Vecka 13: En förlorad timme, spontan tango, väldigt mycket sång och en pizzamiddag

Den här timmen vi förlorade förra söndagsnatten gjorde sig verkligen påmind på måndagsmorgonen när klockan ringde strax efter 6. Jag kände i hela kroppen att hon egentligen var 5 men vad gör man? Det var bara att kliva upp. Jag hade en sal på morgonen och gjorde det jag brukar. Mjukstretch, rehab övningar, sånguppvärmning och sångövningar. Vi hade balett innan repen satte igång och nu var Eugenia tillbaka igen så vi började med en ny stång. Jag hann bara vara med i en halvtimme dock för jag hade tid med Kerstin för att kolla på mina instick i juleklockor #2 och #3. Det var toppen att få tid att verkligen gå igenom dem ordenting och få lite tips på hur jag ska tänka för att de ska bli så bra som möjligt. Efter hade jag ett litet hål sen övade vi hela klassen på juleklockor #2 och #3 inne i sal 2 tillsammans med Kerstin. Det var riktigt skönt att äntligen kunna gifta ihop stageingen och det sångliga och toppen att kunna köra till Kerstins pianospel. Vi fortsatte efter lunch och då kom även PM och Johan så de kunde finslipa lite i numret medan vi körde. Från ett mastodontnummer till ett annat så gick vi vidare till La Vie Bohème men bara sångligt då det kändes viktigast att sätta ordentligt innan vi börjar pilla mer i stageingen.
 
På tisdagen hade vi sångrep på morgonen, stämmor till I’ll Cover You samt Tango Maureen. Men jag fick smita ifrån för jag fick frågan att hoppa in för Nicole i Tango Maureen, dansmässigt, då hon var sjuk och PM behövde en full uppställning. Tango är inte min starka sida haha eller egentligen pardans över lag men det var väldigt roligt. Jag dansade med Ida och vi kämpade på haha. Men jag tycker ändå att vi fick till det där mot slutet med lyft och dippar och allt. Det blev ju också en extra utmaning eftersom jag blir längre än Ida i klackar, men vi klarade det och det blev många skratt. Efter en fullspäckad förmiddag fick jag till slut lunch, min enda rast för dagen. Efteråt körde vi på med Over the Moon. Vi satte ju mest en grund förra gången vi repade så nu fixade PM till numret lite mer och ändrade på sånt som inte funkade. Vi var inte alla på plats och vi har ju fortfarande inte rätt bord att öva med så vissa delar av numret kan vi inte sätta än men det kändes iallafall som det blev tydligare nu. När vi var klara så gick vi in till Kerstin och sjöng igen innan vi slutade för dagen.
 
Onsdagen började med balett och denna gång kunde jag vara med hela klassen vilket var mycket tacksamt. Vi fick göra massor med roligt på golvet och över diagonalen. Efter baletten repade vi La Vie Bohème med både sång och stageing tillsammans med Kerstin. Efter lunch repade vi korren till Today for You själva och började cleana lite så vi gör exakt lika och allt sånt. Det var toppen att vi fick en tid till det! Sen gick resten av eftermiddagen åt till att jobba med Santa Fe tillsammans med PM. Vi har ju stageat det numret på ett ungefär men nu var det dags att få in lite mer koreografi. Det kommer bli ett snyggt nummer, när vi får till det! Jag är väldigt tacksam att det läggs till mer dans än musikalen egentligen har, det gör så mycket, särskilt i en låt som Santa Fe.
 
På torsdagen repade vi La Vie Boheme igen men denna gång med PM och Johan så de fick börja små-cleana lite. Det är ett svårt nummer att repa när vi inte har de borden vi ska ha än men vi gör vårt bästa med våra bänkar och stolar till dess. Det var ett bra rep och skönt att bara få köra igenom allt några gånger så det sätter sig i kroppen. Efter lunch sen sjöng vi med Kerstin resten av dagen. Vi gick igenom alla låtar i akt1 som har kör i kronologisk ordning och övade på det som behövdes övas på. Vissa låtar känns nästan helt klara medan andra har vissa ställen som behövdes kollas lite närmare på. Det var skönt också att få en överblick för en själv vad som sitter och vad som behövs övas på.
 
Schemat för dagen brukar komma sent men i fredags tog det nog priset när vi inte fick det förens 4 min innan vi skulle börja haha. Rep skulle vi ju ha så vi var ju på plats i alla fall och i brist på annat så var vi några som hoppade in en stund på tvåornas balettklass medan vi väntade på info. Det var trevligt, vi hann nästan vara med på hela stången. Hur som helst så blev det till slut så att vi sjöng med Kerstin på förmiddagen, gick igenom alla låtar igen, eller så långt vi hann i alla fall och sen när Johan kom så började vi med ett genomdrag av akt1 som tog resten av dagen med avbrott för lunch såklart. Det var ett genomdrag med fokus på övergångar och byten mellan scenerna men vi körde också alla nummer i fullo så det tog sin lilla tid. Man var trött i kropp och huvud efter denna dag. Tack och lov hade Mysgruppen (som spontant har skapats) fixat med fiskedamm på lunchen! Vilken grej! Det var superkul och stor eloge till de som hade fixat med allt! Efter skolan var vi ett gäng som gick till tacobar en sväng innan det blev till att åka hem till sitt.
 
Jag var väldigt låg i lördags psykiskt, ibland blir det så. Jag drogs med en del ångest så det blev en väldigt lugn dag där jag försökte bara vara snäll mot mig själv. Jag kikade på tv och nån film. På kvällen sen hörde Alice av sig och frågade om jag ville träffas och äta. Hon skulle på konsert på kvällen också vilket tyvärr var lite för dyrt för mig att hänga med på men en middag på stan kändes mer i min price-range. Vi åt på 1896 i Mood Gallerian, en pizza restaurang. Jag har varit där förut, med jobbet, när jag jobbade på Nilsons. Det var fint att träffa Alice igen, det var ju inte så längesen nu men vi har alltid mycket att prata om. Det var en supertrevlig kväll med massor av skratt. Jag är så glad att jag hängde på!
 
I söndags hade jag ACL på förmiddagen så det var bara att kliva upp, slänga på scensminket, äta frukost och åka in till stadsteatern. Det var en ganska vanlig föreställning och allt gick bra även om det stundtals kändes lite trångt i början så jag gjorde nog inte min starkaste dansinsats för jag var rädd att hoppa in i byxan haha… Efter så gymmade jag lite kort. Jag var egentligen inte så taggad men jag bestämde mig för tre ben-övningar som jag körde och så kunde jag åka hem sen. Ett kort men effektivt pass. Eftermiddagen gick sen till att laga mat, städa, måla naglarna och kolla på Drag Race Sverige. En ganska klassisk söndag helt enkelt.
 
(null)