Rita, grilla, träna, äta, sola, spela - Påsklov i Bjärran

Jag är så glad att jag stannade kvar i Bjärnum över påsk ändå, det kändes lite konstigt att inte åka hem såklart men med tanke på dessa tider var det, det bästa alternativet och det blev en riktigt fin påskvecka.
 
Distansstudier är tids och energikrävande på helt andra sätt än på plats i skolan och det var skönt att kunna kliva upp på morgonen och inte behöva traggla koreografi helt själv från video och sen behöva filma 50 gånger innan jag blir någorlunda nöjd haha... Måndagen bjöd på toppenfint väder så efter att ha spenderat förmiddagen med lite städning i läggan så gick jag och Emma ner och satt oss vid sjön. Vi tog med matsäck och fika och rit-grejer sen efter en stund kom även Elin och Johanna. Det blev en jättemysig eftermiddag i vårsolen lite synd på blåsten bara. Jag blev inspirerad av allt ritande så på kvällen fortsatte jag med det lite själv också. Jag brukade få feeling ibland för några år sen att rita av folk eller bilder men jag tror inte jag har ritat så på iallafall 4 år så det var kul att få göra det igen.
 
I tisdags passade jag på att använda förmiddagen till att köra lite balett och styrka hemma för sen på eftermiddagen stod grillning på schemat. Vi hade tänkt vara vid sjön först men det var upptaget så vi fick leta upp en annan plats två kohagar och en halv skog bort haha jäklar vad vi hade svårt att hitta dit men tillslut så. Det var vi som var kvar som var med på grillningen så vi blev ändå typ 10 pers vilket var kul vissa har man knappt sett sen cykelfesten ju. Gud så gott det är med korv med bröd och fika i skogen, idylliskt och vårvackert! synd bara att man stinker grillrök efteråt. Efter dusch och några tappra försök att neutralisera grillukten med ättika gick jag över till Johanna på kvällen för att kolla på film med henne, Emma och Elin. Det blev tillslut Eva&Adam vilket var så mysigt!
 
Onsdagen bjöd på en utflykt till Hässleholm och Blomsterlandet och jag har aldrig varit så taggad på miljöombyte, full make-up och outfit bara för att jag kunde haha. Vi köpte med oss Sushi på hemvägen också sen som en bör haha. Torsdagen var jag bara hemma förutom en kort tripp till ICA, jag körde ett träningspass på förmiddagen och testade och mästrade haha... the handstand t-shirt challenge och tog även tid till ett långt och behövligt stretchpass. Sen rullade dagen bara på och jag kände mig ganska trött och slut bara vet inte vad det va men jag röck upp mig mot kvällen iallafall och lagade paj.
 
Och så var påskhelgen här med sol och fågelkvitter. På långfredagen var det dags för påskknytis, jag hade gjort spenat och fetaost paj som jag tog med. Det var så mysigt och gott med påskmat och äggmålning och äggrullning som tydligen är en grej på skånska påskfiranden haha. Trevlig sällskap, god mat och sol kan det bli bättre liksom. Påskafton bjöd på en helkväll hos Hugo med ett hemmagjort superquiz med flera deltävlingar som förövrigt jag och Werling vann! vi var ett riktigt bra quizteam om jag får säga det själv! haha och massa andra spel och skratt och alkohol och hallonmarängtårta haha. Vill man testa nåt riktigt frustrerande och samtidigt askul så ska man köra spelet sing, sing så ordagrant det bara går herregud haha... Sen på påskdagen hade vi finbesök av vår saknade Majsan! så vi tog vara på tiden genom att äta pizza ute i solen och sen spela Ticket to Ride. Sist och minst kom då annandag påsk, alltså igår, och den gick åt till skolarbete och veckostädning hemma, det blev inte roligare än så.
 
Nu har vi gått in på vår tredje distansvecka eller vår fjärde vecka borta från skolan beroende på hur man räknar. Det känns så jäkla sorgligt men vi kanske glimtar ljuset i tunneln iallafall så det gäller att greppa allt man får.