Brel och Piaf, potatismoshuvud och blåbärsburgare

Jag vet att jag låter som en repig skiva som jag upprepar mig, men herregud så fort den här hösten går! Vi är redan framme vid höstlovet och jag ligger två veckor efter här på bloggen. Det har hänt nå tokigt med min blogg nu också då den inte går att komma in på så vi får se var jag postar detta inlägg om det kommer gå att läsa eller om min gamla backupblogg får komma till användning igen. Hur som helst så börjar vi där jag slutade förra inlägget alltså förrförra veckan.
 
Det var en vecka med galet många steppklasser men måndagen såg ut som vanligt i alla fall. Vi körde på, på baletten på morgonen sen var det street, denna gång med Gustaf så det var svettigt. Efter lunch hade jag hål där jag och Elin lite spontant fick bli modeller för Base23 kläder haha. De behövde några som ville vara med och eftersom vi ändå hade hål så varför inte liksom. Vi får se hur bilderna blir sen om det är nåt som kommer användas men det var en kul hål-syssla, klättra i lykstolpar och kasta löv haha. Sen sista lektionen var det teater där vi jobbade med våra berättelser. Det är lite ont om lediga salar på eftermiddagarna så min grupp fick trycka in oss en ett av sång-rummen på kontoret och köra våra berättelser. Man tager vad man haver liksom, men det gick bra och jag kunde för första gången testa med alla mina ljudeffekter.
 
På tisdagen hade vi stepp i helklass som första lektion vilket inte hör till vanligheterna. Det var nämligen dags att börja lära sig julshowskorren och då fick vi lite extra lektioner. Det var en svinsnabb korre och det är en del steg att få in i huvudet + 20 pers. i en liten sal som alla steppar så jag kände mig halvt överkörd efteråt. Att vi hade Gustaf i jazz sen gjorde inte saken bättre, herregud… jag dansade men mitt huvud hade ingen aning om vad min kropp gjorde. Ni kan ju tänka er att jag var aningen förvirrad haha. Efter lunch sen hade vi musik med vikarie så det var mer teater och jag hade en lätt breakdown, PMS i kombo med prestationsångest hörni, vilken grej… Sist på dagen hade vi kör där vi började på låten vi ska göra som sång och dansnummer på julshowen. Mycket spännande!
 
Efter skolan på tisdagen var det föreställningsdags igen, vi hade nämligen fått biljetter av Christopher Wollter till Han och Åsa Fångs showkonsert på Oscars; Brel möter Piaf. Men först gick vi och köpte mat och åt på skolan innan det bar av till teatern, alltid lika trevligt att äta middag tillsammans med klassen. Själva föreställningen sen var jättefin, jag är ju svag för fransk musik haha. Edit Piaf är ju redan en favorit och det var kul att höra fler av hennes låtar både på svenska och på franska. Jacques Brel hade jag ingen koll på alls men det var bra och Christopher gjorde hans låtar väldigt bra. Men det var en snygg show och jag är glad att vi fick chans att se den. Det var också väldigt kul att heja på Christopher efteråt och han var så glad att se oss där haha
 
Även onsdagsmorgonen började med stepp fast denna gång i halvklass och med fokus på att dansa med käpp. Det ska nämligen inte bara steppas i detta nummer utan även käppas haha. Starkt skämt… I know… Det var lättare sagt än gjort så det flög käppar över halva salen titt som tätt när vi höll på men det blev bättre och bättre i alla fall. Lektionen efter hade jag sånglektion, jag skulle ha haft med Kerstin men hon var borta så jag hade Janne som vikarie, jag sjöng See I’m Smiling som jag har haft liggande i min pärm ett tag och det gick okej. Efter lunch sen var det mer dans men denna gång balett och sen jazz. Så förutom sånglektionen i mitten så hade vi i princip fredagsschema på en onsdag. Baletten och jazzen gick okej som jag minns det, inget speciellt.
 
Torsdagen startade med teater och denna gång fick min grupp (som för dagen bara bestod av mig själv och Anna) tag i en sal så vi kunde jobba på och köra våra berättelser. Jag hade ju nånstans bestämt mig för att bara berätta min version av Körkarlen genom att läsa innantill men med en liten twist. Det var helt enkelt för mycket text och för mycket stress för att göra på nåt annat sätt men jag fick chans i alla fall att testa min twist lite och se hur det kommer funka och Anna fick tid att testa sitt manus och sin tanke så hjälpte vi varandra så gott det gick. Nästa lektion var sång med Ceca och vi körde på med teknik, ett ganska köttigt pass och avslutade sen lektionen med att öva på att spotta text genom att sjunga lämna inga dörrar på glänt. Lunchen sen bjöd på den sista lunchshowen för oss treor på ett tag och denna gång var det metahumor på alla plan vilket var väldigt roligt. Efter lunchen hade vi bara en lektion och det var nivå-jazz. Vi hade Cajsa som vi hade för nån vecka sen så det blev lite mer modern/commercial stil på det hela och så avslutade vi med en rolig korre till en throwback-låt som fick mig att tänka på gymnastikenshus typ 2005 eller nåt sånt. Det var också första gången på hela veckan som jag kände att mitt huvud inte var potatismos när jag skulle ta in koreografi så det var skönt.
 
Fredag och stepp igen men denna gång vi våra vanliga nivågrupper så vi övade både på julkorren och på Daniels alla time-steps. Sen var det balett, en vanlig klass men jag har för mig att vi var snabba på stången och hade lite extra tid att hoppa så det var kul. Efter lunch hade vi en köttig jazzklass med Maria, både jazzgrupperna samtidigt så det blev trångt i salen men det gick. Vi körde diagonaler och sen en liten latininspirerad korre på slutet. Kul men aningen trångt.
 
Fredagskvällen bjöd inte på tacobar denna gång utan vi var ett gäng som handlade mat och så åkte vi hem till Gustav och Alice för att hänga och äta burgare. Gustav gjorde hemlagade varianter av Bastards beyond blueberry burgare. Jag och Nicole delade på en falska bubbel och så spelades det kort och vi lekte dealbreaker. En jättetrevlig kväll!
 
På lördagen fick jag för mig att åka in till stan på en liten shoppingtur. Jag handlar så sällan kläder nuförtiden och jag känner knappt igen mig i min garderob längre så jag kände att det var dags. Jag var först in på Söder och kikade i alla secondhandbutiker där men hittade inget så då bestämde jag mig att åka ner mot Drottninggatan. Det var ett misstag för det var så galet med folk att jag höll på att tappa det. Jag var inne en sväng på H&M och Monki men blev så mentalt slut av alla människor så jag var tvungen att fly bort. Jag gick mot gamla stan, köpte en pain au chocolat på ett Bröd&Salt och tog sen tunnelbanan hem. Sen var jag så slut resten av kvällen, jag passade på att se en film dock, Do Revenge på Netflix. Jag hade hört rätt gott om den och ja den var bra! Väldigt lättsedd, smart och lite rolig + att den flirtar nåt enormt med filmer som Mean Girls, Clueless och 10 Things I Hate About You. Söndagen sen blev en fix-dag hemma med alla vanliga söndagsysslorna som att städa, öva, tvätta håret, måla nail art och laga matlådor. Förbereda sig så gott det gick inför den stundande redovisningsveckan. 
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning - musikal - nail art