Rysk balettskola, tisdagsmusikal, blåmärken och mellohäng

Ibland tar det en timme att skriva ett inlägg och ibland en halv vecka haha men bättre sen än aldrig som jag brukar säga så här är förra veckans inlägg.
 
Vi var full styrka igen, alla var verkligen på plats igen förra måndagen och det är ju alltid trevligt. Det var en rätt vanlig måndag annars. Jag hade hål på morgonen men passade på att vara inne tidigt ändå och öva lite sång. Första lektionen var teater och vi började verkligen jobba fram ett scen nummer till Café ABC, det blir spännande ändå och jag blev tydligen vapenrengörningsexpert haha. Efter lunch hade vi balett och nu var det äntligen dags för den omtalade och lite skrämmande Vaganova-skolan vi ska jobba med nu ett tag framöver. Det må se lätt ut men jäklar vad tungt det är... och hjärngympigt, det är mycket som ska memoreras. Sista lektionen var jazz med Gerrard så skavsårs plåster på! Vi fick lära oss orginal-korren till öppningen av Chorus Line, nämen det var så roligt! helt galet jäkla svårt och ett under att man inte ramlade i klackarna i alla piruetter, sparkar och hopp. Svårt men kul, särskilt kul att få showa!
 
Tisdagen började med teater eller var det möjligtvis en franska lektion som Stefan höll med oss? Faktum är att vi i alla fall ska sjunga en del av Folkets sång på franska orginal-texten. Jag tycker det bara är väldigt kul, jag har ju ändå mina gamla franskakunskaper som ligger där bak i huvudet. Mitt stoltaste moment var ju ändå när jag lyckades på chans översätta en av meningarna utan att Nils, vår käre fransman i klassen, var där haha. Vi var även ute och marscherade sjungandes i korridorerna under lektionen haha, det är mycket spännande saker som händer. Jag hade sista sånglektionstiden sen så innan passade jag på att sitta lite med texten och den sista omskrivningen. Sånglektionen sen gick okej, min röst är trött... surprise... när jag ska lära mig att öva lagom? vi får se... men jag kom igenom min låt några gånger iallafall och kunde börja jobba lite sångtekniskt. Efter lunch var det en köttig jazzlektion med Maria, mycket teknik på diagonalerna och så hann vi även köra igenom korren från förra veckan igen, vilket var kul, den är väldigt rolig att dansa! Sista lektionen var interpret så jag fick än en gång lyssna på mina fina klasskompisar sjunga. 
 
Efter skolan hade vi fått biljetter till att se Sound of Music på Stadsteatern och en tackar ju verkligen inte nej till att få gå och se musikal, särskilt i dessa tider. Så efter att ha fräschat till sig så gott det gick efter skolan så var vi ett gäng som gick till k25 för att äta innan föreställningen. Det var supertrevligt som vanligt och jag fick äntligen ett tillfälle att inviga min nya basker. Föreställningen var väldigt fin, det var en klassisk Sound of Music och den var snyggt gjord. Det lät underbart särskilt nunnorna, wow så fint och det var så fin kemi mellan de båda huvudpersonerna. Jag har faktiskt aldrig sett den på scen innan utan bara filmen, som jag förövrigt älskar, så det var kul att se hur den skiljer sig i scenversionen. Den var värd att se iallafall så jag var glad att jag gick.
 
På onsdagen började vi dagen med att fortsätta gå igenom rocklåtsnumrena vi inte hann med förra veckan. Väldigt mycket headbangande väldigt tidigt på morgonen haha. Nästa lektion var balett och ännu en kamp med Vaganova-skolan. Jag blir lite nedslagen av den, den är verkligen tuff på mig och mina överrörliga leder och jag känner mig så dålig... men vi kämpar på. Efter lunch var det street eller just denna vecka var det kommersiellt. Jag var lite nedslagen innan så det var en rätt jobbig klass rent psykiskt men jag lyckades ändå vända det och det var kul att dansa korren vi gjorde. Sista lektionen var kör och vi kör vidare på Les Mis såklart, denna gång låg fokus på folkets sång och red and black. Onsdagen var nog också min mest produktiva eftermiddag på länge nämen jag hann både tvätta, tvätta håret och laga mat! Sen om jag stod och blåste håret kl 22.50 absolut men jag hann! haha
 
