Nya skolprojekt, parkhäng och en födelsedag! - vackra april

Nämen det här med att jag bloggar sällan... jag missade liksom en hel månad bara så där haha så som vanligt är det dags att försöka komma ikapp med allt igen. Så var ska jag börja? senaste gången avslutade jag med att skriva om ett lov-rep vi skulle ha, det blev faktiskt inte av ändå, det är så det kan bli. Hur som helst så bjöds det på fantastiskt vårväder den där andra helgen i april så jag och Nicole passade på att träffas och luncha och kika i lite secondhand-butiker, väldigt mysigt! Det blev även en oplanerad promenad runt på hela Södermalm i hopp om att finna nån trevlig liten uteservering att ta ett glas bubbel på eftermiddagen. Det verkade nämligen som hela Stockholm hade samma plan för allt var fullt! Tillslut så gav vi upp och åkte in mot gamla stan istället där vi tillslut hittade nånstans att sätta oss, och det blev riktigt bra! Alkoholtoleransen är ju på topp nu också... så efter två! glas cava haha... vinglade vi oss vidare hem till Nicole sen för att äta pizza haha.
 
Tillbaka i skolan sen efter lovet startade vi upp alla årets sista projekt och jag ska försöka sammanfatta de tre sista veckorna i april på ett bra sätt. Om vi börjar med dansen kanske, på baletten gasar vi på med en ny stång och på jazzen kunde vi äntligen avsluta och dansa upp de kombinationerna vi jobbade med under distansen vilket gick både okej och helt okej haha. Vi har haft street och jag tyckte det var kul(?!) nämen faktiskt, jag har alltid haft svårt för street, det kommer liksom inte naturligt för mig pga gymnast, ja ni vet. Men det här var nog första gången som jag verkligen har fått dansa det från grunden och haft nån som förklarat hur exakt det är man gör med alla bounce och sånt och inte bara kastat på mig en komplicerad koreografi under press som gett mig enorm prestationsångest. Annars dansmässigt så har vi börjat lära oss våra nummer vi ska göra på tvåornas comedy-föreställning, väldigt spännande och kul att vi får chans att jobba med våra konstnärliga ledare, Roine och Hans.
 
På sången jobbar vi på tekniskt med fullt fokus på vokalplacering och övar våra musikallåtar till vokalkonserten vi ska ha senare i vår. Sen på kören övar vi sångmässigt på låtarna till tvåornas comedy. På teatern har vi gått in i vårat monologblock och vi jobbar mycket med att skapa fysiska preparationer för att hitta känslor och energi att ta med oss in i texten. Jag har jobbat en hel del men monologer tidigare men aldrig så här, så det är ett väldigt spännande arbete men också ganska krävande både fysiskt och psykiskt, det gäller att kunna sortera känslorna. Jag jobbar med en bit text ur boken Tjänarinnans berättelse (alltså Handmaids tale) det har varit en utmaning men samtidigt väldigt lärorikt. Det är kul att kunna välja och jobba med en monolog utanför ett auditionssammanhang. Jag har liksom för första gången kunnat välja helt fritt och tagit en text som är mer komplex och utmanande. Förutom monologer så hade vi också en lektion där vi lekte lite teaterlekar i humlegården till många vanliga människors förvirring haha.
 
Det var nog allt vi haft för oss i skolan, på ett ungefär i alla fall, så vad har hänt utanför? Jo! majoriteten av april månad bjöd ju faktiskt på väldigt härligt vårväder så det blev en hel del häng efter skolan. Vi var några som köpte glass och hängde i humlan och lekte lekar, många intressanta visdomsord skapades den eftermiddagen haha. Vi hade lite fredagshäng med bubbel och kortspel hemma hos Samuel, mycket trevligt! och vi hade en mysigt tisdagspicknick innan vädret vände igen. Mamma och pappa var och hälsade på mig i april också, dels för att fira min födelsedag i förskott men också för att äntligen få ordning på min balkong! en jättemysig lördag och balkongen blev superfin, perfekt att kunna sitta där ute sen i sommar och dricka bubbel i solen.
 
För ja, jag har ju som sagt fyllt år också! hela 26 år, galet! Dagen innan jag fyllde träffade jag Jossan och fikade och tog lite bilder med körsbärsträden i Kungsan men annars så firade jag inte så värst mycket just dagen jag fyllde. Det var ju liksom en ganska vanlig torsdag men jag blev sjungen för av klassen och fick massa fina födelsedagshälsningar skickade till mig i alla fall. Men på fredagen så kom Nicole och Samuel hem till mig för att dricka bubbel och kolla på Bäst i test så då blev det lite firande och de kom och överraskade med blommor och champagne, hur gulligt! finisar! det blev en superfin kväll med massa skratt och massa bubbel!
 
Mina sista veckor som 25åring var verkligen toppen! april kommer alltid vara min favoritmånad.