Text övningar, stepp-gameshow, sommarevent och jordgubbar med chokladsås

Det här tar sin lilla tid indeed men nu är jag i alla fall framme vid förra veckan, heja mig haha. Förra veckan var sista "vanliga" veckan för terminen. Jag kände mig fortfarande lite skadeskjuten efter helgens bergochdalbana men jag försökte att lägga fokus på annat, som att räkna i noten till See I'm Smiling till exempel. Jag började även förra veckan med en sånglektion nämligen men denna gång var jag mycket mer förberedd. Men mycket av lektionen gick åt till att bara prata ändå för är det nåt vi har så är det lärare som bryr sig om en och man kan alltid vara ärlig med hur man mår. Det räddade upp min dag måste jag ändå säga. Sen fick jag sjunga lite på slutet också och det gick mycket bättre än förra veckan.
 
Dagen fortsatte med teater där vi jobbade vidare med våra texter och med stol-övningen bl.a. men denna gång framför hela gruppen istället. Det gjorde vi även på tisdagen och då fick jag chans att göra min text och testa lite olika vägar, både mer som en scen och mer som en stand-up det var kul. Det är en väldigt rolig krönika av Martina Haag som bjuder till många skratt. 
 
På måndagen såg eftermiddagen lite annorlunda ut, istället för dans så hade vi mental träning och sen tid för att skriva en utvärdering om läsåret. Mental träning hade ju inte kunnat komma mer lägligt haha.... Det var en lugn lektion där vi fick chans att reflektera lite och också prata om hur man hanterar rädslor bland annat. Efter skolan i måndags hade jag en arbetsintervju för ett spännande extrajobb och det gick väldigt bra. Det känns väldigt roligt, det är för ett eventföretag som jag faktisk jobbat för innan men då genom gymnastiken. 
 
Tisdagen sen innehöll som sagt teater, tid att öva själv under håltimmen på förmiddagen och efter lunch jobbade vi vidare på jazztekniken med Maria. Det var sista lektionen innan redovisningen så det var mycket fin slip som gjordes och det kändes bra. Det är mycket som sitter riktigt bra och några saker att slipa lite till på. Dagen avslutades sen med musik där vi hade vikarie igen och denna gång fick vi i grupper snabblära oss arr på åtta takter som vi sen skulle lära ut till resten av gruppen. Svårt men kul.
 
Onsdag och första juni! nämen hur gick det till, det var verkligen mars typ nyss. Ceca var sjuk så vi skulle ha haft en vikarie på första lektionen men det hade blivit nån miss så det blev inte så. Men vi är ganska bra på att roa oss själva också så vi passade på att alla sjunga en varsin sång för varandra vilket alltid är givande. Sen var det ju tidigt på morgonen och jag hade kunnat värmt upp bättre haha men alltid bra att få testa lite nytt material så man får känna på lite nerver också. Nästa lektion var balett och jag tror det var en ganska vanlig klass för jag minns inte riktigt exakt vad vi gjorde men jag har för mig att det var en bra klass. 
 
Efter lunch hade vi street, igen med Gabbie så vi la på det sista på korren och fick chans att dansa den mycket så det var kul. Det var en väldigt rolig korre och väldigt härligt för mig att, precis som jag skrev i förra inlägget få känna att jag har lite självförtroende i stegen och stilen. Det är inte ofta jag känner mig cool men jag gjorde verkligen det här. På halvtimmes rasten innan ensemblen så passade vi på att sjunga igenom typ halva Så som i himmelen haha Adam får verkligen jobba vid pianot på dessa onsdags raster haha. På ensemblen sen sjöng vi igenom Så skimrande och började även på en mer klassisk körlåt som Kerstin hade sjungit för flera år sen. Väldigt annorlunda från vad vi brukar sjunga och lite tricky men kul.
 
