Pizza kalas, barnteater, jazz-audition och svullnade bihålor

Det är verkligen typiskt dåligt tajmat det här med att vara frisk hela sommaren för att sen slås av två förkylningar efter varandra nu när jag faktiskt gör viktiga saker om dagarna.
 
Hur som helst så började förra veckan relativt friskt i alla fall med mest bara snuva så jag körde på skoldagen som vanligt i måndags. Vi hade balett på morgonen där vi körde stång men också började kika lite på balettnummret inför julshowen, spännande och lite mindfuck. Morgonen fortsatte sen med street som var svårt för huvudet men kul ändå. Efter lunch hade jag sånglektion, jag tog en låt jag jobbat med förut och stod mest och tragglade med den höga tonen i mitten som ligger i ett halvbra läge. Ibland går det ibland går det inte och det är frustrerande. Sist på dagen hade vi sen teater och vi började arbeta med våra barnteater texter i våra grupper, jag är med Samuel och Bella vilket är väldigt kul!
 
I tisdags hade vi sovmorgon första lektionen så jag passade på att utnyttja den men var också inne och övade lite innan vi började. Jag kände mig dock aningen seg överlag. Första lektionen för dagen var i alla fall jazz med Maria och vi körde på med mycket diagonaler och lite korre på slutet. Det var en kul klass och den gick bra även fast jag inte kände mig helt 100. Efter lunch sen brukar vi ju ha musik men just i tisdags blev det teater istället, vilket bara är bra eftersom vi annars har så kort tid med Cilla på detta block. Vi jobbade med våra scener både enskilt i grupperna och inne i salen. Det gick bra men jag kände mig aningen slarvig, jag fick mycket regi (vilket jag uppskattar!) men det var på många saker som jag liksom borde veta eller alltså som jag redan vet. Jag vet inte varför jag stressar så mycket i mitt skådespel, det brukar inte vara så. Men, men det är bra att få det berättat för sig i alla fall. Skoldagen avslutades sen med ensemble med Kerstin som är tillbaka! Det var så roligt att få sjunga lite stämsång igen. Vi körde gospel med låten I smile som vi gjort förut nån gång i ettan. Den är rolig att sjunga och det var en härlig lektion.
 
I tisdags fyllde Alex år så då firande vi henne genom att gå och äta napolitansk pizza på Meno Male efter skolan. Nämen det var så sjukt goda pizzor! och det blev allt som allt en väldigt trevlig eftermiddag. Jag åkte hem ganska tidigt dock för jag kände mig väldigt trött, det kändes som den här omtaget av förkylningen ändå påverkade mig mer än jag ville inse. Det fick bli en tidig kväll för min del.
 
I onsdags hade vi ännu en extra lektion i teater, vi skulle ha haft sång med en gästlärare i halvklass på morgonen men hon hade fått förhinder så då blev det teater. Vi jobbade med scenerna igen och eftersom vi var halvklass och även hade en del som var borta så fick vi mycket tid att jobba inne i salen med Cilla. Det gick bra! det är lite frustrerande att inte kunna texten helt men vi jobbar på det. Jag är fortfarande väldigt stressad av nån anledning och jag fattar verkligen den regi jag får och jag blir mest less på mig själv. Men då går det i alla fall att få det bättre. Vi jobbar förresten med en scen ur pjäsen Medeas Barn. Den är ganska svårläst men jag tror den helt enkelt är en pjäs som man liksom mer måste se för att förstå. Den är dock väldigt intressant och 70-tal haha men den tar upp ganska mycket komplexa ämnen, vår scen handlar bl.a. om självmord vilket kan låta ganska kontroversiellt men det blir intressant utifrån barnens perspektiv och lek. Efter den lektionen hade jag hål så då blev det till att vila men också öva sång. Jag testade några låtar jag jobbat med i ettan och det är så härligt när man kan känna att det har skett en utveckling!
 
Efter lunch sen var det dans för hela slanten, först balett, en ganska vanlig klass och sen jazz med Therese. Vi jobbade ganska mycket med diagonaler men la även på lite mer på korren vi fick förra veckan... som jag helt hade glömt bort... Mitt huvud hade verkligen tagit fram grov dammsugaren för det var helt tomt haha. Efter nån genomgång så hittade jag tillbaka till den dock men det var verkligen inte mitt snyggaste haha...
 
