Premiärvecka, stukat finger och strålande sol

Helt plötsligt var det juni och premiärvecka allt i ett. Sommaren bara slog till helt plötsligt och jag tror inte ens jag var helt beredd, särskilt inte efter tidigare veckas väldiga regnande. Nu började också en dubbel-arbetsvecka komplett med 12h dagar. Skola på förmiddagen och sen rep eller föreställning på kvällen 09-21 känns rimligt ändå haha, det är tur att det är så fantastiskt roligt.
 
Måndagens skoldag bjöd på balett och jazz på förmiddagen, det blev ju inte jättemycket dans förra veckan pga. alla rep så kroppen fick kämpa på. Sen hade vi avslappning och sångteknik på eftermiddagen. Om jag fick lätta ryggproblem efter avslappningen? svar ja... nämen jag förstår verkligen inte hur folk kan somna och tycka det är skönt med avslappning, min kropp bara NEJ! haha.
 
Efter skolan bar det iväg mot Galärparken för lite rep men också för ett första publikgenomdrag. Det var även vårt första riktiga genomdrag av hela föreställningen, vi gjorde ju ett genomdrag i regnet också men det blev ju inte riktigt fullt ut då allt var så blött och blåsigt. Det var lite nerver ändå även fast det känns som vi ändå har rätt bra koll på vårat men liksom SVT var där och filmade och föreställningen fotades. Allt gick bra i alla fall och det kändes bra att äntligen kunna köra fullt ut.
 
Tisdagen bjöd på mer balett och sen hade vi Anna Ståhl som gästlärare på jazzen. Kroppen var lite seg startad men jag fick sån enorm energi av jazzen. Det var nog första gången jag faktiskt kunde känna att jag ändå har utvecklats på jazzen. Jag är ju rätt hård mot mig själv och har svårt att se små framsteg men det blev väldigt tydligt just på denna lektionen för vi hade Anna även tidigare i vintras och jag fick kämpa så galet då för att bara hänga med på uppvärmningen och inte tala om kombinationsdiagonalerna men nu kändes det helt plötsligt (kanske inte lätt) men absolut möjligt och görbart. Kombinationsdiagonalen gick även den bra! Det var skönt att äntligen få känna tydligt att jag faktiskt blivit mycket bättre än vad jag tror.
 
Eftermiddagen sen bestod av ettans sista sånglektion, vilket gick bra! jag sjöng Duvemåla Hage för lite omväxlings skull och det gick mycket bättre än jag trodde. Sen avslutades skoldagen med en kortare teaterlektion med monologerna innan vi var tvungna att smita iväg till Parkteatern. Genrep stod på kvällens schema och vi var alla supertaggade, vädret var toppen och det var över 100st i publiken, galet! Kulturnyheterna var på plats också och kom som Madonna med sitt entourage gående genom backstageområdet. Genrepet gick toppenbra i alla fall, jag lyckades välta alla glas på en bricka jag ska bära fram... stressens mamma.... men förutom det haha. 
 
Onsdag och premiärdag! men vi börjar såklart i skolan. Första lektionen var teater som vi äntligen fick en hel lektion på, det var ett tag sen nu och vi fortsatte med monologerna. Vi har ju börjat jobba med vår andra monolog nu, vilket har varit lite stressigt då många lektioner fallit bort pga. rep men jag är tacksam att jag är snabb på att lära mig text i alla fall sen blir det mycket att bara pröva sig fram och det gick okej ändå. Nästa lektion var sång med Kerstin där vi övade på en grej till treornas avslutning som några i klassen skrivit ihop. Efter lunch sen hade vi jazz och snacka om kontraster från gårdagen för denna lektion kändes mest skit... typiskt..
 
