Barnteater, Whitney musikal, tacobar och höstfix

En månad in i trean är vi nu, det blev en vecka med väldigt lite dans för min del men mycket av annat.
 
Med fortfarande lite arga bihålor men inte lika gungig i huvudet var jag tillbaka till skolan igen i måndags och det var så trevligt! Jag hade bestämt mig för att ta det lugnt denna vecka och inte pusha mig själv för hårt för snabbt så på baletten och jazzen satt jag på sidan. Jag hade även utvecklingssamtal på baletten så då passade det ganska bra att inte kunna dansa just då ändå. Efter lunch sen hade jag sånglektion där jag dammade av en låt jag sjöng i ettan som nu går såå mycket bättre att sjunga. Jag sjöng den på en masterclass och hade då behövt sänka den en hel men nu är jag uppe och nosar på originaltonart vilket är superkul! Det är en otrolig skillnad i röstkontroll. Sista lektionen för dagen var teater, Bella var sjuk så jag och Samuel jobbade själva, mest med att memorera text men sen fick vi en kort stund inne i salen med Cilla också på slutet. 
 
I tisdags hade vi lite sovmorgon sen hade jag utvecklingssamtal i jazz med Maria. Det gick bra och det känns som jag har bra koll på var jag ska lägga mitt fokus framöver. Eftersom Maria höll i samtal fick vi köra hennes jazzklass själva men jag satt fortfarande på sidan och tog mig tid att stretcha och sånt. Efter lunch var det musik med Pelle där vi fortsatte där vi slutade förra gången med ljudtekniken. Denna gång fick vi även börja pilla lite själva på PA:t för att förstå vad alla knappar gör. Det är lite som grekiska för mig fortfarande men jag tänker att det ska utkristallisera sig om ett tag haha. Ensemble sång var sista lektionen så vi gjorde klart I Smile, gospel-låten från förra veckan, och så började vi även på en ny låt, nämligen Sunday in Battery park från Kristina från Duvemåla. Vi han bara precis börja men den kommer bli rolig att sjunga. Efter skolan åkte jag hem och gick och förtids röstade det första jag gjorde, mycket viktigt och skönt att ha det gjort och ur världen.
 
I onsdags började dagen med teater i halvklass och med Bella tillbaka kunde vi jobba mycket med vår scen. Det går mer och mer framåt för varje gång men vi får också mycket olika regi-grejer att testa så det gäller att ha huvudet med sig. Efter lektionen blev det till att sminka sig, byta om och fixa i ordning håret inför CV:fotografering. Jag var orimligt nervös inför den här fotograferingen, jag är verkligen inte van att bli fotat och jag blir väldigt sällan bra på bild som andra tar så det kändes lite jobbigt. Fotografen var dock supertrevlig så det gick bra. Det är ovant att se sig själv på bild så där, jag skulle nog både behöva och vilja öva lite mer på att bli fotat det är ju mycket en teknik att bli bra på bild. Efter lunch sen var det balett men bara halva klassen dansade, vi höll i lektionen själva då Eugenia kör utvecklingssamtal denna vecka så då delade hon upp det så så att man inte skulle behöva gå i från mitt i klassen. Det passade ju mig rätt bra också eftersom jag ändå inte dansar än. Sista lektionen för dagen var sen jazz och jag satt igen men utnyttjade tiden till att stretcha. 
 
Efter skolan i onsdags var det dags för oss att gå på vår första musikal för terminen nämligen The Bodyguard på China. Jag var taggad men hade också lite blandade förväntningar. Först så köpte vi middag och åt i smu-rummet allihopa vilket var mycket trevligt. Sen promenerade vi i väg till China teatern. Det var genrepet vi skulle få se och det var fullt med folk där. Vi hade platser på parkett, andra raden för att vara exakt så man satt nästan lite under scenen för den är så hög men jag tycker man såg bra ändå. Jag hade som sagt lite blandade förväntningar men blev ändå glatt överraskad. Den var väldigt underhållande, dansarna var sjukt grymma och sången var outstanding! Nadja Kasanesh Holm och Marsha Songcombe var *chef's kiss!* Sen var ju dock manuset halvt obefintligt och skådespelarinsatserna sådäär... Men som sagt jag var underhållen hela tiden och den var klart sevärd.
 
