Inte AG gymnast smidig, konsten att förstå ett annat språk och starka karaktärer på halloweenfest

Förra veckan var vi tillbaka i skolan igen och det är lite lugnet innan stormen just nu, det är mycket som kommer behövas repas in och övas på dessa få veckor innan jul men jag tror inte riktigt jag har fattat vidden av allt än.
 
I måndags så chansade jag och åkte in tidigt även fast jag inte hade nån sal bokad och just denna gång hade jag turen på min sida och det var nån som inte skulle ha sin sal. Jag passade på att sjunga upp och öva lite sång. Första lektionen för dagen var sen balett, vi värmde upp med lite zumba men sen var det dags att börja arbeta fram placeringar och formationer till Tyll, balettnumret vi ska göra på julavslutningen. Vi har bestämt oss för att workshoppa fram det tillsammans med Eugenia för att vara tidseffektiva och kreativa tillsammans så det inte hamnar på nån eller några att ta ansvar för när vi redan har så mycket inför julshowen. Det blev mycket att testa oss fram men jag tycker vi har en bra start på allt nu. Efter baletten hade vi mental träning vilket verkligen känns användbart nu och även skönt med ett forum för oss att kunna ventilera lite tankar och sånt.
 
Jag hade sånglektion efter lunch och landade i att testa en möjlig auditionlåt, det kändes bra, det känns som att jag har hittat lite mer hem med den här låten. Men det är fortfarande väldigt svårt att hitta bra auditionmaterial. Efteråt hade jag ett enda långt hål fram tills vi slutade, på teatern var det utvecklingssamtal men jag var inte en av dem som hade. Här hade jag nog kunnat vara mycket mer produktiv men samtidigt så var det bara skönt och liksom lite balsam för själen att umgås i soffan med folk från klassen.
 
I tisdags var jag inne på morgonen och gjorde volter så gott det gick haha… Jag behöver ju testa mig fram lite inför mitt nummer men det är inte det lättaste när det inte går att få en sal annat än kl 8 på morgonen. Kroppen mådde kan jag lugnt säga man blir ju lite ödmjuk när man har suttit och kollat på AG VM hela helgen och tror att en själv ska kunna vara lika smidig haha men det var också lite kul att bara köra lite. På tisdagens första lektion hade vi en ny gästlärare, Sanna Martin, som vi ska ha nu två gånger i veckan fram till jul. Det är inte nåt specifikt block eller så utan vi kommer jobba med sång. Just denna lektion gick till att bara prata vi fick berätta lite om oss själva, våra styrkor, hur våra förväntningar såg ut när vi sökte SMU bl.a. det var intressant att få höra alla och sen så berättade Sanna om sin karriär och pratade lite generellt om branschen. Det kommer nog bli roligt och lärorikt att jobba med henne. Nästa lektion var jazz med Maria så vi började med korren till julshowsnumret. Vi har ju börjat lite innan med några steg men nu ska det bli ett nummer av det hela med placeringar och mer korre. Det är en lång låt men vi hann ändå en bra bit, det kommer bli snyggt.
 
Efter lunch hade jag hål då det var dags för de som inte hann göra ljudtekniksexaminationen innan lovet skulle göra den. Jag var ju klar och godkänd så jag använde hål-tiden till att leta efter möjliga tyska auditionlåtar, en intressant uppgift med varierande resultat haha. Sista lektionen var ensemble som vanligt och vi fortsatte med låten till julshowsnumret dock var det nån i huset som hade bestämt sig för att extrem borra samtidigt så det blev en oerhört påfrestande lektion med ett konstant högt borrljud i kombination med att försöka klura ut stämmor… vi kämpade på. 
 
I onsdags hade vi vårt första lucia-rep på morgonen så nu är vi igång på riktigt. Vi har ju fått öva själva och lära oss materialet så det var skönt att få sjunga tillsammans med andra nu. Skoldagen började sen med att vi hade Sanna Martin igen på morgonen men denna gång i halvklass så vi fick sjunga och David och Adam ställde upp som pianister. Lyxigt att vi har så bra instrumentalister i klassen, det är sån skillnad att köra till piano. Jag sjöng Maybe This Time och det gick förvånansvärt bra, det är en maffig låt och jag har inte hunnit jobba med sen så mycket rent tekniskt men den känns bra och så fick jag några bra tips och råd att jobba vidare med. Nästa lektion hade jag hål så jag höll på och fixade med lite blandade saker som behövdes fixas och övas på.
 
Efter lunch var det balett och vi körde först en ny stång, en lite mindre komplex stång men mycket utrymme till att få känna vad kroppen själv behöver, vilket jag gillar. Vi fortsatte sen med att jobba fram placeringarna för tyll och det rullar på. Vi fortsatte på julshows tema även sista lektionen då vi hade jazz med Maria, så nu har vi kommit lite mer än hälften av numret.
 
I torsdags var jag inne och övade lite sångteknik på morgonen och sen körde dagen igång med teater. Stefan är tillbaka och vi ska börja jobba med Detaljer av Lars Norén. Just denna lektion satt vi bara och pratade dock, kollade lite hur allas status är just nu, pratade om planeringen inför resten av terminen och om vi hade några önskemål. Det blev en väldigt stillasittande lektion men det kändes bra att få tycka och tänka lite och att få se en tydlig planering, sånt gillar jag alltid. Lektionen efter hade vi Janne i musikteori och det är intressant och nyttigt men också orerhört svårt att få en bra nivå på för det är många i klassen som är väldigt duktiga på musikteori och gärna frågar och går in på överkursgrejer som lika gärna kunde vara grekiska för mig. Det är verkligen som att höra folk prata ett annat språk, ett språk som en själv bara kan de mest basic grunderna i. Liksom jag kan berätta om mig själv, säga hej och beställa kaffe och nu sitter jag och lyssnar på ett samtal på universitetsnivå och försöker hänga med. Mitt lilla huvud var aningen trött efteråt.
 
