Slutet på audition perioden aka 5 veckors bergochdalbana är äntligen över

Det var ett tag sen nu här på bloggen, april och maj kan ha varit några av de jobbigaste månaderna i mitt liv och det känns som jag har hållit andan fram tills i fredags. Jag överlevde! denna helt galna och sjukt långa audition period. Åtta auditions blev till tillslut jag hade en nionde inplanerad också egentligen men det blev helt enkelt för mycket. De här veckorna har varit en otrolig resa både rent fysiskt men också psykiskt som att åka bergochdalbana utan att sitta fast ordentligt haha.
 
Förra gången jag skrev hade det precis varit valborg, vilket snart är en hel månad sen galet! så vad har hänt sen dess? Vi har efter att bott i Markaryd i nästan ett år hittade vi kanske byns mysigaste lilla lantcafé och åkte dit en söndag i början på månaden, det ligger lite utanför ännu mer ute på vischan men supergott fika var det! Lektionerna i skolan har pågått ganska som vanligt med undantag för att vi haft tre olika projekt som också skulle jobbas med, clownprojekt, dansprojekt och duetter + att förbereda sig inför Bjärnum audition. Lite mycket på en gång ibland då fokuset rätt ofta sprang i väg åt audition-nerverna. 
 
Min sista auditionturné drog igång så jag åkte upp till kylan i Luleå och kom till insikt med att nej, här vill jag inte gå, jag vill ju hålla på med musikal och åkte hemåt igen rätt nöjd över en bra audition som ändå inte ledde nånvart. Dagen efter sen var det tillslut dags för den stora dagen audition på Bjärnum, jag var så nervös att jag vaknade vid 5... men det blev bättre när vi väl kom dit, det kändes väldigt hemma och tryggt på nåt sätt att vara där, att känna de flesta lärarna och att ha alla mina vänner där som stöd (eftersom de gick runt som info-personer). Det var en väldigt rolig dag, den hade samma upplägg som förra året med dans, sen sång och sist teater och det kändes som att det gick riktigt bra, absolut inte perfekt men riktigt bra. Jag hade en superbra känsla när jag gick därifrån mot tåget sen, jag nästan studsade fram så härligt!
 
Efter mycket om och men så tog inte min audition resa slut efter Bjärnum utan jag och Karro från klassen bestämde oss i sista stund att åka ner till Fridhem dagen efter. Lite halvt oförberedda och väldigt trötta tog vi bussen härifrån 05.49 på morgonen. Det var otroligt konstigt att komma ner dit igen. Förra året var den sökningen nästintill på liv och död för mig, det var allt jag ville och jag mådde så otroligt dåligt under sökningen av nervositet. Nu var det som om jag var en helt annan människa. Vi träffade på Linda från teaterprofilen på Markis och sen också Frida som jag läste filmvetenskap med förra året vilket var väldigt kul! så vi var ändå ett litet gäng som hängde och väntade på prov och sen resultat. Jag gjorde mitt prov, det gick bra men jag visste att det inte skulle räcka, jag hade ju inte riktigt haft tid att öva ordentligt liksom bland alla andra monologer som varit. När resultatet sen kom var det som en klackspark bara som om det ändå inte riktigt hade nåt värde, jag ville ju ändå gå Bjärnum. Jag vet att jag är bra på teater och jag vet att mina vänner jag sökte med också är bra på teater och det är helt enkelt Fridhems förlust! Jag och Karro fick skjuts till Hässleholm sen av Linda som hade bil, vilket var supergulligt av henne så slapp vi alla tågbyten.
 
Det är sjukt vad mycket som kan förändras på ett år alltså att gå från liv och död till en axelryckning, på ett sätt är det skönt att jag ändå är så säker på vad jag vill just nu. Så där på tisdagen den 14/5 var min audition period äntligen över! och jag kunde spendera onsdagen med att vara nere som info-person i Bjärnum och samtidigt stötta alla kompisar som sökte den dagen.