Fysisk teater, partydances, mellofinal och ett kärt återseende: Första veckan efter "lovet"

Nu ligger jag lite efter igen vilket är galet med tanke på att första veckan efter lovet var så lugn haha motsatt till förra veckan men jag ska försöka komma ikapp igen.
 
Första veckan efter "lovet" kändes lite som en mellanvecka vi har ju precis avslutat de stora projekten, vi hade inga nya redovisningar och vi har inte riktigt börjat med comedy än. Måndagen började tidigt med att repa Alex rocknummer innan skolan. Jag hade sen ett litet hål där jag passade på att värma upp rösten inför min sånglektion. Mitt hjärta hade velat sjunga en låt på lektionen men min hjärna visste också att jag borde ta tillfället iakt att gå igenom några sångövningar jag strugglat med så sagt och gjort! Det var ett bra val ändå för jag fick väldigt mycket ut av att få jobba med den här övningen med coachning enskilt. Nästa lektion var teater där vi startade upp arbetet med Pjäsen Vi som är hundra som vi ska jobba med nu framöver, det är en väldigt annorlunda pjäs och det kommer bli kul att få jobba med det materialet. Efter lunch var det bara massa dans som vanligt, först balett och vi kämpar på med näst sista veckan med Vaganova sen hade vi jazz med Gerrard och det blev Fosse för hela slanten, svårt men kul!
 
Tisdagen startade med teater där vi fortsatte där vi slutade dagen innan, det är en mycket mer fysisk teater vi jobbar med nu så lektionerna nu så här precis i början har vi jobbat med att köra röda lyktan stopp på en massa kreativa sätt, röra oss tillsammans som grupp och med olika slags grupplyft för att representera meningen "vi föds". Det är ett väldigt roligt och kreativt sätt att jobba på och det bjuder till många skratt. Efteråt hade jag hål så jag passade på att boka ett sångrum och öva lite. Efter lunch var det jazz med Maria, mycket fokus på diagonaler och teknik som vi brukar och sen körde vi en lite mer contemporary korre på slutet, väldigt kul! Sist på dagen hade vi musik men inte med Pelle som vanligt utan med Oscar som vi ska ha som vikarie nu i några veckor, det ska bli kul. Just denna lektionen blev mycket prata som det ofta blir första lektionen med en ny lärare men det ger mycket det också. 
 
Onsdagen började med att repa igenom alla rocklåtarna på Cecas lektion, vi satte ut lite vem som flyttar på vad emellan numrena och körde igenom allt så gott det gick med övergångar mellan numren och sånt. Efter var det balett med både styrka och stång, kroppen är trött men vi kör på. På kören efter lunch sen fick vi vår första låt till Comedy, ett helklassnummer. Det är ett medley från en ganska ny musikal och det kommer bli så kul att få jobba med det på scen sen. Sist på dagen hade vi Hiphop med Daniel, vi har ju annars Daniel i stepp men han är streetlärare också så vi körde en hel klass med både klassiska och nya så kallade partydances, nämen det var så kul! väldigt svettigt och kondis krävande men också väldigt roligt. Det kändes som jag fick en ny förståelse för en massa steg som jag inte fått förut och det känns som jag har fått utöka mitt streetsteg-vokabulär jättemycket vilket är kul!
 
Ett sångteknikpass stod först på schemat på torsdagen och det var ett tag sen sist, det blev ett riktigt träningspass för rösten men det kändes samtidigt bra att få köra ett ordentligt pass teknik igen, det är en bra trötthet. Efter lektionen var det bara att kila i väg till J6 då vi, nu när treorna är inne i sin produktionsperiod, får ha vår balett på torsdagar borta i 8:an. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det är kämpigt med vaganova och jag blir så provocerad av hur svag jag är i på vissa grejer, men det är bara att jobba vidare, det är så man blir stark. Det som är mest jobbigt är nog mitt huvud egentligen, det är svårt att släppa på kraven på mig själv. Promenaden fram och tillbaka till j6 gör att dagen känns otroligt lång av nån anledning, är vi bara framme vid lunch? Det var liksom hela två lektioner kvar! Först hade vi jazz med Gerrard och denna gång var det klackar på och vi gjorde en väldigt showig broadway:ig korre till Le Jazz Hot, svårt men väldigt kul! Sista lektionen för dagen var sen teater i helklass där lektionen gick till att läsa igenom hela manuset.
 
Då var vi framme vid fredagen och vi började med balett som vanligt, i kombination med frustrationstårar från mitt håll... nämen skärp mig! jag vet! Som sagt jag jobbar mot mitt huvud en del. Efteråt var det stepp vilket var en rolig lektion, vi skulle redovisa våra egna timesteps som vi skapat under lovet och det gick ändå helt okej. Jag lyckades även få vår lärare Mattias att skratta så pass mycket han var tvungen att pausa utlärningen av ett steg och det känner jag ändå är en bedrift, stepp är ju ändå lite fake-it til you make it och lite personlighet på det haha. Efter lunch sen var det jazz med Therese som gick helt okej, jag hade en bra piruettdag. Dagen avslutades med klassmöte och sen tog vi helg. Jag och Nicole promenerade bort till Filmhuset så jag äntligen kunde förnya mitt lånekort på bibblan där men det var typiskt nog stängt men vi fick oss en promenad iallafall. Resten av kvällen blev bara en lugn kväll hemma för min del framför BiT såklart.
 
Lördagen bjöd på mellofinal! jag gjorde inte jättemycket spännande på dagen men på kvällen kom Nicole, Emmy och Ida hit för att se finalen! Jag hade fixat med gulddrapperi och gjort mimosadrinkar med hallon. Det blev en jättemysigt kväll! det är alltid kul när folk vill komma hit och se mello. Nästa gång vi kör är det Eurovision vilket ändå är det bästa och då tänker jag verkligen slå på stort! 
 
Söndagen bjöd på finväder och finbesök för Putte var nämligen i stan! Vi har inte träffats sen i sommras så det var verkligen på tiden! Vi möttes upp på söder och köpte glass och satte oss på Nytorget i solen, väldigt trevligt! Sen mötte vi även upp Zanfan och Linus och satt på en uteservering en stund innan jag behövde åka hem igen för att fixa med lite skolgrejer inför kommande veckan. En supertrevlig eftermiddag, åh jag blir alltid så glad att få träffa och catcha up med gamla vänner! ett bra avslut på veckan.
 
(De första tre bilderna är lånade från Alice & Elviras instagramvecka)