Snabbvisit i Malmö, snöstorm och fransk film

Jag vet att jag skrev att jag skulle bloggat i fredags men nu sitter jag här igen och det har nästan gått en hel vecka sen sist igen, det värsta är att jag har så väldigt mycket att skriva om också men absolut ingen tid haha.
 
Förra veckan var särskilt intensiv då jag även hann med en 12 timmars visit nere i Malmö i mitten på veckan. Jag hade mitt första antagningsprov för våren på teaterhögskolan där nere så jag tog tåget ner på eftermiddagen efter föreläsningarna i onsdags så gjorde jag provet sen på torsdag morgon och tog tåget tillbaka hem igen. Själva provet gick jättebra alltså det var nervöst och så men jag var relativt lugn min monolog kändes trygg, jag fick juryn att skratta på rätt ställen och allt gick som det skulle sen att Malmö bjöd på strålande vårväder var bara ett plus i kanten. Tyvärr gick jag inte vidare vilket såklart känns supertrist... men det var också väntat. Jag gjorde mitt bästa men konkurrensen är hård och det är inte heller så troligt att de tar vidare nån som inte har gått folkhögskola eller liknande innan så jag hade inga stora förhoppningar, jag ser det mest som träning.
 
 
Pangträningen jag hade efter har jag ju redan skrivit om i förra inlägget sen kom en ganska så ledig helg. Jag fick klart en hel del plugg i fredags eftermiddag så jag kunde ha lördagen relativt fri vilket resulterade i en shoppingdag i Täby Centrum. Det är verkligen sjukt stort där så det tog några timmar att ta sig igenom men det var rätt härligt att bara gå runt och kika lite utan stress inte som förra gången jag var där haha. Söndagen sen bjöd på städning och friståendeträning så vips var det måndag och ny vecka igen.
 
Så igår var jag tillbaka i skolan i snöstormen som tur var, var inga av mina tåg eller bussar påverkade av snön tack och lov så jag kom fram och hem i tid. Igår var det fransk impressionistisk film som stod i fokus vilket är en rätt intressant filmstil men det vet jag inte om alla tyckte då det var nån som satt och snarkade under filmvisningen haha. På kvällen sen stod träning i Järfälla på schemat och den gick okej, inga underverk utan jag fortsätter att pressa mig själv på trampetten som fortsätter att bråka men det gick ändå bättre idag än förra måndagen.
 
Idag är det tisdag och min favoritdag för att jag är helt ledig och hinner komma ikapp med allt vilket typ är den bästa känslan just nu! kanske att jag till och med kan gå och lägga mig tidigt ikväll! fantastisk tanke! haha... Det gäller att glädjas åt de små sakerna här i livet! Nu när jag är någorlunda i fas också kanske jag till och med hinner med bloggen under veckan också, vi får hålla tummarna.
 

En oväntad pangträning!

Nu bara måste jag skriva igen men denna gång beror det inte på frustration utan tvärt om, ren och skär gympaglädje!
 
Jag var helt slut när jag kom till träningen först. Efter en morgon med antagningsprov och sen en 5 timmars tågresa från Malmö (som jag tänker skriva om mer ingående imorn) med släng av åksjuka från att försökt plugga på tåget hade jag kanske inte världens bästa förutsättningar. Vi började på tumbling framåt och jag var såå trött och kände mig nästan fortfarande lite åksjuk. Jag kämpade på mitt bästa och sen bara hände nåt, allt bara stämde och efter några varv kunde avsluta passet med ett helt nytt tävlingsvarv framåt! Häftigt och superroligt! nu kan det bara bli bättre.
 
Nästa pass var bord och med lite nyvunnen energi från tumblingen var tröttheten och åksjukan som bortblåsta. Bord och jag har en lång historia av att inte komma överens. Jag har haft så svårt med överslag volt och jag har bara vänt den en gång innan på ren vilja i princip till mage men det var kanske ett år sen. Så när min tränare sa att jag skulle vända den idag var jag först lite tveksam, jag fegade ur första försöket men jag gick tillbaka fast besluten om att verkligen köra och sagt och gjort! Jag fick världens tryck och körde nästan in till överslag sträckt halv med massor av rotation till övers haha jag fattade det knappt själv! Jag är såå glad! äntligen! Jag körde en till i strömmen sen men då var tekniken inte lika bra men det var en överslag volt halv iallafall och bara det känns amazing!
 
Det lönar sig att åka in på träningen ändå även fast en är trött särskilt när det kan sluta så här bra! Det var fler än mig som hade en bra träning också vilket såklart är jättekul att kunna dela glädjen med fler.
 
 
 
Nu blir det dock äntligen sängen, nöjd och glad efter en lång och intensiv dag.
 

Att hoppa är svårt att snurra är lättare

Jag hade inte planerat att blogga ikväll men jag måste får skriva lite bara och det känns bäst när en är frustrerad. Så jag är ganska nyss hemkommen från träningen (okej några timmar sen nu men ändå) som gick både väldigt bra och inte så bra alls. Vi körde framåt och fria och det var nästan så att jag gjorde en liten switch från i onsdags för idag var det framåt som gick bra men inte trampett.
 
Framåt gick faktiskt riktigt bra också jag fick till stäm och allt! nu gäller det bara att få lite rutin och lägga på skruven i slutet så har jag ett nytt tävlingsvarv och det är ju coolt! Trampett däremot.... åh jag trodde verkligen det hade släppt med alla miss-tajmade satser och inhopp men det verkar vilja bråka en stund till för idag funkade absolut inget... Jag fick till två dubbelsträckthalver men allt annat var bara blä.. Jag tror dock det bara sitter i huvudet om jag ska vara ärlig att jag är lite försiktig. På riktigt, nästa gång måste jag bara koppla bort allt och ta i som jag blev jagad av en björn så kommer det släppa, annars får jag dra fram det tunga artilleriet dvs en inhoppsmatta och go back to basic. Får jag till hoppningen så finns volterna där.
 
När jag ändå är inne och skriver kan jag ju nämna lite om dagen också. Det var oerhört jobbigt att kliva upp imorse men jag masade mig till slut upp och tog mig in till skolan för filmvisning. Vi hade bara filmvisning idag vilket gjorde att vi slutade redan halv elva men det var värt att åka in ändå för det är en upplevelse att få se film (på film) från slutet på 1800-talet början på 1900-talet. Vackra små korta filmsnuttar från Paris bl.a. det är så fascinerande! Vi fick även se en dokumentär från 1995 av Peter Jackson. Forgotten Silver heter den som handlar om att de hittat en filmskatt av en bortglömd nyzeeländsk filmskapare. Det tog mig ungefär halva filmen innan jag insåg att den var fejk alltså en mockumentary.... haha den blev bara mer och mer otrolig så jag satt och tänkte hela tiden bara den kan inte vara på riktigt! vilket den såklart inte var men den var bra gjord! till och med eftertexterna var fejk.
 
Hur som helst nu måste jag sova om jag ska orka upp i normal tid imorn.