Torsdagsmorgonen bjöd på ett redigt sångteknikpass med Maria! det första på evigheter och jag var så taggad. Det är tufft som fan men jag är skyldig hela min sångröst till teknikövningarna så det finns en kärlek till dem där under. Min röst kändes också väldigt bra i torsdags så jag kunde pusha och stretcha den mycket vilket är kul. Nästa lektion var balett och vi hade Anders igen så vi fortsatte där vi slutade senast med honom, stång sen ut på golvet och så fick vi hoppa och snurra en del vilket var roligt.
 
Efter lunch var det bara vi tjejer på jazzen med Therese då killarna hade partnering med treorna. Så då passade det ju bra att köra klassen i klackar. Sagt och gjort så det blev lite teknik över diagonalen och sen fick vi dansa en korre till All That Jazz, en rolig klass. Sist på dagen var helklass teater och vi fortsatte där vi slutade i tisdags, så en och en jobbade med sina texter inför gruppen. Det är kul att se hur mycket olika saker som kan lockas fram med hjälp av vissa övningar och hjälpmedel, texten får verkligen liv.
 
Fredagen började med balett som vanligt, sista med Anders för denna termin och det gick bra, det var en kul klass. Stepp sen och jag höll på att få hjärtsnörp när Mattias kommer precis innan och bara "om en timme så ska ni visa upp var ni jobbat på för varandra i andra gruppen!" Det var bara det att det visste varken vi eller Daniel om haha så vi fick helt enkelt slänga ihop en övning som vi började med lite lätt förra veckan, lära oss den på en timme och sen visa upp... Jag fick stress utslag jag lärde mig alltså det sista typ 5min innan vi skulle köra... Nu gick det ändå helt okej men snälla.... Vi fick i alla fall avsluta lektionen sen med en liten Stepp-game show där vi fick dra lappar ur hattar med olika utmaningar på som vi sen skulle göra allihopa. Det kunde vara allt från att lära sig en åtta ur Singin in the Rain, till att komma på sitt eget unika steppsteg, till att steppa med skorna på händerna haha. Det var väldig roligt.
 
Efter lunchen sen hade vi jazz med en gästlärare. Hon jobbade väldigt annorlunda och jag önskar att jag inte känt mig så slut i kroppen med ryggen och ljumsken för då hade jag nog levt mitt bästa liv tror jag. Uppvärmningen var nån blandning av jazz/modernt/yoga typ sen fick vi göra diagonaler med mycket fokus på uttryck mer än teknik och att kunna hålla mycket i huvudet samtidigt även när man blir distraherad. Det var intressant och kul och svårt. Jag fick i alla fall leva mitt bästa liv sen när vi fick göra en fantastisk målande och rolig sommar koreografi till Gröna, granna, sköna, sanna sommar. Det var en väldigt flowy korre och samtidigt lite flirtig och väldigt mycket utrymme för att vara karaktärer och ha stora uttryck. Nämen det var så roligt! Ett toppen avslut på skolveckan.
 
Det fick bli en tidig kväll på fredagen för på lördagen väntade nämligen lite jobb! Jag var ju på arbetsintervju på måndagen och fick sen förfrågan om att provjobba på ett event i Solna Centrum på lördagen så sagt och gjort! Det var ett sommarevent och vi gjorde små sommar drinkar som vi delade ut, det var jättekul. Det var jag och två till tjejer som jag var stationernad med, en av dem var sjungande värdinna också. Jag trivdes väldigt bra i värdinnerollen och alla dem jag jobbade med var så trevliga!
 
Eftersom jag jobbade lördagen så fick söndagen gå till att fixa med saker, städa, tvätta håret, måla naglarna, ja allt sånt. Jag städade till och med balkongen. Det var ju så fint sommarväder så då ville jag passa på att torka av och fixa där ute så man kan sitta där utan att bada i pollen. På kvällen sen kom Nicole hit också för lite kvälls fika. Vi lyxade till det med glass, jordgubbar och chokladsås, nämen det var så trevligt! Ett bra avslut på veckan och en bra uppladdning inför sista skolveckan innan sommaren.
 
 
SMU - Stockholm musikalartist utbildning - nail art - sommar