Näst sista veckan i Markis - Musikvideo, Fosse, favoriter i repris, Matilda och hallonpaj

De sista två veckorna i Markis gick extremt fort det var så mycket som skulle hinnas göras och inte alls mycket tid. En skulle ju kunna tro att de sista veckorna skulle vara lugna men icke förutom att städa och förbereda inför den stundande flytten hade vi även en sista interpret-sång att öva in, en musikvideo att spela in till dramat och sen fem nummer till skolavslutningen att öva in. Massor med roliga grejer ändå men lite synd med så mycket att göra sådär på slutet vi han ju liksom inte bara umgås med varandra lika mycket som en kanske velat.
 
Hur som helst den näst sista veckan blev en kort en eftersom det var Kristi himmelsfärdshelgen och allt men vi hann med en hel del. Vi hade vår sista modern och jazz med Petra och vår sista halvklass jazz med Mattias. Vi fick lära oss delar av original koreografin till All That Jazz från Chicago klassisk Fosse alltså! Krävande men väldigt roligt. På dramat filmade vi vår fantastiska musikvideo på låten Det ska nog bli män av er nu från Mulan haha. Sen hade vi även vår sista interpretation och temat var favorit i repris. Det var en rolig lektion och väldigt kul att få höra alla och verkligen se hur mycket alla har utvecklats. Jag sjöng No Good Deed från Wicked men min röst var inte på topp alls och jag var alldeles för nervös så jag var egentligen inte nöjd alls Drottningen av prestationsångest never sleeps verkar det som... Sen på eftermiddagen hade vi klassmys med glass, korvgrillning och massa roliga berättelser från våra lärare. Mysigt men fruktansvärt kallt.
 
Långhelgen sen blev ett ända stort Skåneäventyr blandat med skolavslutningsrep. På torsdagen åkte jag, Alex, Emma och Maja till Helsingborg för att hälsa på hemma hos Hanna och kika på hennes systers bal. Herregud vad det regnade men det blev en fin dag ändå som avslutades med en 4 timmars sittning på en kinabuffé haha. Sen på fredagen åkte vi en stor del av klassen ner till Malmö för shopping men också för att se musikalen Matilda på Malmö Opera. Det var ett tag sen nu vi var på musikal så det var kul även fast kanske Matilda inte är en favorit för min del. Det är ju mer av en barn musikal med mest barn i ensemblen. Andra akten var bättre än första, det var riktigt häftiga scenografilösningar och ensemblen var otroligt duktigt särskilt barnen, hade jag varit barn själv hade jag älskat den och önskat vara med själv haha. Men tyvärr var ljudet väldigt dåligt, handlingen lite för seg och musiken rätt tråkig med undantag för "revolting children". Lördagen och söndagen bjöd på finväder men tiden gick tyvärr mest åt att städa och packa. Men på söndagseftermiddagen bestämde vi oss för att ha picknick. Jasmin bakade hallonpaj och vi satt och mumsade på allt från frukt till chips, jordgubbar och glass. Så blev det kubbspel också som höll på i jag vet inte hur länge haha mitt lag var sämst med vi lyckades hämta upp oss hela tiden ändå för det andra laget aldrig lyckades träffa kungen haha. Det är såna här kvällar en hade velat haft fler av.