Nordens Paris, en värmade vårsol, second hand och karaoke deluxe

Vi har haft "lov" eller ja självstudievecka men det har inte varit lika stressigt som det brukar kunna vara att hinna klart med alla uppgifter, eller så är det jag som är lite avtrubbad efter några stressiga veckor innan denna, kanske lite av båda. Jag har inte gjort jättemycket det här "lovet" heller jag var inte ens i Gävle, tågkaoset som var när jag skulle åka från Gävle senast är så nära i minnet att jag känner mig rätt mätt på tågresor överlag just nu så då bestämde jag mig för att stanna kvar i Stockholm. 
 
I måndags var jag bara hemma och vilade, pluggade lite och spenderade dagen med nonsens saker, ungefär så pass intressant att jag inte riktigt kan minnas vad det var jag ens gjorde haha. Jag såg iallafall en väldigt annorlunda film som Alva rekommenderat till mig, Orlando från 1992, en upplevelse haha jag ser fram emot att diskutera den med Alva sen. Tisdagen blev lite mer äventyrlig då var nämligen Mamma på besök, väldigt trevligt! Vi började dagen med en fika på söder och sen tog vi oss ut till Nordiska Museet för att se utställningen Nordens Paris om NK's franska syatelje. Det var en superintressant utställning med massor av fina plagg från alla årtionden mellan 20 och 60-talet. Underbara kappor, dräkter och vackra klänningar. Den var verkligen värd att se, tänk vilket hantverk dessa plagg är. Också intressant att lära sig mer om nåt jag faktiskt inte ens visste att det hade funnits från en tid då Prêt-à-porter mode inte var en grej än. Efteråt var vi och åt sushi sen följde jag mamma till tåget eftersom hon bara var här över dagen.
 
I onsdags hade jag planerat att vara produktiv redan på morgonen men herregud så svårt det är att motivera sig just nu men vid kl 12 hade iallafall jag och Nicole bokat en sal på skolan för att gå igenom Marias uppvärmningar och Vaganovaskolan. Det gick okej, lite blandade resultat haha men nu var de lovuppgifterna ordentligt gjorda iallafall och vi hade väldigt kul. Efteråt bestämde vi oss för att ta vara på det fina vädret så vi gick ner till vattnet vid strömkajen och satt i solen och åt glass och bara pratade och njöt av den lilla vårvärmen som finns resten av eftermiddagen. Torsdagen blev en till trött dag hemma, jag fick en hel del skolarbete gjort iallafall sen var det mest intressanta att jag äntligen tog tag och såg filmen Parasit. Den var bra, den har ju varit väldigt hypad och jag förstår det men jag kände inte att det var nåt livsomvälvande jag var med om precis. Den är absolut sevärd dock, snyggt gjord, annorlunda, bra twistar och spännande.
 
I fredags var jag med Nicole typ hela dagen, vi möttes upp strax efter lunch och åkte ut till Myrornas i Ropsten, lite äventyr så där. Jag fyndade ingenting men det var kul med ett så pass stort Myrornas. När vi ändå var på gång med Second Hand så åkte vi ner på söder och tog en runda på typ alla second hand butiker där också. Ingen stor fynd-dag för mig, det ända jag köpte var ett litet hårspänne för 1 kr på Röda Korset haha. Vi avslutade sen rundan med en fika innan vi åkte hem till mig. I fredags var det ju äntligen säsongspremiär för Bäst i Test och det kan man ju bara inte missa. Pizza, chips, BiT och bra sällskap det är ändå receptet för en toppenfredag.
 
Igår tog jag förmiddagen till att tvätta håret. Jag gjorde en ordentligt clarifying rengöring för att verkligen få en ny start, håret blir väldigt torrt av det men det behövs iallafall nån gång då och då så det inte blir build-up av produkter. Jag körde sen med lila inpackning för att få bort det gula tonerna som har blivit sen jag senast använde den, jag tror min frisör sa att jag skulle använda den varannan vecka men den var svindyr och det blir så kladdigt med allt lila överallt så jag orkar typ göra det varannan månad kanske haha. Jag höll också på att städa lite. Jag har äntligen köpt sånt Fix-Universal rengöringslera och en bra svamp. Nämen saker blir så rent! haha jag kan hålla på hur länge som helst med det där... Det är så satisfying att i princip kunna spegla sig själv i duschblandaren för att den är så ren nu haha.. man skulle kunna tro att jag roar mig över detta för jag håller på att bli gammal men jag lovar jag har nog alltid varit så här.
 
På kvällen igår hände det lite mer grejer iallafall då vi var ett gäng från klassen som skulle sjunga karaoke. Vi träffades först på Bastards vi Gullmars för att äta innan och det var så kul att få se alla igen. Jag hade redan ätit men var med som sällskap mer och åt pommes typ haha. Sen bar vi oss iväg mot Tele2-arena, Olearys där har nämligen så man kan hyra karaoke-bås, vi hade hyrt 3 timmar först och tänkte att det nästan skulle bli lite mycket men vi hade så enormt roligt att vi var tvungen att lägga till en timme till haha. Det sjöngs allt från schlagerdängor, till musikal, till Disney, till italiensk opera och Edith Piaf (jag det var absolut jag som sjöng Piaf haha). Vi dansade, körde popcorn-karaoke, återskapade hela summer lovin från Grease, sjöng stämsång till Laleh och allt annat sånt man gör när man sjunger karaoke haha. En väldigt roligt kväll blev det, verkligen en hit!
 
Idag tog jag en lång sovmorgon och åt sen frukost och kollade på mello semifinalen i efterhand och bara tagit det lugnt. Planen för idag är väl möjligtvis att laga mat, göra klart de sista uppgifterna och kanske måla naglarna vi får se hur mycket jag orkar motivera mig själv till att göra... söndagar är ju verkligen söndagar. Jag ser fram emot att komma tillbaka till skolan imorn iallafall.
 
 
SMU - Stockholm musikalartist utbildning - karaoke - lov - mode - museeum - secondhand - vår