På lunchen bjöds vi på lunchshow med jultema av tvåorna sen efter lunch hade vi klackklass men Malin Emmoth på nivåjazzen. Vi hade ett block med klackträning på hösten i tvåan annars har det bara varit att kasta sig ut på klack face first så det var skönt att ha Malin tillbaka. Vi övade bewels, poser, olika gångarter och kombinationer allt i ett lugnt men ändå lagom utmanande tempo. Det är tufft för fötterna men det är också väldigt roligt och man eller i alla fall jag känner mig snygg på klackarna. Det är så svårt med klack och det är verkligen nånting jag får kämpa med så det är skönt när det läggs på en bra nivå så man får känna sig lite bra också och inte bara Bambi på is. På sista lektionen för dagen hade vi några från Sunwing på besök som berättade om hur det är att jobba som showartist för dem, intressant att få veta lite mer om olika jobbmöjligheter som finns att söka sen. När vi slutade sen åkte jag till ringen. Min Rizzobutik som jag hör till har bytt ägare och är numera Lundbergs. Jag har ju inte jobbat sen i somras, eftersom jag är 0-kontraktare och bara tar de pass jag kan, så jag behövde få en stor update på allt nytt och lära mig den nya kassan. Allt gick bra och allt nytt känns bra, det kommer vara kul att få hoppa in och jobba nåt på jullovet möjligtvis.   
 
I fredags tog jag en liten sovmorgon från övandet plus att vi hade ett litet uppstartsmöte på Elins nummer till julshowen. Det kommer bli kul att få komma igång med det sen nästa vecka. Dagen fortsatte sen med stepp där vi övade på julkorren, balett där vi fortsatte placera ut Tyll och sist på dagen hade vi Gustaf i jazz. Det var en kul lektion och vi fick göra en korre från Kinky Boots i klack då såklart. Efter skolan hade vi ett litet planeringsmöte om julshowen sen var det dags att duscha och svänga förbi systemet innan vi alla tog oss hem till Ida för att fixa oss inför smuloween. Nästan hela klassen var hos Ida och det var så mysigt, vi köpte mat på vägen och åt det först sen börjades det sminkas, och lockas hår och sättas i linser. Åh jag känner verkligen för alla dem som fick testa på att sätta i linser för första gången, det var mycket utrop av frustration och jag försökte mitt bästa med lite tips men det är verkligen en vanegrej, jag kan ju i princip sätta i mina i sömnen vid det här laget. Alla gick verkligen all in med sina utklädnader åt alla olika håll det blev väldigt roligt. Vi åkte sen i samlad trupp in till skolan igen. Det slog mig verkligen när vi alla stod i rulltrappan upp från Stadion och jag kunde se alla mina vänner att jag är så jäkla lyckligt lottad och det är verkligen få förunnat att kunna ha hela sin klass som sitt kompisgäng.   
 
Det är ettorna som fixar smuloween och årets tema var Creepschool, vi hade blivit indelade i 4st klasser tillsammans med tvåorna och så blev vi lotsade till olika rum med olika teman där vi skulle lösa uppgifter för att samla poäng. Det kunde vara att minnas saker på ett bord, smaka på okänt innehåll och gissa ingredienserna, bygga korthus m.m. och temana var allt från Sweeny Todd till Alice i underlandet och Addams Family. Min klass var totalt kaos från start, de ångrade nog lite på vilka de hade satt i samma grupp haha. Vi hade väldigt kul i alla fall och var tydligen rätt duktiga på uppgifterna också för vi vann, helt otroligt och jag vet inte hur det gick till men det gjorde vi. Resten av kvällen var bara fri hopp och lek så jag minglade runt med bubblet i handen och pratade med en massa folk. Det var hur som helt väldigt trevligt, en mycket bra kväll! När vi skulle hem sen så hade jag också sån tur att jag hann med mitt byte till gröna linjen med en hårsmån så jag kom hem i en bra tid.
 
I lördags hade jag bara en väldigt lugn dag hemma, jag var inte så bakis utan mest trött så jag hängde mycket med mobilen i soffan. Men det blev ändå en liten promenad i det trevliga men nästan lite obehagligt varma höstvädret och så tog jag tag i veckostädningen och tog mig tid att sortera lite i mina notpärmar och bland alla papper och noter jag dumpat på mitt piano. I söndags så jobbade jag barnklubb, det var pyssel denna gång med nyckelringar och det var väldigt populärt för alla nyckelringar tog slut så jag fick springa efter ett annat pyssel mitt i. Det är lite mer att göra när det är pyssel, mer att plocka fram och mer att förbereda men det känns som jag är lite varmare i kläderna nu och vet hur jag ska lägga upp allt för att det ska flyta på så smidigt som möjligt. När jag kom hem sen på kvällen så var det full rulle med att hinna tvätta, tvätta håret, äta och försöka förbereda mig så gott det gå inför stundande veckan.
 
 
Halloween - SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning