Vecka 49: En audition i Malmö, massor med söta djur och att lussa för delar av kändiseliten!?

Vecka 49! nu ni ska ni få läsa om en vecka som verkligen var en VECKA, puttin it lightly.
 
Måndagen var två dagar lång kändes det som, så mycket hände. Jag åkte in till skolan strax efter kl. 8 för att repa en sista gång på auditionkorren på morgonen. Sen drog skoldagen igång med ett rep på balettnumret. Vi värmde upp med en stång men sen körde vi på med rep resten av tiden och finslipade det sista. Nästa rep var stepp och denna gång rullade vi ut mattor och körde hela numret i stor sal med steppskor och även om vissa delar fortfarande får min hjärna att brinna så gick det mycket bättre denna gång. Tack och lov! Efter lunch hade vi två lektioner efter varandra sammanlagt 3h utlärning inför praktiken vi har fått i vår. Mitt i allt som pågår just nu så fick vi nämligen den glada nyheten att vi ska få praktik under hela våren. Det ska bli så otroligt roligt! Men allt ska läras in också och den lilla hjärnan får jobba hårt nu. Det är mycket material men det är en kul koreografi och det gick ändå bättre än jag trodde för allas våra trötta hjärnor att lära in allt även om man fick kämpa på slutet. Jag är väldigt taggad för det här i vår i alla fall!
 
När vi var klara sen blev det till att duscha och äta sen tog jag och Nicole tåget ner mot Lund. Det blev en lång och övertrött resa, vårhumor som i vanliga fall inte är på speciellt hög nivå sjönk till nya djup haha. Lite förseningar på det så var vi till slut framme i Lund runt halv ett på natten. Nicoles pappa hämtade upp oss och vi åkte direkt hem till dem. Tack och lov hade ingen av oss auditiontid förens strax innan lunch så vi fick några timmars sömn i alla fall även om auditionnerverna inte direkt låter en sova ostört.
 
På morgonen så sminkade vi oss, packade ihop och gjorde oss klara för att åka in till Malmö och Nöjesteatern. Det var mycket nerver men det var skönt att vara två och åka tillsammans då kunde jag i alla fall släppa nervositeten över att inte hitta dit och sånt. Väl där så möttes man ju av halva klassen också och en hel del andra kända ansikten från gamla Bjärnumklassen bland annat.
 
Det var dansprov som var första provet, Nicole var i gruppen innan mig så jag fick vänta lite längre. Man fick veta direkt efter om man hade gått vidare till sången eller inte så jag höll alla tummar och tår jag hade för Nicole och hon gick vidare! Nu var det min tur och jag var så nervös att allt jag kunde göra var att vanka av och ann innan de tillslut släppte in oss. Vi gjorde dansprovet direkt på nöjesteaterns scen och fick börja med två lite mer tekniska diagonaler som lärdes ut på plats. Jag var nervös men fokuserad och taggad så det kändes bra. Sen körde vi koreografin vi fått i mindre grupper och det gick toppenbra! Jag hade så roligt och det kändes fantastiskt att få stå där och dansa och showa. Jag var jättenöjd över min insats och gick ut med ett leende på läpparna, jag kände verkligen att jag hade gjort allt jag kunnat i den stunden och jag gick också vidare till sången! Det var verkligen mitt mål med dagen, det var både mitt och Nicoles mål, att få göra revansch från auditionträningen i höstas. Nu jäklar så syntes vi båda! Det blev en lång väntan tills eftermiddagen innan det var dags för sången och jag hade lite svårt att hålla uppe energin. Mitt sångprov gick okej, jag är inte helt nöjd men jag kan i alla fall lära mig av det. Allt som allt så var det en kul och bra audition och jag är glad att jag sökte!
 
När vi var klara gick jag, Nicole och David köpte den obligatoriska falafelrullen, when in Malmö liksom. Sen bar det av hem till Nicoles pappa igen. Medan vi väntade på auditionresultatet så passade vi på att hälsa på deras hästar. Det var det första vi sa när vi båda hade gått vidare till sången, ”nu får vi gosa med hästarna!” haha. De har alltså tre hästar, två stora och en liten shettis, nämen det är så söta! Mejlet kom till slut där på kvällskvisten och ingen av oss fick callback tyvärr så då blev det till att tänka ut hur vi skulle ta oss upp till Stockholm igen. Tåg var svindyrt som vanligt men då kom Nicole på att hon är med i nåt sån grej på Hertz hyrbilar där man kan köra tillbaka bilar som bara bokats enkel väg gratis och som en galen slump så fanns det en bil som skulle köras från just från Lund upp till Stockholm. Taget!
 
