Lost i klappleken, dansa med en golvmopp, och en underbar vokalkonsert

Förra veckan var en vecka minst sagt, det skulle nog alla från min klass skriva under på. Tredje skolveckan på vanligt schema och fjärde allt som allt, det börjar kännas ändå herregud både i kropp och huvud.
 
Jag hade tänkt åka in tidigare och öva på måndagen men efter den där extra timmen på jobbet förrförra söndagen behövde jag sömnen mer, det gäller att prioritera. Första lektionen var teater där vi värmde upp med varg, lamm & sten kull som en bör haha nämen jag skrattar så mycket när vi leker såna här grejer. Vi körde sen klappleken med två personer och jag och Elvira fick lista ut att vi skulle spela upp en av mordscenerna ur Sweeney Todd, väldigt roligt när jag fattade vad vi gjorde men absolut inte Elvira haha men det skulle jag få äta upp sen vänta bara haha. Efter lunch hade vi måndagens vanliga stabilitetspass och sist på dagen jazz. Måndagsjazzen sist på dagen är nog den tuffaste dansklassen på hela veckan, nämen min kropp är så slut då och mitt huvud har loggat ut helt. Jag var inte ensam om det i måndags heller, hela klassen kämpade på haha. Det är bra att vi är duktiga på att peppa varandra i alla fall, vi tog oss igenom klassen och det var roligt också.
 
Tisdagen bjöd också på teater som första lektion och vi fick äntligen fylla igen luckan i kursplanen och körde metall-kull som uppvärmning, det funkade nämligen sådär med musiken i sal 8 förra gången haha. Vi gick sen vidare med klappleken och det där med att jag skulle få äta upp det sen ja... denna gång var det jag och Nicole som skulle lista ut att vi var Josef och Maria med Jesusbarnet och det var en trevlig säkert halvminut som alla på scen fattade vad som pågick utom jag haha.... Nästa grej på schemat för mig var att sjunga ihop mig lite med Kerstin inför vokalkonserten vilket gick bra, den här låten sitter ju som i ryggmärgen på mig nu. Efter lunch hade vi jazz, en lite piggare lektion än dagen innan haha och vi fick dansa upp korren vi jobbat på senast, såå rolig en koreografi som passade mig väldigt bra och var väldigt rolig att dansa. Vi avslutade dagen med att på Pelles lektion göra ännu ett speed-arr. Veckan innan lärde vi ju oss Highwayman jättefort och förra veckan vecka var det Viva la vida vi fick tilldelad, men inte bara det vi skulle inte bara lära oss den utantill med text, solon och stämmor, vi skulle även stagea/korra ett framförande och filma det hela. Det var bara att sätta igång direkt, öva stämmor i grupper, några började korra och några lärde sig solon. Sen in i salen öva ihop allt, lära oss koreografin och vi filmade allt med en enda tagning. Lite stress men också jättekul, jag blir även så sjukt glad och tacksam och imponerad över hur bra vi är på att samarbeta som klass, jäklar vilket samspel!
 
På onsdagen hade vi redovisning av vårat medley-projekt först på schemat, allt kändes väl kanske inte helt klart och färdig övat men, men det är vad det är också. Vi körde ett litet genrep för varandra i halvklassen vilket gick bättre än förväntat haha sen kom resten av klassen in så alla fick en chans att se. Det var så otroligt kul att få se alla, vi har gjort så mycket olika val i hur vi har jobbat och alla hade verkligen lyckats med sin grej! Det var väldigt roliga medleyn och det gick bra att köra, lite stämmor som inte satt helt 100 men vad gör det! vi hade kul och publiken hade kul!
 
Efter lektionen skyndade jag iväg för jag skulle nämligen på ett väldigt välbehövligt besök hos typ världens enda fysioterapeut för rösten. Jag har hört så mycket lovord om henne från lärare och andra som varit där och jag har blivit rekommenderad att gå dit förut och nu tog jag äntligen tag i det, just eftersom min röst mått så dåligt också på senaste tiden. Nämen det var nog det bästa jag har gjort på länge, hon masserade och höll på och efter kunde jag för första gången på jag vet inte hur länge släppa käken, jag visste knappt att det var möjligt haha, mitt struphuvud satt inte lägre (i princip) fast och min röst hade ramlat ner nästan en oktav. Jag var helt golvad wow vilket skillnad! Det är fortfarande lite slitet men en enorm förbättring, tack och lov! Jag promenerad tillbaka till skolan och sen fortsatte dagen med teater och sist ensemblesång. Teatern bjöd på varg, lamm och sten-kull i helklass, fruktansvärt roligt och lite kaos haha sen även lite klapp-lek och andra teaterövningar som hör till detta clown-block. På ensemblen sjöng i Man in the mirror och övade lite inför vårt helklassnummer till vokalkonserten.
 
torsdags morgonen hade vi en två tredjedelar av en lektion i sångteknik sen var det dags att kolla in den andra halvklassens medley-redovisning. Så kul att få se vad grupperna där hade kokat ihop! och det bjöds på många skratt kan en lugnt säga. Nästa lektion var balett och jag hängde på så gott det gick med tanke på att jag missade baletten dagen innan. Dagen fortsatte i dansens tecken som det är nu på torsdagar först med jazz och sen street. Jag var lite segare i huvudet än veckan innan så street-korren var lite mer av en challenge denna gång men fortfarande oerhört kul! 
 
Fredagen är ju också all about dans och precis som förrförra fredagen får fötterna jobba hårt. Först ut balett och jag var lite mer på banan nu när jag gjort stången en gång innan, vi har vikarie just nu så en helt ny stång alltså. Allt gick bra och det var en kul klass. Nästa lektion var stepp och jag gillar ändå att ha stepp som andra lektion istället för första, det känns som huvudet är lite mer vaket då. Mer teknik och så fortsatte vi på korren från förra veckan också. Ladda upp med lite lunch och sen till sista lektionen som var klack, ömma fötter och skavsår men väldigt kul. Dagen avslutades med skolmöte innan det var dags att åka hem och vila upp sig inför helgen.
 
Trött och sliten och i stor behov av ledighet passade jag på att ta det så lugnt jag kunde hela lördagsförmiddagen. Vila, stretcha, bubbla och värma upp rösten lite mjukt sen var det dags att åka in till Stefanskyrkan för vokalkonsert! Jag var lite sen dit men det visade sig inte göra nåt då vi blivit aningen bortglömda och kom inte in i kyrkan på ytligare 1 timme... det var det genrepet, nämen det går ju bara att skratta åt eländet haha. Tillslut fick vi i alla fall tag på nån som kunde släppa in oss och vi körde igång med ett lite snabbare start/stopp-genrep. Lite rörigt men det gick bra, jäklar vad alla är så bra! och jag tror vi alla var taggade till tårna att få köra igång. Jag var i slutet av programmet så det blev en hel del nervöst väntande, taggande, vattendrickande (och modernt dansande haha) "backstage". Det är en sån trygghet att höra alla sjunga, alla är så jäkla proffsiga och duktiga nämen jag blir alldeles varm inombords och vi fick höra person efter person skina genom sina uppträdanden. Tillslut var det min tur och ja jag var nervös men ändå så jag fanns kvar i kroppen och var närvarande.
 
Ut i kyrksalen, lite fiffel med mickstativet haha och ett djupt andetag till intro-tonerna på pianot. Det var mycket nerver till en början men det lossnade mer och mer och jag kunde verkligen njuta av att få stå där och berätta för publiken. Det var jag som hade kontrollen, det var jag som styrde, inte mina nerver eller rädslor. Jag var helt närvarande och det var en så fantastisk skön känsla. Jag är jättenöjd, det finns självklart sånt som behöver jobbas på och utvecklas mer men just där och då hade det inte kunnat gå bättre. Vi avslutade konserten med att sjunga En stund på jorden som också var det första vi sjöng på ensemblesången i ettan. Cirkeln har verkligen slutits nu och vi kan lämna ettan bakom oss och fortsätta full fart framåt in i tvåan. Det var en liten men betydelsefull publik vi fick ha och Mamma och Pappa hade kommit från Gävle och det var underbart att få träffas och krama om dem igen! Efter konserten tog vi oss till en bar och firade kvällen med ett glas cider, väldigt trevligt!
 
Söndagen fick sen gå helt till återhämtning, nagelmålande och att förbereda inför kommande skolvecka. Det var en vecka minst sagt men också en riktigt rolig en.
 
 
Konsert - SMU - musikal - musikalartist - nail art