Vecka 14: Sångrep, långbrunch, och påskmys med överraskningsinslag

Hur går det med bloggandet egentligen emelie??? haha... Faktum är att jag liksom till och med har haft det här inlägget färdigt i över en vecka men liksom glömt att publicera... Hur som helst.
 
Påskveckan, var en kort och lite annorlunda skolvecka. Vi satt i gång med andra akten som inte alls är lika ensemble tungt på samma sätt som första akten så för mig blev det inte så mycket rep just inne i salen. Måndagen började i alla fall med en balettklass med Anders och sen hade vi sångrep med Kerstin resten av dagen där vi började med låtarna från andra akten. Det kändes bra att starta upp andra akten med sångrep, vi hann såklart inte allt men mycket vilket känns bra när vi ska upp på golvet sen.
 
Tisdagen var lite speciell då auditionen för SMU var i full gång i lokalerna samtidigt som vi skulle försöka få plats att repa. Det verkar vara många sökande och det kändes att det var auditionnerver i huset. Jag är bara enormt tacksam att jag aldrig mer behöver söka en utbildning på det sättet igen, det var en tuff tid i mitt liv som jag nu är förbi och jag är så tacksam för det.  Hur som helst så började vi dagen med att snabbt stagea ut rollbytet och Seasons of love. Sen hade vi som är ensemble egen tid fram till lunch så då passade jag på att repa lite samt köra Eugenias golvstyrkepass tillsammans med Elin och Bella. Efter lunch hade vi sångrep med Kerstin men eftersom det inte fanns nå lediga salar så fick vi knö in oss i smu-rummet. Trångt och syrefattigt haha men ett roligt lite mer workshoppigt rep då Kerstin ville testa sig fram med lite stämmor till Take Me or Leave Me. På eftermiddagen sen minns jag faktisk inte vad vi gjorde, eftersom jag inte har skrivit upp kalendern, men jag har för mig att vi repade några förflyttningar. Vi har ju äntligen fått vår scenografi nu, våra dörrar/bord. De är dock inte klara ännu och är lite högre än de ska men det kommer fixas längre fram, just nu är det bara skönt att ha nåt handfast att jobba med.
 
Onsdagen var veckans sista ordinarie dag. Jag var inne på morgonen och värmde upp och övade lite sång sen hängde jag mest i smu-rummet då jag inte behövdes för rep förens strax innan lunch. Repet innan lunch var Seasons B och lite förflyttningar vilket gick bra. På lunchen hade mysgruppen fixat med påskäggsjakt så vi sprang runt som en grupp yra höns runt hela skolan och letade ledtrådar haha. Det var så roligt och vi hittade sen ägget som såklart var fyllt med godis. Efter lunch repades Without you, ett nummer jag inte är med i alls men vi satt med allihop i salen i alla fall och kikade på arbetet.
 
Det var lite oklart om skärtorsdagen var en skoldag eller inte men eftersom de flesta av oss var inställda på det och Kerstin också så fick det bli en dag med diverse sångrep sen passade vi också på att utnyttja tiden och sätta oss ner tillsammans och prata om våra tankar kring RENT och vad den handlar om för oss var och en. Det var väldigt givande och fint att lyssna på och jag är glad att vi tog den tiden tillsammans. Sen gjorde vi även ett lite karaktärsmingel där vi fick prata med varandra om våra ensemblekaraktärer och deras relation till varandra, vilket också var givande. Efter skolan åkte jag hem och hade en hektisk kväll då jag inte bara tvättade och tvättade håret utan även plattade håret för första gången på nästan 3 år. Det är galet vad långt det är och hur annorlunda jag ser ut med rakt hår!
 
På långfredagen hade jag och Nicole långbrunch nästan hela dagen, så mysigt! Vi köpte, juice, nutella, butiksbakat bröd och gjorde smoothies och avokadotoast. Jag överdriver inte ens när jag säger att vi på riktigt åt 6 skivor bröd var haha. Nämen det var så gott och så trevligt! Det var nästan så att vi hade behövt ta en nap efter men det hade vi inte tid med för vi skulle sminka oss och byta om inför kvällens festligheter. Alice och Gustav skulle nämligen ha födelsedagsfest ute i Berga en vanlig födelsedagsfest tänkte dem men vi i klassen bestämde oss för att kuppa och alla komma utklädda till Gustav och Alice haha. Det var därför jag plattat mitt hår men vissa hade till och med gått ännu längre och faktisk snott Gustav och Alice riktiga kläder haha. Jag älskar hur all in vi alla går med sånt här haha. När vi var framme så fick vi stanna en bit bort från huset och byta om det sista sen fick de sig en rejäl chock när de öppnade dörren och mötte oss. Själva festen sen var toppen och jag hade väldigt roligt. Det var dans, allsång, gas, quiz, lekar, bara massa prat och skratt. Ko-leken och guava, guava var två guldkorn även om jag annars inte brukar gilla såna stressiga lekar. Det var en riktigt pangkväll!
 
De flesta av oss sov kvar till lördagen och firade sen påskaftonen tillsammans. Vi började dagen med lite mysfrulle tillsammans, vissa av oss var piggare än andra om man säger så haha. Sen tog vi oss ut på promenad i det vackra vårvädret det var några våghalsar som skulle bada nämligen. Det var galet fint nere vid vattnet men jag nöjde mig med att bara doppa tårna. När vi sen kände oss färdiga badade och färdig solade så gick vi tillbaka för att handla och sen laga påsklunch tillsammans. Det var så oerhört trevligt och gott. Efteråt så vilade vi en stund för att smälta maten sen blev det en galet lång omgång kubb med en lite för lång bana haha innan vi gick in igen för att äta påsk tårta. Efter lite mer än ett dygn ute i Berga tackade vi för oss och åkte in till stan igen. Jag kan knappt börja beskriva hur tacksam jag är över den här helgen och att ha fått spendera den med min andra familj som jag verkligen känner att min klass är för mig. Det är ett sånt privilegium att ha en sån fin grupp med människor som man kan känna sig helt trygg med, det finns så mycket värme och kärlek och glädje emellan oss alla. Jag stannade upp flera gånger under dagen och bara kände sån enorm tacksamhet. Det var en trött men lycklig Emelie som kom hem sen på lördagskvällen. 
 
Resten av påskhelgen gick åt till att fixa med saker hemma, städa, gå nån promenad och äntligen kolla på The Last of Us. Fix och återhämtning inför ännu en repvecka.