Vecka 30: Jobb, en morgon prommis, kvällsdopp och konsten att fastna i ett skyfall

Sista veckan i juli bjöd även den på, you guessed it! Jobb. Jag skulle egentligen varit ledig måndag och tisdag med på grund av sjukdom fick jag hoppa in på måndagen ändå. Det var ingen fara dock, jag behöver pengarna och det var en lugn dag så det gick bra. Jag jobbade med en ny kollega eller ja hon har haft semester så vi har inte jobbat ihop förens nu. Hon är också sångerska så vi stod och pratade om allt som hör till det. Jag märkte verkligen hur mycket jag har saknat att prata med andra kulturmänniskor, det känns alltid så hemma.
 
På tisdagen var jag uppe det absolut tidigaste jag varit på hela sommaren då jag hade ett läkarbesök tjugo över åtta på morgonen. Det var tufft att kliva upp alltså. Jag avskyr ju verkligen att gå till läkaren men det gick bra och hon jag var hos var supertrevlig. När jag var klar så passade jag på att ta en promenad genom stan. Det var härligt fridfullt att gå genom Stockholm så pass tidigt en sommarmorgon innan alla turister vaknat. Jag gick från Östermalm ner till Kungsträdgården och ut mot skeppsbron och så passade jag på att köpa en bulle på Bröd & Salt och satt mig vid vattnet. Det gäller ju att göra det man kan av att behöva gå upp tidigt.
 
Onsdag, torsdag, fredag och lördag var jobb och åter jobb på eftermiddagarna och en massa avsnitt av Six Feet Under blandat med kortare träningspass och jobbsök på förmiddagarna och kvällarna. Dagarna flyter lite ihop när jag mest bara gör samma saker. Det har varit okej att jobba i alla fall vi har haft både mycket folk och leveranser att hantera så man har haft att göra och tiden har flugit förbi snabbt. I lördags var det äntligen lite sommarvärme igen, jag jobbade ju såklart men jag kunde inte låta den första sommardagen på över en månad helt gå till spillo så när jag slutade så promenerade jag ner till badbryggan igen och tog ett dopp. Det var så härligt! Man är ju verkligen svältfödd på sol och bad som det ser ut nu så jag är glad att mitt jobb ligger så pass bra till så jag kan ta ett kvällsdopp i alla fall.
 
I söndags var jag ledig och jag skulle äntligen få träffa Nicole igen!! Nämen vi har inte kunnat ses på hela sommaren och nu gick äntligen våra scheman ihop och båda var friska, det är som att vinna på lotto! Jag har saknat henne så mycket! Det fina sommarvädret var bortblåst så vi bestämde oss för att gå på museum och det fick bli medeltidsmuseet för det var gratis. Så vi gick där nån timme och kollade på utställningen och drog dåliga skämt om åderlåtning, medeltida brottsstraff och gud vet vad haha. När vi kände oss klara så tänkte vi gå och ta en fika nånstans men under tiden vi varit inne på museet så hade världens regnoväder dragit in. Jag hade inte ens ett paraply med mig. Vi väntade en stund och till slut så slutade det regna så då tog vi oss ut och i väg mot ett kafé jag varit på innan vid nybroviken ungefär men vi hann inte fram innan himlen åter öppnade sig och det bara öste ner regn. Vi fick ställa oss under ett träd och tränga ihop oss båda under Nicoles paraply och försökte vänta ut det hela men det blev bara mer och mer regn och åska och blixtar. Vi kunde bara skratta åt eländet liksom haha. Till slut kände vi oss tvungna att försöka röra på oss då paraplyet började läcka in, det blev ett par riktigt blöta 200 m men vi tog oss fram till kaféet till slut. Det blev en lång och mysig fika, vi hade så mycket att prata om och tiden bara flög som vanligt. En väldigt blöt men väldigt trevlig söndag och avslutning på veckan!