Aningen trött men redo för teaterredovisning på torsdagsmorgonen. Vi hade vår sista lektion med Cilla och skulle därför göra en liten intern redovisning för klassen av scenerna vi jobbat med. Det var väldigt kul att få se allas scener både från Medeas barn som vi oxå jobbat med, men även från den andra pjäsen Vad ska du ha mig till? Det är alltid en fröjd att få kolla på mina klasskompisar. Våran scen gick också väldigt bra, jag hade lite svårt att få till början då vi ändrat där så många gånger men annars var det nog vår bästa gång av alla skulle jag tro. Efter teatern hade vi sångteknik med Ceca, det gick okej men jag kände mig torr i halsen efter all nässpray jag tagit under veckan så rösten var inte riktigt med mig. Efter lunch var det nivåjazz men vi i avancerad hade street just denna gång och jag var med och dansade för första gången på en vecka. Snacka om att behöva väcka både huvudet och kroppen! jag fick struggla en hel del för att hänga med, det såg inte bra ut haha men jag tar det ändå som en vinst att jag kunde se det utifrån och inte klanka ner på mig själv över att det gick dåligt. Vi hade ingen sista lektion så då passade jag på att öva sång och sen stretcha lite i smu-rummet innan det bar av hemåt. 
 
Fredag och mycket dans på schemat särskilt för mig som inte hade dansat på nästan hela veckan. Vi började med stepp och det gick väl men jag känner mig lite seg i tankeverksamheten haha... Sen var det balett och det gick mycket bättre. Vi körde själva i fredags också men nu var det min tur att dansa. Efter lunch hade vi sen jazz med Gustaf så det blev intensivt och jag borde ha tagit det mer lugnt haha... Diagonalerna gick bra men korren sen var sjukt snabb och mitt huvud eller kropp hängde knappt med men det var kul att få dansa i alla fall. Inget skolmöte denna fredag så vi gick till TacoBar haha jag drack cava och det var en supertrevlig eftermiddag. Vi har haft nån galen energi i klassen hela veckan och den tog ut sin rätt nu också haha så det blev många skratt. Mot kvällen sen var det några som hade tänkt gå och bowla och vi blev ett helt gäng som hängde på. Det var väldigt spontant från min sida som egentligen tänkt åka hem och äta men det fick bli två stödkorvar på 7/11 istället och så drog vi i väg. Det var kul att bowla, det var helt sjukt längesen jag sist gjorde det men jag var också svintrött så jag åkte hem efter vi nästan spelat klart en runda.
 
Igår hade jag mamma och pappa på besök hos mig, det var dags för lite höstfix i lägenheten så då fick jag hjälp med det. Mamma hade med sig träolja till mitt soffbord och tog med sin Kärcher så vi kunde tvätta fönsterna och pappa hade med verktyg så det gick att rensa avloppet under mitt handfat. Det blev också en tur till ICA maxi så jag kunde storhandla lite nu inför hösten vilket jag uppskattar nåt enormt. Mamma hade också med sig både hembakt fika och mat så nu har jag fullt i kylskåpet. Det var en jättetrevlig dag och jag är så glad och tacksam över mina föräldrar som kommer ner och hjälper mig när jag behöver det! När de åkt hem sen tog jag tag i resten av veckans städning så jag dammade, dammsög och ställde i ordning i skåpen lite. När jag var färdig med allt satt jag mig med lite låtinstudering och skrev rent lite anteckningar från veckan.
 
Idag vaknade jag rätt tidigt så jag fick mycket gjort på förmiddagen, jag hann tvätta håret, rensa avloppet i duschen och måla naglarna. Nu är jag snart klar med detta blogginlägg sen har jag några saker till att bocka av på listan för dagen. Det känns skönt att komma i bra fas inför veckan för det är en intensiv men rolig vecka som väntar. Har ni förövrigt inte röstat än så pallra er till vallokalen idag! och rösta för solidaritet och medmänsklighet! ❣
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning - musikal