Trötta fötter, förvirrade stämband och en spännande redovisning

Förkyld... det var ju tråkigt särskilt eftersom hade det inte varit i dessa pandemi-tider så hade jag ju aldrig stannat hemma på grund av lite snuva. Men här är vi nu, så det gäller ju att hitta annat att roa sig med hemma idag istället, som att blogga om förra veckan kanske.
 
Förra måndagen började med dans på distans då vi p.g.a. corona är på J6 på måndagar och det blir för trångt för hela klassen att ha dans där samtidigt. Eftermiddagen bjöd sen på sång och röst i halvklass. På sången jobbade vi teknik och redovisade våra små egen improviserade melodier till verserna i låten Sweets for my sweet. Jag har ju typ aldrig improviserat sångmässigt förut så när vi fick uppgiften så hade jag lite panik haha men det gick faktiskt bra och jag är nöjd med min version. På rösten jobbade vi med talkör och lite hur man kan jobba med rösten för att skapa intresse för lyssnaren. Tisdagen började med dans, först balett där vi nu jobbar mycket och grundligt vid stången och sen jazz där vi bl.a. körde spiderman-korren för sista gången. På eftermiddagen hade vi vår sista objektsövning på teatern så ännu mer sminkande alltså haha och sist på dagen hade jag sånglektion där vi började jobba med pop-låtarna vi fått. En rolig men tung lektion för mina stackars stämband som inte fattar vad som händer när jag helt plötsligt börjar sjunga i bröströst haha men det känns som jag hittade mycket.
 
Onsdagen började med kör där vi fortsatte på Laleh's En stund på jorden från förra veckan. Sen var det teater på schemat och vi jobbade med viljor, bl.a. så körde vi en impro-övning med givna förutsättningar där vi turades om, om två karaktärer med en varsin tydlig vilja. Efter lunch passade jag på att öva sång när vi hade lite hål sen var sista lektionen musikteori där jag ändå tycker jag hängde med en hel del, mycket tack vare Emmas crash course i Markaryd. Vår första riktiga redovisning fick starta upp torsdagen. Vi fick ju som sagt en väldigt fri uppgift på sången förra torsdagen som i princip innefattade att vi var uppdelade i mindre grupper och vi skulle välja en låt och sen göra exakt vad vi ville. Min grupp valde sången, En elefant balanserade, haha och körde på fullt barntv-tema. Ingen grupp var den andra lik förutom att alla hade gått all in haha. Det var allt från dansande åldringar till Hercules, fantastiskt kul att se! Förmiddagen fortsatte med balett och sen efter lunch hade vi jazz med ny korre och teater med ett seminarium om Stanislavskij.
 
Veckan bara flyger förbi och så vips så var det fredag igen. Fredagar innebär ju dans för hela slanten så vi började med stepp där vi fick lära oss rhythm turns och en klassisk koreografi som tydligen typ alla som håller på med stepp kan. Så svårt men kul. Efter var det balett och sen sista lektionen för veckan var jazz med gästlärare och en rolig korre. Efter skolan promenerade jag till centralen för att ta tåget hem till Gävle över helgen.