Julshow i skogen, julmarknad och öva, öva, öva - två veckor innan jul

Det känns som de här tre veckorna som gått sen sist jag skrev har haft dubbelt så många dagar som normalt men samtidigt också gått dubbelt så fort, en stressblandad förtjusning skulle en kunna säga att det har varit haha.
 
Vi började december med första advents firande hos Adam med julbak och spel sen kom en vecka fullspäckad med att öva duetter och koreografera, jobba med textanalys, öva diagonaler som vanligt och ha studioinspelning som förövrigt gick väldigt bra. Jag spelade in Journey To The Past från Anastasia på svenska och jag är nöjd med resultatet även om det inte är perfekt.
 
Mitt i allt detta skulle vi även slänga ihop, repa in och framföra två julshower för våra sponsorer. Herre gudars skymning... haha jag var bara med på helklassgrejerna och var väl kanske inte så motiverad till en början men det blev ändå bra till slut och vi showade både hos oss på morgonen på onsdagen och mitt ute i ingenstans på nån gammal bygdegård på torsdagskvällen. Till fredagen sen fick jag äntligen upp tavlor på min tomma köksvägg efter att ha tänkt på det i flera månader om jag inte borde sätta nåt där... bakade spenat och fetaostpaj och vi var några som hade chips och kladdkakamys hos Anna. Sen på lördagskvällen hade jag Amelia på besök på vinkväll vilket var en av decembers bästa kvällar om jag får säga det själv, vi satt och babblade till halv 3 på natten haha älskar det! 
 
Andra advent bjöd på en traditionsenlig julmarknad på Fredriksdal med Alex, Emma, Emilia och så Hanna som vi mötte upp i Helsingborg. Kallt och regnigt var det tyvärr men jag var betydligt varmare klädd än förra året så det var okej ändå. Vi gick runt och provsmakade ost och köpte närproducerat julgodis och avslutade sen med te hemma hos Hanna, en fruktansvärt mysig dag.
 
Veckan som kom sen gick också mest åt till att öva, och öva och öva men skolan fick också sin julgran som Hugo råkade vinna på Ica, vi klippte ut och satte en bild på oss själva i toppen 40 stjärnor är bättre än en. Jag koreograferade det sista till dansduetten och jag han få en dipp och tvivla på allt, som tur är hade jag min eminenta duettpartner Simon som är som en positiv ljusstråle typ jämt och lyfte upp mig ur hålet igen. Desto bättre kändes det dock med sångduetten som både lät riktigt bra och som vi fick till en riktigt snygg stageing på. Vi har ju även ett scenprojekt på draman som denna veckan verkligen började ta form på scen även där har jag en fantastisk TP-grupp som gör det både kul och lätt att jobba. Mot slutet av veckan hade jag även årets sista mickteknik, jag sjöng underbart vackra Flowers från Hadestown som jag velat sjunga så länge och det gick bra, det är en väldigt komplicerad låt men det känns som den passar mig väldigt bra så jag är nöjd.
 
Sen kom fredag och Lucia och vi hade Lazze i muku hela dagen om Stephen Sondheim sen åkte vi nästan hela klassen och tittade på Östra Grevies fina vinterkonsert och helgen sen bjöd bland annat på massa helg-rep men också en aningen mörbultad prinsesstårta hemma hos Jasse. Så laddade jag, Emma och Alex upp för sista veckan innan jullov med te och pepparkakor hos mig på söndagen ett fint avslut på tredje advent.