Parkhäng, splitthopp, waitress på Dramatentrappan och skolavslutning för tvåan

Jag är ikapp!!! nämen jag trodde ett tag där att denna dagen aldrig skulle komma haha… Men nu är vi här. Sista veckan i tvåan på SMU, det är verkligen galet, det här läsåret har gått så fort och det har hänt så galet mycket saker på alla plan. Det är som att jag lite vimmelkantig sitter i en bergochdalbana när denna precis åkt klart, spärrstången släpper från benen och jag ska med stapplande steg kliva ur.
 
Men tillbaka till början på denna veckan innan jag svävar iväg helt i metaforer! Nationaldagen startade upp denna vecka och vi var några från klassen som hade bestämt oss för att hänga i solen på eftermiddagen. Så jag tog tunnelbanan in till Rålis. Om jag lyckades tappa bort mig helt när jag skulle hitta från Fridhemsplan också? absolut! haha jag fattar verkligen inte hur jag kan bli lika förvirrad där varje gång. Hur som helst så kom jag fram tillslut och möttes av Filip, Samuel, Adam och Elin, sen anslöt sig även Nicole, Alex och Ida samt Elvira och Arvid. Vi satt och pratade, fikade och bara njöt av solen så fort den kikade fram. Alex hade med sig ett kubbspel också så det blev såklart några rundor kubb. Jag hade väl egentligen tänkt att åka hem tidigt för att hinna laga mat och sånt inför veckan men det var så trevligt och vi bestämde oss sen för att fortsätta kvällen ute på Piren. Kvällssol + sangria vem tackar nej till det liksom!
 
Faktum är att jag hann laga mat iallafall, även fast det var kanske lite i senaste laget haha. Jag tror jag var klar strax innan kl 23 och då fick jag ställa ut Lasagnen på balkongen under min utemöbel för att den inte skulle hinna svalna tillräckligt för att ställa in i kylen innan jag skulle sova haha. Alla sätt är bra utom de dåliga liksom!
 
I tisdags väntade jag besök av en elektriker på morgonen som skulle byta min elmätare. Han kunde dyka upp nån gång mellan 7-9 så jag fick kliva upp extra tidigt ifall han knackade på vid 7 liksom. Men såklart så kom han inte förens strax innan 9 ändå. Själva elmätarbytet gick snabbt men det var änd ingen idé för mig att åka in till första lektionen eftersom vi skulle se treornas komedi-redovisning och jag då skulle missat nästan hela så jag åkte in till teatern på andra lektionen istället. Sista teaterlektionen för tvåan och vi wrapped up det vi har jobbat med nu sista veckorna så de som inte fått jobba med sina texter framför gruppen än fick göra det och det var inte mycket mer än det vi hann.
 
Efter lunch sen var det äntligen dags för jazz-redovisning. Vi värmde upp själva och gick igenom några av de lite mer komplicerade diagonalerna sen var det showtime och jäklar vilken publik vi hade, både ettorna, treorna och lärarna. Det var fullt i salen och jag blev nog lite mer nervös än jag hade tänkt jag skulle bli så det var svårt att komma ner i golvet ordentligt i början. Det gick hur som helst bra! det finns mycket kvar att jobba på till nästa år men jag är också en bra bit på vägen. Mina splitthopp var dock galna, jag kände mig som Samuel haha för jag fick så mycket hjöd.
 
På tisdagseftermiddagen sen väntade utspark för treorna, vi snodde dem från deras lektion med konfettikanon och musik sen fick de ge sig ut i grupper på stan för att köra poängjakt och tipsrunda. Jag var med som gruppledare till en av lagen tillsammans med Elvira så vi filmade och tog bilder på allt de gjorde. De fick bl.a. en främlig att ställa upp att bygga en mänsklig pyramid, tog en bild tillsammans med Stefan Lövén! haha och gjorde en italienare av Waitress på trappan till Dramaten. Vi tog oss alla sen ut till ekotemplet i Haga parken. Där fortsatte kvällen med massor av lekar och tävlingar som några av oss tvåor fixat med och efter mycket om och men så fick vi pizza också haha. Det blev en fin utspark och jag tror treorna var nöjda, det är det viktigaste. Jag var väldigt trött och fryssen så det var skönt att få komma hem sen.
 
I onsdags började vi dagen med balett, sista baletten för tvåan. Eugenina höll en rolig klass med lite annorlunda övningar på både stången och på golvet blandat med övningar vi är vana med. Baletten och jag har bråkat väldigt mycket detta läsår men jag ser ändå fram emot att fortsätta jobba i trean, det har varit en hel omprogramering och jag tror att en sommar att få smälta allt kommer göra susen.
 
