Vecka 24: Ärenden på stan, försäsongsbad och en surprise audition

Då var det helt plötsligt sommar! Jag vet inte hur det gick till, det känns som vi gick direkt från vårvinter till högsommar och jag minns knappt tiden emellan. Veckorna mellan RENT och examen gick verkligen i racerfart och värmen kom som från ingenstans. Men förstå mig rätt, jag älskar värmen! Mycket hellre varm än kall.
 
Jag minns inte riktigt allt jag gjorde den här veckan. Dagarna flyter ju ihop en del när de inte är fulla av aktiviteter. Men hur som helst så kom vi ju hem från Fagerviken på måndagen och det var dags att börja ta tag i livet och verkligheten igen. Jag gjorde nog inte så mycket mer på måndagen än att packa upp och tvätta håret men på tisdagen var jag inne på stan och sprang lite ärenden. Jag skulle egentligen bara åka in för att lämna tillbaka en ryggsäck jag ändrat mig om, men när jag ändå var i stan så passade jag på att kika i lite andra affärer också. Jag har väl inte riktigt ekonomin för shopping just nu men några av mina sommarkläder är antingen för små eller för slitna så det var dags för en uppdatering. Jag blev två linnen, en topp och byxor att dansa i, och ett par shorts rikare. Vilket jag ändå tycker är rätt lagom.
 
På onsdagen var jag och Nicole och badade på Flatenbadet. Vi handlade lite matsäck här innan och så tog vi bussen ut. Det var riktigt varmt på land men kanske inte riktigt så varmt i vattnet än, i alla fall inte för Nicole, jag tyckte ändå det var okej. Det var betydligt varmare än i Fagerviken i alla fall. Det var ju fortfarande lite försäsong och de hade lagt ut nybyggda bryggor som inte hade några badstegar ditsatta än så det var en liten challenge att ta sig både i och upp ur vattnet. Det var hur som helst en jättetrevlig stranddag som alltid!
 
På torsdagen spenderade jag förmiddagen med att ta lite bilder och spela in det jag hann inför en selftape jag ska skicka in. Sen på eftermiddagen jobbade jag mitt första pass på Lundbergs för sommaren. Förra sommaren var det ju Rizzo men från och med i höstas så är min butik Lundbergs i stället. Det gick bra att jobba, jag kom ihåg det mesta och det här nya kassasystemet är betydligt enklare än det förra, tack och lov! Jag ska bara lära mig mer om det nya sortimentet men annars så rullade allt bara på. Efter jobbet åkte jag hem och filmade klart selftapesen innan det var dags att sova. Fredagen sen var en lugn dag hemma bara, jag tror inte jag gjorde nåt värt att skriva om.
 
På lördagen vaknade jag upp till ett mejl om att jag blivit kallad på en audition på söndagen. Jag hade skickat in min ansökan lite i senaste laget så det var redan fullt så jag bad om att bli satt på en väntelista, men trodde väl inte att jag skulle bli kallad. Jag hade fått materialet skickat till mig dagen innan men mest ögnat igenom det och inte övat speciellt fullhjärtat. Men jo kallad var jag så det var bara upp och öva järnet hela dagen. Det var två förelagda låtar, den ena kunde jag men den andra hade jag aldrig hört innan. Det är tur att vi har jobbat så mycket med speedarr i skolan, då har man ändå teknik för att lära sig snabbt.
 
Jag var upp tidigt på söndagen och värmde upp sen tog jag mig in till stan. Tidspessimist som jag är var jag absolut först till auditionlokalen haha… Men det gjorde att jag och en kille som kom precis efter mig blev insläppta i förtid så vi slapp stå ute i regnet. Vi stod och pratade lite där inne, han var trevlig och hade haft en helt annan resa in i branschen än jag, vilket var spännande att höra. Det är alltid trevligt att prata med folk på audition om chansen uppstår. De släppte in de andra sökandena och då var Nicole, Ida, Alva och Adam på plats för att söka också. De delade oss på hälften och jag valde att börja med dans. Det var varmt och det var köttigt, herregud haha… men det var en rolig, fartfylld korre som jag ändå kände jag kunde göra rättvisa. Det var längesen jag svettades så mycket på en audition, man var nästintill spyfärdig efter att ha kört två gånger på raken. När vi var klara var det dags att byta om till sången. Jag var väldigt nervös inför sången eftersom jag hade haft så otroligt lite förberedelsetid men det gick bra. Texten satt och tonerna och utifrån omständigheterna är jag jättenöjd med min sångaudition.
 
Efter var jag klar för dagen så jag kunde åka hem till mig där mamma och pappa väntade. Jag trodde ju som sagt inte att jag skulle bli kallad så jag hade bestämt med Mamma och Pappa att de skulle hälsa på mig just denna söndag och det var ju lite oturligt men det hade löst sig bra. De åkte till pappas kusin på förmiddagen i stället och åt brunch så åkte det hem till mig efter och nån timme senare var även jag hemma igen. Mamma hade fixat med växter till balkongen och pappa hjälpte mig med att täta kanterna i min dusch. Sen var vi en i väg en sväng till ICA Maxi så jag äntligen fick chans att storhandla och efter så åt vi middag, som mamma hade tagit med, innan det var dags för dem att åka hem till Gävle igen. Skönt att få komma hem och bli lite ompysslad efter en köttig auditiondag, det är få förunnat.