Att crasha en judofest

Morgonrepen fortsatte förra veckan också men denna gång med helt annat innehåll. Nu var det rep inför judogalan för hela slanten, varje morgon, kämpa på!
 
Så måndagen började med rep sen hade jag lite tid att försöka få koll på rösten innan min sånglektion. Sånglektionen gick bra, min röst är trött efter alla tidiga rep som har varit nu men jag hankar mig fram. Nästa lektion var teater där vi jobbade med manuset och viljor vilket inte riktigt ger mig så mycket eftersom jag ska spela död nästan hela tiden och det är den ända anledningen till att aktivt inte ha någon vilja på scen. Efter lunch sen hade vi inte balett som vi brukar utan istället mental träning, det kan behövas det också, särskilt nu när vi har haft så mycket. Dagen avslutades sen som vanligt med jazz och vi fortsatte att jobba fram numret till Blackout som vi ska göra på julshowen. Det växer sakta men säkert fram.
 
Tisdagen började som sagt också med rep sen fortsatte den med teater. Vi var äntligen uppe golvet och kunde börja fnula lite på hur vi ska gå till väga med själva mordet på min karaktär och testa lite sätt att gömma mig sen. Lektionen efter hade jag hål så jag passade på att öva sång när det äntligen fanns lite tid över. Efter lunch var det jazz och vi hade Gustaf så det blev en riktigt köttig lektion, hur många gånger gjorde vi koreografin i slutet 10? 15? men vi låg nog alla på nån slags maxpuls skulle jag säga haha. Det var väldigt kul i alla fall. Svettiga som få tryckte vi in oss alla tillsammans med treorna för att avsluta dagen med kör. Det var jullåtar för hela slanten, vi måste ju ha något juligt att visa upp på julshowen också, kul att köra ihop med båda klasserna.
 
Onsdags och you guessed it rep sen var det bara att ladda om för att sjunga upp och presentera sin rocklåt till rockblocket vi ska börja med nu. Vi kommer göra nummer till varje låt sen så denna lektion var mer för att liksom presentera våra tankar kring låten och att Ceca fick lyssna på vad vi valt. Tidigt på morgonen för rock men det gick okej, jag ska sjunga Brick by Boring Brick av Paramore och det kommer nog bli bra, min idé för numret är inte helt klar i mitt huvud men det är en idé i alla fall. Nästa lektion var balett och ett ordentligt styrkepass som det brukar vara på onsdagar, hej träningsvärk! Efter lunch hade vi teater i helklass och fokuset låg mest på rösten, vi körde en ordentligt röstuppvärmning och jag tror jag kan ha fått den mest intensiva massagen jag nånsin fått, vi skulle ge varandra en energisk och resonansgivande(?) massage och Samuel tog verkligen ann på de orden... herregud det kändes som jag blev finhackad haha. Sen sist på dagen hade vi ensemble med Kerstin och vi finslipade på Blackout. 
 
Torsdagen var en intensiv dag, vi hade självklart rep på morgonen dock gick det en del tid för att fixa med kläder och gå igenom lite info inför giget. Vi körde sen vidare dagen med ett köttigt sångteknikpass, och en balettklass (som vi ändå allihopa hade varit riktigt flitiga och lärt oss stången till). Eftermiddagen bjöd på jazz med mest fokus på diagonaler och teknik vilket jag verkligen kan uppskatta sen hade vi street och Gustaf var tillbaka igen för andra gången denna vecka. Nämen jag trodde jag skulle tuppa av när jag insåg hur snabbt koreografin vi gjorde gick! herregud! haha.... tillslut tror jag vi alla bara körde på ren ilska haha. När vi hade Gustaf på jazzen i tisdags var det absolut jobbigt men det blev ändå bättre och bättre för varje gång även fast en blev trött men nu sista lektionen på en torsdag efter två dansklasser redan kunde jag känna hur allt bara fallerade och fallerade för varje gång... haha... Det var skönt när det var över och en kunde andas ut igen sen. Efter skolan kände jag, Bella, Arvid och Adam inte för att åka hem direkt utan köpte lite lussefika och satt oss på en parkbänk i Karla esplanaden (kallt absolut haha men det blev så). Mysigt att bara umgås en liten stund och prata om dagen. Jag och Bella hade oxå ett moment över hur mycket vi båda älskar Twilight soundtracket och alltså verkligen, tycka vad en vill om Twilight men soundtracket är fire!
 
