Lena på bio, jazz i nivå och fika med en saknad vän

Jag hinner som vanligt inte med haha men vi försöker sammanfatta veckorna som gått så gått det går haha. 
 
Min vecka förra veckan började med ett videomöte med mitt målsägandebiträde, jag vet inte hur mycket jag har skrivit om detta på bloggen men jag ska på en rättegång om några veckor så vi behövde gå igenom lite ur det kommer gå till och så. Det känns lite läskigt allt detta, det är ju inte så ofta man är målsägande (tack och lov) men det känns också skönt att den äntligen blir av snart, den tar upp lite plats i mitt huvud ändå. I skolan sen såg både måndagen och tisdagen ganska snarlika ut, vi jobbade på med duetterna på teatern och vi har hittat en bra form på hela scenen och det känns som vi är på god väg, rösten får kämpa lite men ibland kan den också överraska. Vi hade ännu en balettklass med lite proffsklasskänsla med Gunilla, vi hade musiklektionen där vi fortsatte jobba med solfège och började lyssna efter bastoner för att kunna hitta låtars grundton. Jazz stod såklart på schemat också, den bjöd inte på nå mer manegé-rundor haha men vi jobbade vidare på lite olika hopp och snurrar på diagonalerna, dansade korren och fick även testa lite över golvet med floorwork vilket var kul! 
 
Det är inte jätte ofta just nu som jag hittar på saker utanför skolan men förra tisdagen var jag faktiskt på bio. Jag och Fanny hade bokat biljetter till Lena, dokumentärfilmen om Lena Nyman. Vi skulle egentligen ha gått redan förrförra veckan men Fanny fick förhinder så vi bokade om, men nu blev det alltså av. Det var en jättefin dokumentär och jag verkligen rekommenderar! Lena Nyman var en väldigt duktig skådespelare och en intressant person så det var kul att få veta lite mer om henne. Det var en film som drog upp känslor och jag kunde inte hjälpa att känna hämndlust på alla äckliga jävla män som fanns och finns, fyfan alltså! Men alltså gå och se den om ni har möjlighet och intresse! Det var såklart även superkul att träffa Fanny igen, jag är så glad att vi har tagit upp kontakten igen efter alla år sen gymnasiet. 
 
Resten av veckan rullade sen på i rask takt, vi hade lite sångredovisning på Ceca's lektion i onsdags där vi fått med hjälp av att ändra frasering tolkat en bit ur en varsin musikallåt, jag sjöng Pretty Funny från Dogfight och det kändes riktigt bra! På helklass teatern fortsatte vi med clownblocket vilket gick sådär just denna lektion då jag inte kunde hålla fokus utan bara skrattade, vilket kanske låter kul men det är det inte, i alla fall om man verkligen inte får skratta. Sen fortsatte vi med att sjunga lite folkmusik på ensemblesången. Onsdagen bjöd även på treornas Sondheim-redovisning vilket var superkul att få se! de var så duktiga och det var väldigt snyggt gjort alltsammans. Torsdagen sen startade upp med en sångtekniklektion och som vanligt var jag döslut efteråt... så det var en kamp att ta sig igenom en hel sånglektion sen men det gick.
 
Efter all denna sång så var det bara dans som återstod att göra i slutet på veckan. Vi körde vår första torsdag med nivåindelad jazz vilket blir lite annorlunda, jag hade en tuff lektion jag vet inte varför men motivationen och självkänslan satt inte riktigt på plats men vi kämpar på. Street avslutade dagen som vanligt och tack och lov var det en bra lektion, jag gillar verkligen våran lärare vi har i street just nu han är superbra! Det är svårt och han utmanar oss verkligen, men på ett bra och pedagogiskt vis så man inte blir rädd att göra fel. Det är guld för mig som ofta får väldigt mycket prestationsångest av just street för att det inte kommer naturligt för mig. Fredagen sen var en tuff dag generellt bara, jag vaknade på morgonen och kände bara usch och fy och blä över att behöva kliva upp överhuvudtaget men jag kämpade mig upp, tog mig igenom baletten, överlevde steppen och hade sen ändå efter lunch en helt okej jazzklass. Jag hade övat lite hemma på den nya korren så jag kände mig mycket mer i fas denna klass och vi fick hoppa mycket på diagonalerna vilket jag alltid gillar så det lyfte mitt humör en aning. Det blev en lugn eftermiddag och kväll framför Idol för min del sen för på lördagen väntade en heldag med jobb.
 
Det var en intensiv jobbdag förra lördagen, vi hade mycket kunder så det var verkligen inte en lugn stund och jag var helt slut på kvällen efteråt. På söndagen sen unnade jag mig sovmorgon och en relativt lugn förmiddag, det gäller ju att greppa den återhämtning man får men jag hann också med att fixa med lite skolarbete och annat som jag inte hunnit under veckan. På eftermiddagen sen mötte jag upp Nicole och Amelia för en fika. Det var så mysigt! Amelia hade äntligen vägarna förbi Stockholm igen så det var underbart att vi fick till en fika så vi kunde catcha upp lite! Det var väldigt längesen sist. Ett fint avslut på veckan.
 
 
Film - Lena Nyman - SMU - Stockholm musikalartist utbildning - musikalartist