Nästa lektion var jazz med Therese, sista för tvåan och vi fick dansa väldigt mycket. Diagonalerna bestod av små kombinationer vilket är en utmaning för mig men jäklar vad jag har kommit långt med det bara sen i höstas. Att ta koreografi snabbt är verkligen som att lära sig ett språk, i början känns allt bara främmande och ostrukturerat men nu är det som jag kan se meningen jag vill säga framför mig. Det är inte helt flytande än men det är inte långt borta. Vi fick också dansa en härligt flödande koreografi på slutet, jag strugglade lite först men kunde slappna av mer och mer och sen bara låta känslorna i dansen tala för sig själva, det var väldigt kul. En bra sista jazzklass för terminen. Efter lunch sen hade vi ett sista sångteknikpass med Maria och köttade på rakt in i kaklet. Tekniken kommer nu vara väldigt mycket eget ansvar och upp till mig själv och jag vill verkligen använda dessa verktyg så mycket jag bara kan. Marias sångteknikövningar är verkligen livsförändrande, på riktigt! 

Jag hade tänkt öva mer sång sen på eftermiddagen eftersom vi inte hade nån mer lektion men jag var helt slut efter tekniken så det fick bli en glass i solen istället tillsammans med några fler ur klassen, väldigt härligt!
 
Torsdag och sista dagen på plats i skolan innan sommaren. På morgonen på Cecas lektion hade vi quiz. Det var blandade frågor om allt från smu, till sångteknik, till rock och musikal. Mitt lag vann inte men det var kul. Sen hade vi prat och lite utvärdering om Comedy med Roine och Hans. Det var trevligt och det var fint att höra allas upplevelser om att få stå på scen och särskilt att få stå på scen tillsammans! Nämen på riktigt kärleken till denna grupp av människor bara växer och växer. Efter lunch sen låg det tid på schemat för att städa på skolan, städa skåp, kostymförråd, kylskåp, omklädningsrum m.m. Sen blev vi även indelade i fyra grupper tillsammans med ettorna där vi fick en lapp med en musikal+nånting annat som vill skulle masha ihop och göra ett litet framträdande av. Min grupp fick Lejonkungen+dokusåpa och bestämde oss för att göra scenen när Scar släpper Mufasa från klippan som en autitionsituation i dokusåpaformat, komplett med inspelning av synkar och allt haha. Torsdagskvällen sen spenderades i tvättstugan, sjungandes som man bör haha.
 
I fredags var det avslutningspicknik i Humlegården tillsammans med ettorna och några av lärarna. Jag tror jag bytte kläder minst 10 gånger innan jag åkte för att ingen väderapp kunde komma överens om det skulle vara kallt och regna eller varmt och sol haha. Det blev iallafall soligt tillslut och en lugn mysig förmiddag i parken. Vi fick alla framföra våra nummer vilket bjöd på många skratt, vad sägs som Annie som skräckfilm, eller Grease genom google translate, eller Fantomen på Operan som Starwars haha. Treorna kom förbi en sväng också innan de skulle vidare på examenslunch, det var väldigt trevligt så man fick krama lite på dem och prata och önska grattis. En fin avslutningsdag.
 
Jag tog mig sen hem för att hinna städa undan lite hemma, välja en outfit och fixa till mig lite för på kvällen skulle vi fira Noreas födelsedag. Jag var så nöjd med min outfit men jag glömde räkna in att jag inte gått i de stövletterna på år och dar så jag drog på mig enorma skavsår. Vill man vara fin får man lida pin eller nåt sånt, jag tog mig iallafall ut till Handen. Vi hade lite förfest hos Norea och drack bubbel, svarade på ett Norea-quiz haha och lekte lekar, det var en så rolig kväll, jag skrattade så galet mycket. När vi sen skulle in mot stan igen fick jag gå barfota till pendeln för jag hade så ont från skavsåren haha men det är en en sommarfeeling på det också, att gå barfota på kvällen på soluppvärmd asfalt. Några skulle fortsätta kvällen ute på klubb men jag bestämde mig för att åka hem och sova, ett vuxet och klokt val för mig själv.
 
Min kropp försökte starkt väcka mig 07.20 igårmorse men jag lyckades med våld få mig själv att somna om och vaknade igen 09.50 mycket mer utvilad och framförallt inte bakis, väldigt trevligt! Dagen blev sen en lugn fixdag hemma eller ja så fixig blev den kanske inte haha men jag fick iallafall det viktigaste gjort, packa och tvätta håret, samt se på Stranger Things.

Idag blev det en tidig morgon för runt halv nio var mamma och pappa förbi och hämtade upp mig för att åka till Öland. Det blev lite av en spontanare för min del, jag bestämde mig för att följa med tidigare under veckan bara. En liten semestervecka kan ju vara trevligt ändå, jag har ju knappt lämnat Stockholm på två år och när jag ändå inte har jobb och de flesta åker bort så passade det bra. Resan ner gick smidigt, vi gjorde några små fika stopp och var framme i Köpingsvik tidig eftermiddag. Vi bor i Korsnäslägenheten här nere som är fantastiskt fin och ligger precis vid stranden. Eftermiddagen har gått till att göra sig hemmastadd och att utforska stranden lite. Det kommer bli en mysig vecka här nere och jag hoppas på att vädret bjuder på mer sol än lovat. 
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

(null)
SMU - Stockholm Musikalartist Utbildning