Vi tog en lite senare upphämtningstid så vi fick sova ut lite på morgonen på onsdagen även om vi båda inte är några speciella sjusovare och ändå vaknade innan alarmet. Men då fick vi tid på morgonen att hälsa på hästarna igen och att gosa med kaninerna de också har samt att testa på fiskspa. Nicoles pappa har alltså en hel del djur hemma som ni hör. Hästar, kaniner, en katt samt såna spa-fiskar som äter döda hudceller. Så vi var ju tvungna att prova haha och det var så spännande, man har ju inte så mycket död hud på handen kanske men de var där och åt på en. 
 
Trotts all denna stress så var det ändå välbehövligt med ett miljöombyte och det var så trevligt också att få träffa Nicoles familj och så fint av dem att jag fick bo där. De är superfina och bor jätteidylliskt där på vischan utanför Lund.
 
Nicoles pappa skjutsade in oss till Lund och vi hämtade upp våran hyrbil. Det gick smidigt att köra upp, bra väglag och bara en kortare kö precis utanför Stockholm. Stackars Nicole som fått feber mitt i allt körde som en kämpe. Vi lyssnade på musik, försökte öva lucia-stämmor, åt godis och bara pratade och skrattade som vi alltid gör. När vi lämnat av bilen sen så visade det sig att vi inte bara haft tur med bilen genom att vi sparat pengar utan och att vi även lyckats undvika årets största tågstopp! Tack och lov och gudars skymning för det!  På torsdagen var det tillbaka till skolan som gällde. Vi hade inget lärarlett eller schemalagt eftersom ingen kunde veta hur många vi skulle vara på plats så vi styrde rep själva hela dagen. Jag minns inte riktigt exakt vad som repades eftersom jag då inte skrivit ner det haha men jag har för mig det var en salig blandning på allt. Jag repade också alla koreografier jag är med i och en hel del text och stämmor. Vi höll även på med att leta upp och prova ut Lucialinnen, allt händer som sagt samtidigt här.
 
På fredagen var alla tillbaka igen. Vi repade twister på morgonen och sen rullade dagen på med ett rätt så vanligt schema. Först var det stepp-rep, sen balett där jag har för mig att vi körde en vanlig klass till stor del eftersom det var sista schemalagda balettklassen för terminen och sist hade vi jazz med Maria där vi började lektionen med att köra lite dansimpro och sen körde vi några sista genomkörningar av sol idag igen korren till showen. Eftermiddagen sen gick till att repa inför Lucia, våra första två gig stod nämligen för dörren redan till helgen. Vi övade först med både uppställning och ett genomdrag och sen när vi blev av med salen vi hade så fortsatte vi med sångrep inne i smu-rummet.
 
På lördagen hade jag en väldigt lugn och väldigt oproduktiv dag i soffan. Jag kände egentligen ingen alls lust till att kliva upp och åka in till skolan för att repa och sen lussa men jag drog mig upp till slut och jag skulle inte ångra mig även om det var kämpigt. Vi var inne i skolan redan kl. 14 så vi skulle hinna köra ett genomdrag, samt göra en stämmcheck på alla låtarna så allt lät jämnt då vi var en del som var borta. När vi var klara sen blev det till att steama sitt lucialinne och binda sin krans i rött band. Vi gick sen när skolan stängde till Vapiano för att äta middag innan giget, vilket också betyder att vi fick byta om till våra lucialinnen där, mitt i restaurangen haha. Så jag kan nu addera byta om till luciautstryrsel mitt i en restaurang på listan över saker jag inte trodde jag skulle göra nånsin haha.
 
Vårt första luciagig var hemma hos the Vicky von der Lancken, alltså kvinnan som äger Oscarsteatern! På hennes middagsbjudning i hennes våning på Östermalm. Vi blev visade in av en servitör så vi kunde lägga ifrån oss väskor och sånt sen var det bara att tända ljusen och köra. Och vilken middagsbjudning! Jag fick ett sånt adrenalinpåslag när vi kom in i rummet att ljuset i min hand skakade. Vi lussade alltså för Carl-Jan Granqvist, Claes Eriksson (från galenskaparna), Sissela Kyle, Tomas Ledin, Loa Falkman och Christer Björkman m.fl. Hej och hå! Vilket jäkla premiärgig haha. Det gick i alla fall toppenbra och det verkade så nöjda! Christer Björkman kom även och pratade med oss efteråt tillsammans med Vicky och var märkbart rörd för han hade tyckt det var så fint. Nämen vad är mitt liv ibland alltså!
 
På söndagen sen hade vi ett till gig men denna gång på Oscarsteatern för Tootsie ensemblen på deras julfest. Vi var inne på skolan innan detta gig också men inte lika tidigt utan det var mest att vi sjöng upp lite och sjöng ihop oss på några av de lite svårare låtarna. Sen promenerade vi bort till Oscars. Även det giget gick toppenbra och vi fick jättefin respons och stora lovord från alla som var där. En riktigt bra start på lusseperioden och ett starkt avslut på veckornas vecka.
 
 
Lucia - Malmö - SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning - musikalartist