Försenad helg (igår-idag)

Att jobba fredagar och lördagar känns alltid lite jobbigt i tanken för man är verkligen så redo för helg och alla runt om en tar helg medans en själv får vänta i två dagar till.
 
Vi stänger iallafall tidigt på fredagar, redan vid fem så det är skönt ändå och med det vackra sommarvädret utomhus var det en lugn dag. När jag kom hem sen vet jag dock inte vad som hände för jag fick plötslig städmani och började städa hela köket, alltså verkligen hela köket alla skåp, lådor, allt. Jag måste ju vara lite galen men jag gillar att städa iallafall när en får plocka med saker och sortera haha plus att jag lyssnar på hela mitt Spotify-bibliotek och dansar/sjunger loss samtidigt.
 
Jag gick och la mig alldeles för sent och vaknade upp supertrött imorse men det var bara att kliva upp och kriga mig igenom mitt sista jobbpass för veckan så sagt och gjort. Som vanligt så spöregnade det sen när jag skulle hem men det var inte så farligt, efter denna sommar på cykeln till och från stan har jag varit med om värre.
 
Jag fixade middag till mig själv och kikade på Zach Braffs senaste "indie-film" I wish I was here på netflix och nu sitter jag här och skriver.
 
Det verkar iallafall inte som det kommer hända nåt speciellt ikväll även fast jag skulle nog vela göra nåt. Men efter veckans jagande på folk att ses, eller jagandes på folk att gå på bio med, alla negativa svar, alla ickesvar och två inställningar är mitt självförtroende inte riktigt på topp för att ge sig in i det ännu en gång men vi får se.
 

Långa jobbpass och två kultfilmer på gott och ont (onsdag-torsdag)

Det känns lite som min vecka började i onsdags då jag hade mitt första pass efter Italien då så dagarna känns nästan lite omkastade eller nåt sånt. I onsdags stod iallafall ett 11-19 pass på schemat men det var en relativt lugn dag. Fint väder ute och semestertider gör att folk har annat för sig än att hänga på bibblan. En jäkla massa PokémonGo-spelare har vi iallafall eftersom det kryllar av Pokéstops och pokémon precis vid bibblan. Det är lite kul ändå vi har jättemycket pokémon inne i köket haha.
 
Jag var bra trött efter jobbet sen ändå så kvällen spenderades framför Netflix och Grease, det var typ 100 år sen jag såg den sist så varför inte. Jag minns dock inte hur extremt misogyn (kvinnoförnedrade) den är.
 
"it's automatic, It's systematic, It's hydromatic" or more like "it's automatic, It's systematic, It's problematic"
 
Den är full med sexuella trakasserier mot kvinnor och det finns seriöst en line i Sommer Night som går: Tell me more, tell me more Did she put up a fight? alltså ursäkta men vad i helvete? Visst att den är gammal men den gjordes ändå 1978 och då känns det iallafall som om de borde ha lite vett. Den är fortfarande en kultfilm dock och har sina bra stunder och musikstycken men jag ser på den med andra ögon än jag gjorde senast
 

I torsdags jobbade jag morgonen istället alltså 8-15 så jag fick eftermiddagen ledig och även fast jobbdagen kändes lugn var hela min dag i lite kaos. Det började med att jag försov mig en halvtimme vilket känns lite halv risky då jag öppnar själv på jobbet haha men det var igen fara jag han i tid ändå dock lite ur fas.
 
Dagen rullade på bra och efter jobbet var jag till mormor en sväng för att fika och visa bilderna från Italien, åh hon är så virrig nu vilket liksom gör lite ont i hjärtat. Hon minns vem jag är men inte vad jag heter eller vad jag gör, hon är liksom inte riktigt den persononen hon var innan även fast den glimtar till ibland. Hon blir iallafall glad när man kommer dit så det är det minsta en kan göra.
 
På kvällen sen började kaoset jag pratade om igen, jag skulle nämligen på utomhusbion med Elin och Vera men bara några timmar innan ställde båda in och jag blev lite strandsatt. Jag skulle gå det hade jag klart för mig men det hade absolut varit roligare att inte behöva gå själv. Men allt löste sig tillslut då Axel kunde följa med och en halvtimme innan hörde Ellen av sig också och vela gå så vips så hade jag två kompisar att gå med ändå.
 
 
Bion var Thelma And Louise som jag faktiskt inte sett förut, jag vet hur den slutar för den filmscenen är ju en klassiker men jag har aldrig sett hela filmen. Men den var asbra iallafall, rolig, sorglig, powerful och fortfarande väldigt aktuell gällande våldtäktsanmälningar och victim blaming. 25 år senare och fortfarande känns valet fly därifrån istället för att anmäla när en av dem blir våldtagen och den andra då skjuter ihjäl gärningsmannen logiskt. För att skulle de anmäla skulle ändå ingen tro dem utan skylla allt på Thelma som var offret och han skulle gått fri, det r skrämmande när en tänker på det.
 
Iallafall nog om det, det var som sagt en fantastisk film och en jättetrevlig kväll.
 

Tre välförtjänta lata dagar (sön-idag)

Jag är hemma igen efter mitt lilla Italien äventyr, eller ja faktum är att jag kom hem redan i söndagsnatt men att ta igen på bloggen har känts som ett alldeles för drygt projekt de här senaste dagarna men nu är jag igång igen och ska försöka uppdatera om Italien sen också när jag får tid.
 
Söndag:
Jag kom som sagt hem mitt i natten i söndags så jag tog en relativt lång sovmorgon för att samla igen lite förlorad sömn. Sen gick i princip hela dagen ut på att packa upp, tvätta och duscha. Seriöst att för första gången på en vecka äntligen få duscha i en ordentlig dusch ♥ haha Jag var lagom trött också hela dagen även fast jag fått sovmorgon men jag antar det är sånt en får ta efter en lång resdag och en hel vecka med träning före det.
 
Igår:
Efter att ha umgåtts så tätt inpå alla lagkompisar i en vecka så kändes det väldigt ensamt att helt plötsligt finna sig själv hemma och åter igen började jakten på att hitta nån som ville ses. Det gick inge vidare dock och avslag efter avslag eller inga svar kändes det mest tungt... Jag blev därför hemma själv nästan hela dagen förutom en cykeltur till ICA för att handla. Sen på kvällen fick jag dock tag i Alice så jag åkte hem till henne en stund, vi har inte setts ordentligt på jättelänge nu så vi satt och pratade och catchade up lite till klockan var strax efter tolv.
 
Idag:
Det var skönt att ha en sista dag ledig innan jag ska tillbaka till jobbet igen, det kändes som jag behövde det. Jag tog sovmorgon och åt lunch hemma innan jag cyklade ut till Vårvik in nån timme för att bada och sola. Ett åskväder drog dock in efter en stund så då var det lika bra att packa ihop och cykla hem igen och jag klarade mig nästan hem innan det började regna.
 
 
Eftermiddagen spenderade jag hemma framför Juno med piggelin och regnet smattrandes mot rutan. Imorn är det tillbaka till jobbet igen som gäller, kanske inte så kul men nåt vettigt att göra iallafall.