Shakespeare-text, julbalett, en throwback och dopfirande

Skönt att vara tillbaka i skolan ordentligt igen efter förra veckan som bara blev halv. Måndagen startade med styrka/Pilates som vanligt snacka om att en vaknar till ordentligt så där på måndagsmorgonen haha. Sen var det jazz med en hel del teknik men vi började även med en ny korre, lite rockigare denna gång. Efter lunch bjöd dagen på sångteknik och röst, en rätt vanlig måndag alltså. Tisdagen började också med dans först balett och sen jazz. Denna vecka slapp jag ändå vårt enorma hål vi har efter lunch på tisdagar då jag hade sånglektion. Vi jobbade med svenska låten och det gick ändå bra, jag har varit lite sliten i rösten men det kändes bättre i tisdags och som jag hade mycket kraft att plocka ifrån. Dagen avslutades sen med teater där vi fortsatte med Shakespeare, vi kastade bollar, räknade stavelser i blankversen och bollade repliker.
 
Onsdagen startade med teater så vi fortsatte där vi slutade dagen innan och jobbade med Shakespeare-text. Jag har jobbat med Shakespeare förut men inte alls på detta sätt, det är kul det känns som jag lär mig mycket nytt särskilt om hur texten ska läsas och olika teman och sånt. Nästa lektion var sång där vi jobbade en del med sångimpro i grupp, superkul och superflummigt haha. Sista lektionen för dagen var jazz vilket gick okej, jag känner att jag verkligen måste börja bli noggrannare på små teknikgrejer som jag slarvar på men också släppa loss mer, herregud... Vi slutade ju som sagt rätt tidigt idag så jag passade på att boka en sal efter skolan för att stretcha men också öva sång. På torsdagsmorgonen, på sången startade vi upp ett nytt projekt, nämligen cell block tango som vi ska skriva om. Det kommer bli mycket jobb men det kommer också bli superkul nu gäller det bara att bestämma sig för vad vi vill ha för tema. Dagen flöt sen vidare med balett, musikteori och avslutades med helklass teater där vi jobbade med text ur både Richard den tredje och Macbeth. Det är verkligen intressant hur mycket det går att lista ut om karaktärerna med hjälp av både hur texten är skriven och innehållet i den. Vi fick t.ex. testa springa mellan olika teman i rummet för att visa på hur kluven som person Richard den tredje är.
 
Vips så var det fredag igen och som vanligt en intensiv dansdag. Först stepp som ändå gick okej men herregud vad jag behöver öva på steppen jag kan inte leva i förnekelse längre haha... det kommer inte magiskt lösa sig av sig själv hur mycket jag än vill. Nästa lektion var ett disciplinerat balettpass vi skulle nämligen kunna vår nya stång helt till i fredags, vi körde även igenom lite av det vi ska köra på julavslutningen. Dagen avslutades sen med jazz, vi hade Maria och fokuset låg på att nöta teknik nästan hela lektionen. Vi fick också köra ett ordentligt stretchpass vilket var så skönt! eller ja det gjorde ont och så haha men det var så härligt att få köra en ordentlig stretch min kropp behöver verkligen det plus att det är kul att få lite ny inspo på stretchövningar att använda själv sen. 
 
Fredagen var även på dagen exakt 5 år sen terrorattentaten i Paris när jag och mina älskade Bebesh gömdes oss i Mar's lilla, lilla studio på sjunde väning i Belleville. Så många minnen och så mycket kärlek till dessa 4 tjejer. Det är helt galet vad tiden går! jag hoppas av hela mitt hjärta att vi kommer kunna träffas igen i framtiden när världen ser annorlunda ut.
 
Efter skolan i fredags bar det faktiskt hem till Gävle, denna helg jag var nämligen bjuden på dop/1:års kalas för Amandas Ludvig. Sen var det såklart bara mysigt att få komma hem och umgås med mamma och pappa lite och äta god mat!. Dopet var i alla fall igår och det var supermysigt, lite speciellt med dop på en ettåring med massa spring i benen haha men det är charmigt! Efter dopet blev det lite fika också, jag är så glad att jag kunde komma! Amanda är min äldsta vän och det betyder så mycket för mig att vi fortfarande håller kontakten även fast våra liv är så olika nu.
 
Nu väntar ännu en fullspäckad skolvecka, lite stressigt men jag ska försöka mitt bästa att skapa lite bra rutiner särskilt nu när jag ändå är ikapp med saker för en gångs skull.