Men det var bara att ta sig i kragen och ladda om för nu var det ändå dags för premiär!! Allt har gått så snabbt så det var nästan svårt att ta in att det faktiskt var premiär nu med publik och allt men vi var taggade till tusen! Vi körde ett litet rep innan sen var det dags att förbereda inför föreställning. Det blev en toppenfin premiär! nästan 400 personer i publiken liksom wow! kulturministern var där och våra kära klassisar som inte är med i showen och det var bara en helt underbar stämning! Vilken känsla att få stå för publik igen! den här föreställningen öppnar ju liksom upp hela kultur Svergie och det är så häftigt att få vara med! På kvällen sen var det premiär-häng med hela produktionen med mexikansk mat, Pommac och tal. Väldigt trevligt!
 
Premiär kvällen innan spelar ingen roll det var bara att kliva upp tidigt igen på torsdagen för att åka in till skolan igen. Denna dag bestod av rep på vår avslutningslåt till treorna, balett och sist men inte minst teater och monologuppspel inför varandra. Det var kul att få se allas nya monologer, det finns så många roliga texter och jag börjar nästan ångra att jag inte hittade nån mer flippad text till mig själv, båda mina har varit ganska så allvarliga liksom, jag har nog lätt för att fastna där. Hur som helst, kvällen sen bjöd på ännu en föreställning som också gick bra. Det är verkligen kul att vara igång på riktigt nu.
 
Fredagen var kommen och det var även vår sista dansfredag denna termin. Sista steppen för terminen, sista baletten med Gunilla och sista jazzen med Maria för terminen. Huvudet var på tok för trött för stepp haha... jag är glad att jag i alla fall tog mig igenom lektionen. Baletten blev en gråtfest, särskilt när Gunilla dansade upp ett av sina solon hon gjort när hon dansade för Mats Ek. Åh det var så vackert! våra lärare är verkligen fantastiska och det var varit så givande att få ha Gunilla hela ettan. Jazzen var också väldigt rolig vi gick igenom alla diagonaler och avslutade sen med en korre till låten Arcade som vi även dansade för två veckor sen, det är en så vacker och rolig kombo som passa mig och det var kul att få avsluta med den.
 
Vid det här laget så vet jag inte ens var jag plockar reservenergi ifrån haha efter så många arbetstimmar på så pass lite sömn emellan. Men det är bara att köra på. Även fredagens föreställning gick bra förutom att jag lyckades stuka pekfingret och översträcka alla andra fingrar på vänster hand under öppningen... en liten felberäkning i ett fall för min del men det gick bra pekfingret är lite svullet bara, ibland är det ändå tur att jag är så överrörlig i lederna. Efteråt sen gick jag, Nicole, Samuel, Adam och David och satt oss i en park i närheten och drack lite bubbel, väldigt mysigt!
 
Nämen att äntligen få sova ut på lördagen! det var verkligen allt jag behövde haha. Bara att få tid att tvätta håret och diska undan hemma så mår en ju redan bättre. Efter en lugn förmiddag var det dags att åka in till Parkteatern igen för veckans sista föreställningen och det var skönt att få komma dit lite mer fräsch och lite mer utvilad. Även denna föreställning gick toppen och vilket väder vi har! fantastiskt! Efteråt blev det en kväll med några riktigt kära återseenden då jag tog färjan till Kvarnholmen för att träffa Zanfan och Putte. Zanfan och hans tjej Ebba bor där och Putte var och där över helgen för att döma en gympatävling så då passade vi på att sammanstråla. Det blev en så härlig kväll med en hel del bubbel haha och så roligt att få träffas och umgås igen det var så längesen sist!
 
Och på den sjunde dagen....osv så fick Emelie äntligen vila. Nämen jag var så utslagen på söndagen att allt jag orkade med var att ligga och sola på balkongen haha och det var nog precis det jag och kroppen behövde också för vi var inte klara här nu väntade ännu en dubbelvecka och sista veckan i skolan dessutom. Jag har nog aldrig varit så trött och samtidigt så jäkla taggad på samma gång förut.
 
(Föreställningsbilderna är tagna av Erik Rosales)
 
SMU - Stockholm - almstriden2021 - dans - kulturhuset parkteatern