Jag var uppe sent och tvättade under torsdagskvällen så jag var otroligt trött och ungefär 3% motiverad till att repa igen fredag morgon men det var bara att rycka upp sig. Tack och lov kände vi oss alla på ungefär samma plan och efter alla rep hela veckan så behövdes det inte så mycket på fredagen mer än att köra igenom allt. Fredagen rullade sen vidare med alla sina dansklasser, balett, stepp och jazz. De gick alla helt okej inget speciellt, kroppen och huvudet är båda trötta men vi kämpar på. Vi hade klassmöte som sista lektion sen passade jag och Nicole på att ta en långfika på Karla Kafé, det var så välbehövligt och supermysigt. Det var kanske inte planerat att bli kvar så länge men ibland behövs verkligen en 4h fika. Problemet sen var bara att tunnelbanan hade gett upp totalt och det var helt stopp mellan TC och Gullmars för hela gröna linjen... och att få plats på en buss var omöjligt så det blev jag som tog röda linjen till Slussen och sen fick mig en kvällspromenad från Slussen till Gullmars. Jag hade absolut kunnat ta typ en Voi men jag vågade inte riktigt för det var sån enorm trafik på söder och vi vill inte utmana ödet för mycket. När jag väl kom fram till Gullmars var det ett tag osäkert om jag ens skulle kunna ta mig därifrån men tack och lov kom det tillslut en tunnelbana och jag fick äntligen komma hem.
 
Trodde jag att detta tunnelbanekaos skulle vara löst till dagen efter, Absolut! var det det? Absolut INTE! Så vad jag trodde skulle bli en lugn förmiddag hemma med tid att hinna städa undan lite, tvätta håret och fixa med allt blev istället skrik och panik och kasta sig igenom lägenheten för att göra mig klar och hinna fixa med allt innan var var tvungen att åka för att hinna i tid... när jag väl kom fram till Gullmars sen så var det fortfarande omöjligt att komma på en buss så när jag skrev i klasschatten att jag springer från Gullmarsplan till Norra Latin så var jag 100% seriös. Det fanns inte ens en Voi i närheten jag kunde ta. Jag spang över bron mellan Gullmars och Skanstull sen hittade jag tack och lov en Voi och åkte en livsfarlig resa från Skanstull till Slussen... sen kunde jag ta röda linjen till TC och fick sen springa från TC. Panik.se men jag trodde ändå jag skulle kunna hålla ihop det tills jag kom fram och försökte fråga till hon som stod i nån slags reception var jag skulle och hon var helt ovetande. Tack och lov så var jag på rätt plats och jag blev bara typ 5 min sen men i total panik... usch vad jag hatar detta! jag önskar jag kunde vara chill men det triggar verkligen min ångest sånt här. Jag samlade mig tillslut i alla fall och vi kunde repa våra nummer. Det var sen gott om tid för att sminka sig och äta tack och lov men min inre stressnivå var förhöjd resten av kvällen.
 
Hur som helst vi körde först ett nummer rätt så i början på galan och det gick superbra! det var väldigt kul att få stå på scen igen. Sen var vi alla bjudna på middag hemma hos Anna, vår lärare som ansvarat lite över detta gig. Nämen hur fint! hon hade lagat pesto pasta till oss alla och det var så mysigt. Hon bor förövrigt i en helt otrolig lägenhet! Efter middagen gick vi tillbaka för att byta om och ladda inför vårt andra nummer. Det var låten Let me Entertain you vilket är ett sång&dansnummer som liksom går ut på att vi "crashar" festen så vi kommer in som störiga ungdomar sen börjar en dansa och sjunga i publiken och sen upp på scenen. Nämen det var så galet roligt! vilket adrenalin påslag! åh vad jag älskar detta och publiken blev riktigt taggade de med! Det blev ett väldigt lyckat och roligt gig och jag är så glad att vi fick göra detta med klassen, de är ändå mina favorit människor i hela världen!
 
Då var denna hektiska period över för nu och hela söndagen fick sen gå till att grovstäda min lägenhet, rensa avlopp, dammsuga, damma, diska och vika tvätt. Det tog verkligen hela dagen men var så välbehövligt! och för första gången på jag minns knappt när gick jag och la mig och visste att jag inte skulle behöva kliva upp före kl 6 dagen efter.
 
 
(Bilderna från scen är tagna av Nicklas Mattsson, Alf Tornberg & Jörgen Granqvist)
 
SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - gig - musikal - musikalartist - show - showartist