Skapa shownummer, en sväng till Gävle och en hel del bra gympa på tv

Höstlov, en väldigt välbehövlig vecka även om vi inte har ”lov” på riktigt, men bara att få några dagar i rad av några timmars extra sömn gör susen.
 
Vi hade möjlighet att åka in till skolan i veckan ändå för att öva men i måndags så var jag bara hemma och fixade med sånt som jag inte hunnit med de senaste veckorna när vi har haft mycket i skolan. Det var lite som en söndag, men det var skönt att kunna bocka av saker på attgöra-listan. Det största projektet var nog att blogga i kapp eftersom jag låg två veckor efter, det tar ju sin lilla tid men det är också skönt att få skriva av sig om allt. Jag fick även gjort några av höstlovsuppgifterna så det kändes bra, en tydlig start på veckan.
 
I tisdags spenderade jag förmiddagen hemma. Jag tog en lugn frukost, kikade på nyhetsmorgon, gjorde röstövningar och lite sånt sen åkte jag in till skolan på eftermiddagen. Jag hade först en danssal i en timme och utnyttjade tiden med att öva lite dans och att börja skapa mitt nummer till julshowen. Det är lättare sagt än gjort och det finns mycket olika saker att testa även om jag hade en ganska tydlig bild i huvudet hur jag hade tänkt mig. När jag blev av med salen sen gick jag till sångbåset och övade lite sång. Så kom Alice och Gustav så jag pratade en stund med dem innan jag bar av mig hem igen. Kvällen sen gick till att leta fram en låt att spela in a’ cappella och sen filma in den, det är en av höstlovsuppgifterna vi har. Tack och lov har mitt kök ändå helt okej akustik, det är så hemskt att sjunga a’ cappella annars. När jag kände mig klar med sysslorna för dagen så slog jag mig ner framför damernas lagfinal i VM i artistisk gymnastik. Jag kom in ungefär i mitten på sändningen men jäklar vilken tävling det blev, så kul att se! Jag kan ha gråtit en skvätt till och med haha... Men det var för att Kanada tog ett oväntat brons och alltså att se Ellie Black’s glädjetårar nämen jag kan inte, jag är så svag för en stark underdoghistoria! Hon och Kanada är så jäkla värda det bronset!
 
I onsdags var jag uppe tidigt för fastighetsservice skulle komma till mig kl. 8 och kolla på mitt element i sovrummet som inte blir varmt. Jag var så trött men elementet funkar igen nu och jag behöver inte frysa ihjäl på kvällarna lika mycket så det var värt att gå upp tidigt ändå haha.
 
Jag åkte in till skolan i onsdags också men denna gång skulle jag och Nicole öva på stepp-korren. Vi fick klura lite på vissa delar och det blev en hel del skratt men det gick faktiskt bra och vi lyckades filma en okej film att skicka in som höstlovsuppgift också. När vi var klara så hade jag bokat en sal till mig själv för att fortsätta skapa mitt julshows nummer. Det flöt på bra och gick snabbare än jag trodde så jag bjöd in Nicole för att kika på det hela och sen använde vi resten av tiden till att öva på Marias korre till julshowen och bara generellt att dansa i klack. Jag tog de sista minuterna till att sjunga igenom några låtar också men sen fick det räcka för dagen och vi gick och tog en fika, väldigt trevligt. Jag åkte sen hem för att tvätta håret, göra röstövningar och packa inför att åka hem till Gävle. Jag gjorde typ allt samtidigt som jag också kikade på herrarnas lagfinal på VM och letade auditionmaterial haha. Herrarnas tävling fick mig inte att gråta men den var riktigt spännande ändå.
 
