Tropisk värme, finsk radio, världsrekord och en enorm bula

Förra veckan var jättelång och jättekort på samma gång, eller så var det för att jag hade så långtråkigt under helgen haha. Inte visste jag att vi flyttat hela sverige till tropikerna heller, alltså missförstå mig rätt, jag älskar värme! Jag klagar så mycket hellre på värme än kyla, med tanke på hur mycket jag fryser jämt. Men denna luftfuktighet har varit hemsk! jag har känt mig konstant kladdig, vilket också gjort så att alla mina eksem blossat upp och det är väl det som är det värsta med allt. Tack och lov att det släppte till helgen, jag har nog aldrig varit så glad över svalare väder nånsin.
 
Jag har varit en del hemma förra veckan och bara fixat med saker, jag har en att göra-lista för sommaren som jag försöker få klar och vissa saker går snabbare än andra men det är inte så intressant att blogga om heller. Hur som helst, i början på veckan umgicks jag med Nicole en massa. På måndagen var vi och secondhand shoppade på Söder hela eftermiddagen. Det blev inga speciella fynd men det var trevligt att gå och kika lite, det var ett tag sen sist. Det var ju som sagt väldigt varmt i måndags så när vi kände oss klara gick vi och köpte glass på Stikki Nikki och satt oss på en parkbänk i skuggan och där blev vi kvar. Kall glass och det faktum att det faktiskt blåste lite gjorde parkbänken till ett mycket bekvämt ställe att sitta på och bara kika på folk, mycket trevligt.
 
I tisdags hade jag en arbetsintervju på morgonen för ett sommarjobb! tack och lov och allt sånt! så nu håller vi tummarna för det. Sen åkte jag in till Hornstull och mötte upp Nicole för vi skulle denna dag överleva värmen genom att bada i Tanto. Vi handlade till fika och satt oss sen på gräset vid bryggan, det var förvånansvärt lite folk där. Jag var rädd att det skulle vara helt fullpackat och att vi skulle behöva trängas till tusen men nope, vilket visserligen bara var skönt. Det var varmt i vattnet så vi badade, solade och fikade om vartannat. När vi satt där och solade så kom det förbi en kvinna från finska Sveriges radio och frågade om hon fick intervjua oss haha och både jag och Nicole kände att; ja varför inte? Så nu är vi med i finska Sveriges radio. Ingen av oss förstår ju finska så vi har absolut ingen aning om vad själva ämnet i studion eller syftet med intervjun var men hon frågade lite om värmen och solskydd så jag antar att det var på det temat i alla fall haha. Det var iallafall en riktigt härlig och rolig dag vid vattnet och som alltid när jag och Nicole umgås, massor av gapskratt haha.
 
Men ingen dans denna vecka Emelie? jo då men istället för att sprida ut det tog jag det allt på samma kväll istället. Eller alltså det råkade bara vara så att de enda två jazzklasserna denna sista vecka på summercamp båda låg på onsdagen. Jag hade egentligen bara tänkt ta Lydias klass som var först men både jag och Nicole fick så mycket dansglädje av den klassen plus att kroppen ändå kändes helt okej så då bestämde vi oss för att ta nästa klass också som var för Abbe. Jag har faktiskt aldrig tagit jazz för Abbe innan, bara en streetklass men det var under vår distansvecka i vintras så det räknas knappt. Det var spännande med en ny lärare och det var riktigt många där som dansade. Det var en rolig klass med mycket koreografi, det var en jazzstil jag inte är så van med men det var väldigt roligt, mycket små detaljer och snabbt. Jag har nog aldrig svettats så mycket på en klass nånsin, liksom tropisk värme + base urusla ventilationssystem + en väldigt full danssal, det rann liksom svett från överläppen för det var så varmt. Men som sagt en rolig danskväll!
 
