Stå på händer och baka sen pizzamys

Missa inte att läsa om min London weekend från förra helgen! alla 6 inlägg ligger uppe om man skrollar ner eller i kategorin London 2015.
 
Resenerver är bara förnamnet, jag kan tydligen inte få normala symtom på dem heller utan jag går bara runt med en pressad panik och nervositet som tar sig ut i att jag skjuter på allt. Procrastination på hög nivå vilket bara skapar med stress som jag också bara går och bär på. Gosh...
 
Iallafall jag har tagit det ganska lugnt idag, jag sov länge för jag behövde verkligen en sovmorgon sen spenderade jag förmiddagen framför pianot mest. Jag är inne i en ny period av en obsession över låtarna från Les misérables efter att ha sett scen-musikalen för exakt en vecka sedan så det blev många av dem som sjöngs men även lite annat gott och blandat.
 
Jag hann med några timmar av procrastination sen... innan jag på eftermiddagen ställe mig och bakade gaffel kakor till soundtracket från Les Mis ofc. Om det råkade gå förbi nån utanför fönstret måste de trott att jag tappat det totalt så som jag dansade, sjöng och stod på händer medans degen blandades eller kakorna står i ungen haha det är så jag gör när jag bakar iallafall.
 
På kvällen sen kom nästan hela gympagänget hit för lite Pizzamys och singstar eftersom jag åker på söndag kändes det passade med ett litet trupp 1 mys. Det var jättekul som vanligt, synd bara att alla ska upp så tidigt imorn så de inte kunde stanna längre.
 
 
Som sagt imorn bär det av till Hudik för tävling, känna på lite nerver och hårdlandning, det blir kul.
 

Många "sista på ett tag"

Varför gå och lägga sig när en kan göra quiz för att se vem som är ens spirit disney princess? min är tydligen Mulan btw.
 
Alla London inlägg är uppe nu och finns samlade i kategorin "London 2015". Jag skrev klart dem igår kväll men publicerade alla idag innan träningen så det är mycket att läsa för den som vill, annars kan man ju kolla på alla bilder också om man vill.
 

 
Idag var det mycket "sista på ett tag" för mig, jag började dagen med att jobba mitt sista pass på jobbet innan jag åker. Det var bara förmiddagspasset och vi hade en ganska lugn dag, lite lagom sådär. När jag slutade sen gick jag ner på stan och mötte Amanda för en sen lunch. Det är alltid lika kul att träffa Amanda och vi hade som vanligt mycket att prata om, roliga anekdoter, framtiden, dåtiden, livet, ja verkligen allt. Vi ses inte så ofta så det gäller att ta vara på tiden då vi ses.
 
Det fick bli några vändor på stan också innan Amanda skulle möta upp sin familj och jag var tvungen att åka hem innan träningen.
 
Min sista gympaträning tills december var ikväll och det kändes lite vemodigt faktiskt. Det var tävlingsträning till hårt idag också så stämningen var lite låg och många fick kämpa hårt för resultat en var nöjd med, även jag. Men såna träningar kan vara nyttiga att ha ibland också, kan en köra så här pass "bra" på sin lägsta nivå så tänk bara vad en kan göra på sin högsta. Jag ställde bl.a. ner min första dubbelpikhalv till hårt så lite positiva saker hände också.
 
Jag blev kvar en bra stund efter träningen, det var många andra som också var kvar och det kändes faktiskt lite jobbigt att åka hem och veta att jag inte är tillbaka på en hel månad. Så det var skönt att få hänga med alla nån timme uppe i köket och så hann jag säga ordentligt hejdå till Uppsalafolket som jag nu inte kommer träffa förens i december igen. 
 
Men sista gympan innan jag åker är ju inte riktigt "klar" än då jag faktiskt ska vara med å tävla på lördag också men det blir då det.
 
Imorn har jag massor av fixa och så kommer trupp 1 hit för lite kvällsmys också.
 

London calling, min London guide

Mitt första tips är som med alla weekendresor, planera, planera, planera! När vi har berättat för folk de vi ska hinna med att göra blir de ofta förvånade och tror att vi aldrig skulle hinna med allt det på bara fyra dagar men med en bra planering innan hann vi med allt och lite till.
 
