Valborg, smu-audition och spännande rep

Sköna maj är här även fast vädret verkar envisa sig om att det är oktober eller nåt liknade haha men vi hänger oss kvar i april en liten stund till eftersom jag inte ville klämma in exakt allt i förra inlägget.
 
Vi börjar på valborg, ännu en valborg i pandemitider och ännu en valborg som blev lite annorlunda jämfört med andra år men ska jag vara ärlig så gör det mig absolut inget. Vi hade en vanlig skoldag först, min hjärna kopplade bort helt under steppen men återhämtade sig sen haha så baletten gick bättre och sist på dagen jobbade vi på jazzen med att skapa en kortare koreografi i grupp. Det var kul ändå att få skapa, det brukar kunna göra mig stressad haha men vi hade bra gruppdynamik och fick till en rolig liten kombo. Efter skolan promenerade vi iväg till humlan för valborgs picknick och kubbspel med klassen. Jag fick ändå ner en kloss på kubben så även fast mitt lag tyvärr förlorade så kände jag mig nöjd med min insats i alla fall haha... det går ju liksom bara bra på kubb för mig typ en gång per år eller nåt sånt. En hade ju önskat sig lite mer värme ändå för det blev rätt kyligt efter ett tag så efter några timmar fick vi ge upp och gå vidare. Jag, Nicole och Ida åkte då hem till Nicole för att äta mat och kolla på Bäst i test och masked singer. En helt perfekt och lagom valborg.
 
Det blev ingen sovmorgon sen på lördagen för då var det nämligen dags för audition och för första gången nånsin skulle jag äntligen få vara på andra sidan av det hela. Det var nämligen audition för nästa års ettor till SMU. Nämen ni förstår inte hur tacksam jag är att det här är första våren sen 2015 jag inte behöver gå på en massa olika skolaudtions. Fem år av auditions med varierande resultat och nu sitter jag äntligen på andra sidan och får ta emot alla sökanden istället. Det var så kul att får vara på plats och träffa de sökande och få vara till hjälp och svara på frågor. Det blev en lång men givande dag och efteråt gick jag, Elin och Alex och tog ett väl värt glas och en burgare. Jag åkte faktiskt in till auditionen på söndagen också då min kompis Anton sökte då. Vi har ju liksom inte setts sen i augusti och åh vad jag saknat honom det var så härligt att ses igen! och jag håller alla tummar och tår jag kan för honom i auditionprocessen nu!
 
Jag var lite dagvill när jag kom till skolan sen i måndags efter att liksom varit på plats i 7 dagar i rad haha. Det var också en lite annorlunda måndag då vi äntligen kunde var helklass igen på förmiddagen, vi brukar ju vara halva klassen på distans på måndagar då vi är i en mindre sal men inte denna vecka. Så vi körde på med balett och sen street igen, jobbigt i benen men lika kul som förra gången. Sen bjöd eftermiddagen på sångteknik som vanligt. 
 
I tisdags förmiddag började vi repa med Hans inför projektet majoriteten av oss ska vara med i, i sommar. Så spännande! Det har fortfarande inte släppts info för allmänheten om det än så jag kan inte säga mer än så men skriver såklart vad det handlar om så fort jag får. Nämen det är så kul och kommer bli så häftigt och effektfullt! Så nu ber vi också med allt vi har att politikerna nu 17 maj släpper upp för lite mer publik för utomhusteatrar, för annars blir det inte av och det skulle vara så oerhört tråkigt! Tisdagen fortsatte sen med en sånglektion för min del och sen teater. Vi är inne i slutskedet av dessa monologer nu och jobbar inför varandra, det är väldigt lärorikt.
 
I onsdags blev det en tidig start då jag åkte in för att öva sång på morgonen sen körde dagen vidare med teater och vi gjorde våra monologer för hela halvklassen denna gång. Innan lunch hade vi kör och övade på comedy-låtarna och sen efter lunch var det jazz. Torsdagen bjöd på mer rep av sommarprojektet och sen körde vi våra monologer i helklass på teatern. Det var lite nervöst men också väldigt kul att få se alla, alla är verkligen så duktiga, denna klassen fortsätter att imponera på allt! På eftermiddagen åkte jag hem och tvättade, steppade i källaren och gjorde uppgiften för denna veckas musikalhistoria.
 
Gårdagen startade med stepp som vanligt och denna gång hade jag faktiskt hjärnan med mig på plats, tack för det! haha. Sen körde vi på med balett och fick väcka utåtvridningsmusklerna ordentligt igen och vi avslutade dagen med jazz där vi körde på med både teknik i mindre grupper och lite eget skapande. Det kan ha varit den mest kaosenergi:iga skapandeprocessen jag varit med om men det gick samtidigt bra och det blev en väldig energibomb till kombo i slutet haha. Nu blir det en lugn helg med fokus på att komma ikapp med livet inför nästa vecka.