Torsdagen bjöd som vanligt på ett sångteknikpass på morgonen sen var det balett och vi fortsätter kämpa på även fast jag ibland bara vill gråta. Efter lunch var det jazz och vi hade gästlärare och vi fick testa roliga hopp-diagonaler så jag var nöjd haha. Vi dansade även en mer contemporary koreografi vilket var väldigt kul! vi gör ju inte det så jätteofta. I korren så ingick även en så kallad nackrullning som jag for the love of god inte kunde få till haha... Men jag vill ju inte ge mig heller så jag försökte och försökte. När jag tillslut hade nässelutslag över hela axlarna fick jag ändå kasta in handduken, om min hud mår bra? nej... haha. Sista lektionen var teater i helklass så vi fortsatte jobba vidare med att stagea helklassnumrena, hur skulle När en dag är förbi  kunna se ut i nutid t.ex.? mycket spännande! vi gick även igenom Än en dag och Café ABC. På kvällen sen umgicks jag med Arvid, det var väldigt trevligt ungefär lika om inte mer oplanerat än förra veckan haha men vi åt iallafall sushi och kollade på allt möjligt som gick på tv till alldeles för sent haha.
 
En trött Emelie togs sig med nöd och näppe genom baletten på fredagen. Jag blir så less att jag inte kan, samtidigt som jag blir så less på att jag blir så less på att jag inte kan. Det behöver inte betyda mer än att det är svårt och jag behöver mer tid för att öva, inte att jag på nåt sätt är dålig men min hjärna förstår inte alltid det. Steppen efter gick iallafall bättre eller ja vi hade iallafall en rolig lektion haha. Efter lunch var det jazz och vi fortsatte där vi slutat dagen innan, först lite annorlunda diagonaler över golvet sen fortsatte vi med korren. Mina axlar var galet blåslagna från dagen innan så vi struntade i nackrullningen och körde en klassisk ryggrull istället och tur var väl det för jag skulle skaffa mig många nya blåmärken innan klassen var slut. Floorwork är kul men floorwork kan också göra ont särskilt när man ska upp på fotryggen på knä och vända runt eller när man ska kullerbytta på golv. Det var väldigt kul att dansa iallafall! 
 
Efter skolan gick jag och Nicole på drop-in och tog tredje covid sprutan. Nämen det var så smidigt! de står med drop-in bussar bredvid stadsteatern och vi behövde knappt stå i kö. Allt tog på riktigt 40 min och då har jag också räknat med de 15 min man måste sitta ner och vänta efteråt! Så bor ni i Stockholm och inte har tagit tredje dosen än, gå dit! När vi var klara gick jag och köpte balsam och råkade även svänga in på Beyond Retro och blev två skjalar och en skjorta rikare. Jag valde att åka hem sen för det spöregnade så mycket, jag visste att några ut klassen skulle träffas och ta en öl sen på kvällen men jag var så blöt från att ha gått i regnet och visste inte var de var så jag åkte hem. Jag ångrade mig sen dock men det kändes lite för sent att ta sig ut i regnet igen så fomo fick jag dras med men jag får helt enkelt vara med nästa gång istället.
 
Jag minns inte om jag gjorde nåt speciellt på lördagen mer än att sitta med lite skolarbete på förmiddagen. På kvällen sen var det iallafall dags för första deltävlingen av melodifestivalen 2022 och jag bjöd in till ett traditionsenligt mellohäng hos mig. Det var bagisgrillen, chips med dipp, och hallonsoda. Deltävlingen var kaos haha åh jag kunde inte låta bli att tycka synd om stackars Oscar Zia som gjorde sitt bästa. Kvällen var iallafall en succé, vi blev 8st tillslut ändå så lite lagom med folk. Jag hade väldigt trevligt, efteråt så satt vi och kollade på naked attraction på youtube haha förstår verkligen inte hur det råkade bli en grej haha. 
 
Söndagen sen blev även den väldigt lugn, jag tvättade håret och målade en ny nail art typ. Det var mest en uppladdning inför den kommande väldigt krävande veckan.
 
 
Balett - Stockholm musikalartist utbildning - Vänner - dans - melfest - mello - musikal - musikalartist - vinter