nedstämdhet men jag lyckades få tillbaka lite energi där på eftermiddagen och städade lägenheten och lagade mat. Sen på kvällen kom Alva, Adam, Emmy och Ida hit för att kolla på mellofinalen vilket var supermysigt. Jag var så glad att de ville komma hit, jag behövde sällskapet.
 
Idag har jag jobbat barnklubb igen, det var ett tag sen sist. Det gick bra men det var många barn och jag kände mig helt dränerad på energi efter. Nu på kvällen har jag bara lagat mat och vilat så ska jag bara publicera det här sen blir det hopp i säng för att ladda upp inför kollationeringen imorn!