Musikalhelg i Göteborg och att möta en förebild

Nästan en månad nu sen förra riktiga inlägget och ja de här veckorna och nu snart dagarna innan alla auditions rullar på i samma takt men vi har även hunnit vara i väg på lite äventyr under dessa veckor.
 
Vecka 11, alltså för två veckor sen var en intensiv och händelserik vecka som började med en halv redovisningsdag på måndagen, både vårat lilla teaterprojekt på Draman och våra musikalscener på Musikteaterkunskapen skulle presenteras för resten av klassen. Musikalscen-projektet har varit både otroligt svårt samtidigt som det ändå var väldigt roligt. Vi fick låten Officer Krupke från West side story på svenska med tillhörande scen vilket var en challenge minst sagt! men det blev rätt bra ändå särskilt med vår staging och väldigt kul att faktiskt få spela efter ett ordentligt manus. Resten av veckan rullade sen på med en interpret för min del och sånglektion och jazz och balett och allt sånt som veckorna brukar kunna innehålla. Sen på torsdagskvällen var vi ner och kollade på Bjärnums vårshow vilket var väldigt roligt. Helgen för två veckor sen var dock det mest spännande med hela veckan, det vi har planerat sen tidigt i höstas! nämligen att åka till Göteborg och se Ringaren i Notre-Dame!
 
 
Redan efter lunch på fredagen bar det av vi packade bilarna fulla som på en riktigt familjesemester och sen började vi alla rulla mot en spännande helg i Göteborg. Fina Stine hade lyckats fixa boende till alla vilket var guld värt då vi ändå var 17 st från klassen som åkte ner. Vi började dock hela vistelsen med att en fika hemma hos Stine och där snackar vi verkligen om uttrycket finns det hjärterum så finns det stjärterum för de bor nämligen inte så stort haha sen installerade vi in oss på våra respektive boenden medans några åkte och handlade så blev det tacomys och spel resten av kvällen.
 
På lördagen var vi eller iallafall jag upp relativt tidigt för att förbereda oss för en heldag i Göteborg. Hela förmiddagen gick åt till shopping och fika vilket ändå kändes välbehövligt även fast en kanske borde spara på pengarna haha. Sen på kvällen var det dags för Ringaren i Notre-Dame. Göteborgsoperan är verkligen superfin och vi hade väldigt bra platser då vi bokat så långt i förväg och vilken föreställning sen! Otroligt häftig scenografi, väldigt duktiga musikalartister i rollerna. fantastisk musik och det som lyfte det hela ännu mer, den maffiga kören! Det är Disney's version men historien är omarbetad och sångtexternas översättning är omskrivna jämfört med filmen vilket var nåt som störde mig en aning då jag är uppvuxen och älskar de översättningar som finns i filmen. Sen kände jag ibland att vissa scener tappade lite i energi men förutom det var det en otroligt bra musikal. Jag rös och grät och skrattade om vartannat. När föreställningen var klar tog vi oss till Andra lång för några glas vin innan det bar av hem till Mölndal igen.
 
Även på söndagen var det några som skulle se musikalen men denna gång som statist på scenen men inte jag. Vi började iallafall dagen med frukost/brunch på Vigårda på avenyn sen var jag och Sophia de ända som inte skulle se föreställningen igen så vi passade på att kika i lite mer affärer och ta en fika innan vi mötte upp de andra på operan igen. Lite av höjdpunkten med hela resan var ändå att vi efter söndagens föreställning fick chans att träffa och prata med Marsha Songcombe som spelar Esmeralda. Hon har nämligen gått Show & Musikal fast för 10 år sen och har haft våran Lenni som dramalärare precis som vi. Otroligt inspirerande att få träffa henne! jag menar hon är en av Sveriges främsta musikalartister just nu och har även jobbat på west end i musikaler som Hamilton och Miss Saigon! och hon började sin resa dit på samma plats som en själv! 
 
Det är inte lätt att planera en helg för 17 pers själva och det tog på krafterna för att få allt att gå ihop men vi lämnade sen ett regnigt Göteborg och började rulla hem till folkis igen fulla med inspiration efter en ändå riktigt bra helg. Sen stor eloge till Stine och hennes familj som ställde upp så för oss alla! vilken otrolig gästfrihet och värme!