Om onsdagskvällen var all about dans så var torsdagskvällen all about friidrott. För nån vecka sen började det dyka upp reklam utanför tunnelbanan för "Bauhaus galan" på stadion och jag blev direkt sugen på att gå. Jag har ju aldrig gått och kollat på friidrott förut men det är ju spännande att få en chans att se Mondo live liksom! Så jag ringde Pappa och frågade om han ville följa med vilket han ville så i torsdags var det dags! Jag åkte in och mötte upp Pappa på centralen sen tog vi oss till Östermalm och åt middag på Bap innan det började. Jag har aldrig ätit där förut men det var goda hamburgare! Vi promenerade sen till stadion. Jag hade bokat platser till oss i stavhoppskurvan så vi hade bra uppsikt över stavhopp, spjut, kula och springbanan. Det var lite svårare att se längd, höjd, diskus och själva målgången men då fick man kolla på storbildsskärmen istället så vi var nöjda med platserna. Det var en jättetrevlig kväll, det hände nåt hela tiden och våra svenska stjärnor presterade bra. Det var också en väldigt spännande spjuttävling där alla i toppen kastade upp mot 90m vilket tydligen är ovanligt. Men det som var häftigast var ju ändå att se stavhoppet och Armand Duplantis live! Även om vi ett tag var lite oroliga om det ens skulle bli av med tanke på att funktionärerna hade såna enorma problem att få upp ribban varje gång den åkt ner haha...
 
Hur som helst Mondo var överlägsen, han flög högt över alla höjder och det var ingen annan som hoppade över 6m. Det blev ju ett världsrekordförsök också och han klarade det! på andra försöket! och det var så jäkla häftigt att se! Sjukt vilken idrottare han är! Pappa hade sagt lite skämtsamt till sina arbetskollegor innan han åkte ner att han var ju tvungen att åka ner och se när Mondo tar världsrekordet, och sen att han gör det också! haha väldigt häftigt! Det var en toppenkväll och jag är glad att pappa kunde åka ner, det är verkligen en fördel att jag bor så nära mina föräldrar i Gävle.
 
Jag har sen bara umgåtts med mig själv hela helgen, jag hade lite tråkigt men bestämde mig för att så kan vi inte ha det så jag åkte in och tog en shoppingtur på stan på fredagen. Det blev en heldag med både secondhand och vanliga butiker, samt så var jag ju tvungen att kika in nyöppnade city IKEA. Jag gjorde väl egentligen inga större fynd mer än en sweatshirt på beyond retro, några nödvändigheter från Clas Ohlson och lite små grejer från Søstrene Grene, som förövrigt är min favorit butik att strosa i! så mycket fint och bara mysig miljö. Jag köpte sen en lyxshake på max och promenerade i solen. Det blev en liten shoppingtur i lördags också men mest för att min kolsyrepatron i min sodastream var tom och a girl needs her bubbelvatten! Så när jag ändå var på gång så gick jag in på glitter också och hittade en jättesöt ny väska och nya solglasögon då mina är så repiga.
 
Annars så har jag tränat lite, sett klart Stranger Things, målat naglarna, städat och ringt mamma massa gånger haha. Men jag lyckades även med konststycket att få en enorm bula på min vänsterfot! Jag höll på att tvätta håret i fredagskväll och skulle styla det men behövde hämta min mobil i vardagsrummet (eftersom jag gärna lyssnar på podd när jag håller på för det tar så lång tid med håret haha). Men när jag klev ut från badrummet med mina blöta fötter blev golvet super halt, jag flög i backen och slog samtidigt i min vänsterfot svinhårt i kanten på min garderobsdörr i ett försök att hindra fallet. Det gjorde pissont men jag tänkte att det var lugnt för jag hade inte börjat blöda men så kollar jag tillbaka på min igen och ser hur en enorm bula börjat bildas. Huden var alltså intakt men jag hade absolut spräckt ett stort blodkärl med blod som nu inte hade nånstans att ta vägen. I slutändan så var ju allting lugnt, inget var allvarligt trasigt men det såg galet ut. Bulan gick ner efter lite kylning och nu har jag istället en lätt blågrön svullen ovansida på foten. Som ni hör en väldigt spännande helg indeed haha.
 
Det har hunnit bli juli och vi går in i högsommaren och den fjärde veckan av "lov" vi får se vad denna vecka har att bjuda på förutom åska som det är i detta nu.
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Base23 - SMU - bada - dans - friidrott - nailart - sommaren