En liten tjuvstart, sopplunch, att göra-listor och duettrep

Jag började den här veckan i Gävle, jag hade min sista dag hemma hos mamma och pappa innan det var dags att åka hem till Stockholm igen. Hanna åkte också hem i måndags, hon hade lik som jag en del skolarbete att ta tag i. Hanna åkte tidigt på morgonen men för mig var det billigast att åka på kvällen. Det gjorde att jag fick en halvdag hemma med mamma innan jag åkte vilket var trevligt. Vi passade på att åka ut till Valbo och gick en sväng inne på IKEA och Rusta och avslutade med en fika inne på Köpis också. Jag kunde inte precis shoppa då utrymmet i min resväska var kraftigt begränsat men det var trevligt att bara gå och kika också. Tåget hem sen gick utan problem, jag satt och kollade på The Crown hela resan så vips så var vi framme. Det första jag gjorde när jag kom hem sen var att ta hand om mina växter som förutom några gula blad här och där klarat sig bra. Annars blev det till att packa upp och ställa saker till rätta. Inte min favoritsyssla men jag tycker ändå det är rätt skönt att få uppackningen gjord.
 
På tisdagen var jag in till stan för att köpa det jag kollat på i Valbo men som jag inte kunnat frakta med mig hem. Det jag var mest ute efter var ett nytt diskställ då mitt är på tok för litet och ett helvete att rengöra haha. Men jag blev även en ljuslykta rikare, så det kan bli. Eftermiddagen och kvällen sen gick till att laga mat, öva Sondheim och kika på The Crown.
 
I onsdags var det en otroligt grå dag och jag blir så enormt påverkad av det liksom aldrig blir ljust. Jag kände mig väldigt nedstämd hela dagen med både oro och ångest tyvärr. Räddningen blev att åka in till skolan och repa inför praktiken med några från klassen. Bara direkt att komma innanför dörren på J6 och mötas av glada varma ansikten och kramar så mådde jag mycket bättre. Det var kul att repa också och välbehövligt, det kändes väldigt bra att få gå igenom allt igen. Efter repet så följde jag spontant med Filip och Arvid till Tacobar och sen till max. Vi pratade om allt från film till vad vi gjort på lovet, Jultomten, Cabaret, amerikanska inbördeskriget och julmat. En salig blandning så att säga och många skratt blev det, jag hade väldigt trevligt! Jag har saknat att umgås med dessa två, det är alltid lika roligt.
 
I torsdags fick vi chansen att kika på rep på Stadsteatern på förmiddagen, både intressant och spännande att få se hur det arbetar. Efteråt var jag med Elin, Alex och Samuel och åt lunch på kinabuffé, både gott och trevligt! Det var så längesen jag åt buffé! Sen blev det en sväng på stan för att köpa lite varmare sulor till mina nya skor bland annat innan jag åkte hem igen för att öva var planen. Det kan ha varit så att jag kollade på The Crown istället… Men jag var helt ledig och skulle bara vara hemma i fredags så då hade jag massor av tid till att plugga. Jag tog en ganska lugn dag ändå men fick massa saker gjorda i alla fall. Jag hann läsa igenom manus, lyssna igenom musikalen, svara på de frågor som vi ska kunna svara på, öva på själva låten och börja fundera lite kring min karaktär. Så hann jag även med att damma och diska och allmänt städa lite här hemma. Det kändes bra att kunna bocka av massor från att göra listan, jag vill kunna börja terminen nu på måndag och känna att jag är i kapp med allt. Jag har även äntligen tagit tag och mejlat om en sjukgymnasttid för min höft, vilket av nån anledning har varit så otroligt jobbigt. Ska jag lyckas boka tid på hälsocentralen för min torra hud också, vi får se, haha… en sak i taget.
 
Igår kom Nicole hit och vi lagade lunch tillsammans, det blev jordärtskocksoppa med baguett till. Även fast januariplånboken är tunn så går det att budget-lyxa till det lite. Nämen det var så gott och så trevligt! Som vanligt så höll Nicole knappt på att komma här ifrån haha det finns alltid så mycket att prata om. På kvällen sen fortsatte jag med att göra-listan vilket just då innebar att fixa med naglarna och att renskriva lite skolanteckningar från innan jul. Sen var jag uppe på tok för sent och höll på med gud vet vad… Det kommer bli en challange att vända rätt dygnet igen sen…
 
Imorse klev jag upp vid 11 och duschade och åt frukost, sen kom Ida hit och vi övade på Sondheim tillsammans. Gudars skymning så trevligt att äntligen kunna öva ihop, den har inte varit den lättaste duetten att öva själv eller att bestämma tonart på, då den som sagt är skriven för långa stämband. Men nu har vi löst ut alla frågetecken, vi har valt en fungerande tonart och vi har sjungit ihop oss tillsammans så vi är redo att köra med pianist imorn. När vi övat klart och Ida åkt hem så har jag tagit tag i lite förberedelser inför veckan, handlat och lagat matlådor bland annat och nu sitter jag och målar nail art som jag inte hann igår. Naglarna och att skriva klart det här var det sista jag hade tänkt hinna få gjort innan imorn och det hann jag med, men rätt okej tidsmarginal också, det är inte ofta.
 
Imorgon börjar min sista termin på SMU, vilket inte är annat än galet! Alla säger jämt att det går så fort men man tror ändå aldrig riktigt på det förens man står där och så har helt plötsligt 2½ år gått. Det kommer bli en intensiv sista period så som sagt håll hårt i bergochdalbanesätet.
 
 
Januari - SMU - Stockholm Musikalartist Utbildning - musikalartist - vinter