Eftersom jag jobbar på söndag blev det en lite kortare visit hem till Gävle detta lov men jag vägde upp med att åka redan på morgonen i torsdags. Det gick smidigt med tåget och mamma kom och hämtade upp mig på stationen. Vi åkte hem och åt lite lunch och sen blev det en secondhand tour i stan. Vi var på Hilda & Helges, biståndsgruppen och Erikshjälpen. Jag hittade inget speciellt men det var mysigt att bara gå och kolla lite. Hade jag haft en lite fetare plånbok dock hade jag nog köpt med mig några av klänningarna från Hilda & Helges, de är såå fina men också äkta vintage så prislappen är inte precis studentvänlig. Det blev sen en lugn kväll hemma bara, mamma hade lagat hemgjorda köttbullar till middag, väldigt gott! Och jag kollade även på damernas mångkampsfinal på VM. Det var en väldigt spännande final och jag älskar att SVT sänder allt.
 
I fredags blev det en sväng på stan med Mamma på förmiddagen. Jag märker verkligen det när jag är hemma hur mycket jag uppskattar att kunna kika i affärer i lugn och ro inte bland 1000 pers. i totalstress som det ofta blir i Stockholm. Jag gjorde inga större fynd denna gång dock förutom ett par sköna mysbyxor från Indiska. Jag mötte upp Amanda på lunch sen vilket var kul! Vi har inte hunnits ses sen i julas så det var verkligen på tiden nu, det fanns mycket att catcha up på både i mitt och hennes liv. Vi gick i alla fall till Kafé Berggren, alltid lika mysigt och tog en varsin cesarsallad. Det var en så trevlig eftermiddag och jag är glad att vi hann ses även fast jag bara är här på kortvisit. Eftermiddagen och kvällen sen spenderades bara hemma med mamma och pappa, vi åt god mat, drack bubbel och kikade på tv, jag kan även ha haft ett halvt öga på herrarnas mångkampsfinal också haha.
 
Allahelgona igår och det var en väldigt gråmulen dag. Jag tänker liksom tillbaka på för typ 12 år sen när det ändå var ganska vanligt att det kom snö till allahelgona, det kunde inte vara längre ifrån det nu. Jag var bara hemma hela dagen, kikade igenom lite bland mina saker jag lämnat kvar om det var nåt jag behövde, fikade, åt mat hängde med mamma och pappa, kikade på några av grenfinalerna på VM. Sen på eftermiddagen så kom Christer med familj för att gå upp till kyrkogården tillsammans som vi alltid gör på allahelgona. Det mesta är sig likt förutom att alla mina ”små” kusiner blir så gamla haha. Vi ses ju så sällan och det blir nästan som en chock varje gång. Jag kommer nog bli en av de kortaste i familjen och då är jag ändå 1.70 haha. Det blev sen fika efteråt och jag hann vara med en stund men sen var det dags för mig att åka hem till Stockholm igen. Jag höll alla tummar och bad till alla gudar att det skulle gå smidigt att åka denna gång, jag har inte precis haft så tur med det när jag åkte från Gävle i våras… Tack och lov så flöt allt på enligt tidtabell och det tajmade bra med tunnelbanan så jag inte kom hem för sent.
 
Idag har jag jobbat, det var ett tag sen jag hade barnklubben nu då jag bara hade ett pass förra månaden. Men nu är vi i gång igen och jag kör tre helger i rad. Denna gång var det gnuggistatuering och det gick jättebra. Jag har ju gjort det en gång innan redan och hade ännu bättre koll på hur jag skulle lägga upp allt med kösystem och vad som behövs förberedas. När jag kom hem sen på kvällen så har jag jobbat med att bocka av det sista på min attgöra-lista för lovet som mest handlade om städning, lite jobbigt på en söndag efter ett jobbpass men det känns väldigt skönt när det väl är gjort. Nu är det bara några timmar kvar av det här lovet och det är lite blandade känslor när man ska hoppa på bergochdalbanan igen, särskilt eftersom det nu läggs till 3 drop till och 2 loopar och farten ökar. Det kommer vara mycket nu innan jul men jag ska göra mitt bästa att hålla i mig själv.
 
 
Gymnastik - Höst - SMU - allahelgona - höstlov