I torsdags blev det höst på riktigt, första september! vad hände med tiden? Hur som helst så började vi dagen med teater på vår vanliga teaterlektion denna gång. Det var helklass så det blev mest att vi jobbade själva i grupperna men vi fick lite tid inne i salen och nu när texten också sitter så är jag mer på banan igen. Nästa lektion var sång med Ceca och vi jobbade sångteknik och komprimering sen körde vi även lite improvisation i slutet, mycket roligt! Tänk det trodde jag aldrig jag skulle ha sagt för bara två år sen haha. 
 
Efter lunch var det dags för auditionträning igen men denna gång i jazz. Jag var aningen nervös men kände ändå att bara det går bättre än förra året så är jag nöjd. Vi var blandade tvåor och treor och körde både diagonaler och sen en koreografi. Vi fick diagonalerna utlärda för oss och skulle sen visa upp dem. Det gick okej förutom att jag gjorde helt fel på andra diagonalen jag hade fått för mig att det var en piruett med vilket absolut inte var fallet vilket jag inte kom på förens i slutet på vänster sida.... efter det så gick det bara uppför tack och lov haha. Jag är faktiskt riktigt nöjd med diagonalerna. Koreografin var till Roxanne från Moulin Rouge och även fast jag kände mig väldigt seg i huvudet så gick den in och jag tycker att det ändå gick helt okej när vi dansade i smågrupper också. Det är ändå en vinst, för ett år en så kunde jag inte lära mig en korre även fast jag mådde 100% prima för jag blev så stressad och nu kunde jag även fast jag har en långdragen förkylning som satt sig som ett stort tryck huvudet både ta upp korre och ändå göra den helt okej. Vi hade ingen sista lektion så jag kom hem i bra tid och spenderade kvällen med att tvätta kläder och tvätta håret. Jag hade även utvecklingssamtal i stepp över messenger och jag fick då höra att det faktiskt hade sett helt okej ut på stepp auditionträningen som jag själv hade tyckt gått skit. Det var väldigt skönt att höra! alltså visst stegen var mycket fel haha men jag hade haft bra utstrålning och det är ju ändå det som räknas på ett sätt. Så det var kul att få höra.
 
I fredags vaknade jag på morgonen och var i valet och kvalet i över en timme om jag skulle åka in till skolan eller inte. Förkylningssymtomen jag haft under veckan hade inte avtagit och jag kände mig väldigt tung i huvudet troligtvis pga svullna bihålor. Jag fick tillslut ta mitt förnuft till fånga och lyssna på kroppen så det blev att stanna hemma. Svintråkigt men vad gör man. Det blev en väldigt lugn dag hemma, jag såg på daytime-tv, läste och kollade på alldeles för mycket tiktok... 
 
I lördags skulle jag egentligen gått på kräfskiva med Nicole och Norea men eftersom jag fortfarande kände mig gungig i huvudet och väldigt snuvig så tog jag det säkra före det osäkra och stannade hemma. Så det blev ännu en dag med väldigt mycket tiktok. Men jag kollade också på ett dokumentärprogram på svt och läste ut min bok jag på riktigt har läst hela sommaren. Det var ingen dålig bok men jag har bara inte tagit mig tid mer än när jag legat på stranden. 
 
Igår var det jobb som gällde för min del, det var dags för barnklubb igen och denna gång var min första helt själv. Temporär tatuering var det som stod på schemat så det var en lite mindre station som skulle fram. Jag var ute där i god tid innan så jag inte behövde stressa när jag byggde och allt gick bra. Själva klubben sen var väldigt intensivt från första stund med massor av barn som ville ha tatuering. Det var nästan helt oavbrutet ett barn i stolen alla tre timmarna. Barn har ingen känsla för personligt space heller så jag kände mig halvt omringad hela tiden haha. Det är inte så många timmar man jobbar men det blir ändå en heldag då det tar en stund att åka dit. På kvällen sen tog jag det bara lugnt hemma, diskade undan lite i köket och började skriva på detta inlägg.
 
Nu är vi inne på fjärde skolveckan och jag och bihålorna kämpar på.