När det gäller att ta sig överallt funkar både tunnelbanan och bussarna utmärkt. Tunnelbanan är smidig och lätt att förstå så tappar en bort sig är det bara att leta efter närmaste tunnelbanestation så är en redan halvt hemma igen. De röda dubbeldäckarna till bussar kan vara bara en turistupplevelse i sig men bor man i ett område med bra bussanslutningar som vi gjorde är de väldigt användbara också tänk dock på att London trafiken är tung och det kan ta längre tid än tänkt att åka buss.
 
Ett tips för att hitta är såklart Google-Maps vägbeskrivning och lokaltrafik som en får kolla upp där en har internet. Då får man upp exakt hur man ska gå till väga för att hitta, vilken station man ska gå till, vilken linje man ska åka, hur många stopp m.m. Vilket bara är att knäppa kort på och ta med sig ut. Men det går även att använda appen utan internet dock inte helt utan småproblem.
 
Shopping
Oxford Street är där de flesta tänker på när det gäller shopping i London och det är inte så konstigt. Det en bra shoppinggata med alla affärer en kan tänka sig att handla i som Forever 21, Berskha, New look, Urban outfitters m.m. och sen kan man ju inte göra Oxford Street utan att besöka vår allas hatkärlek Primark som finns både i början och slutet av gatan.
 
Ett tips här är att välja en veckodag till sitt Oxford Street besök för jag ljuger inte när jag säger att det verkligen är smockans fullt med folk. Men har man bara helgdagar (som vi) så gäller det att gå upp tidigt! Primark öppnar 08.00 och då är det lika bra att vara på plats och sen arbeta sig upp/ner för gatan när de andra affärerna öppnar.
 
Ett annat tips är att besöka nån av sminkaffärerna efter gatan som Superdrug eller Boots, mycket billigare smink än i Sverige.
 
Vill man ha en lite annorlunda och mer mysig shoppingupplevelse så kan jag rekommendera att besöka nån av Londons alla marknader. Vi var på tre av dem: Old Spitalfields Market, Brick Lane Market och den eviga Camden Market. Här blir det också mycket folk så att vara där tidigt är att föredra men man kan verkligen göra unika fynd och annars så är det bara mysigt att gå och kolla. Camden är en upplevelse i sig och Brick Lane har annars många fina vintage butiker som vi tyvärr inte hann med i den utsträckning jag velat.
 
 
Äta och dricka
Även här rekommenderar jag google-maps för att hitta bra restauranger i närheten. Men mitt vanliga tips om man åker en weekendresa är att innan man åker kollar upp lite restauranger som kan tänkas vara intressanta av så har man lite att väja på när man är där. Jag gjorde inte detta i samma utsträckning som jag brukar utan lämnade det ansvaret till nån annan men det är en bra tumregel annars.
 
Ett restaurang tips jag dock har är lunchrestaurangen Moscos som ligger på 26 North Audley Street, en sidogata från Oxford Street. En jättemysig restaurang med bra mat från den annars mest snabbmatsdominerade Oxford Street.
 
 
Upplevelser
Eftersom detta var vår andra gång i London och vi gjorde många av sevärdheterna förra gången vi var där så har jag lämnat ute den kategorin och istället ersatt den med "upplevelser".
 
Harry Potter Studio Tour Ett fan eller inte men nån gång i vårt liv har vi (troligtvis) alla kommit i kontakt med Harry Potter. Man kanske ha sett filmerna eller läst böckerna eller både och i vilket fall så är Harry Potter Studio tour en upplevelse en inte vill missa.
 
Ett tips är att köpa biljetter med inkluderad bussresa dit på internet före och boka en tidigt besökstid för detta är en populärt upplevelse kan jag lugnt säga. Touren är proffsigt upplagd och allt en kan tänka sig i både scenografiväg, rekvisita och kostym finns att kolla på, litet som stort. Det häftigaste är att se det enorma arbetet och kärleken till konsten som ligger bakom allt och annars kan en också lära sig ett och annat om hur man gör bra film.
Ett annat tips är att ta sin tid, det finns mycket att se och ingen anledning att stressa.
 
 
Musikal, Les Misérables Finner du dig på ett ställe i världen där du kan se musikaler i världsklass, ta chansen! Förra gången i London såg vi Wicked och denna gång blev det underbara Les Misérables. Biljetter är enklast att beställa i förväg på nätet så skriver man ut dokumentet man får  och hämtar ut biljetterna i teaterns kassa innan showen. Jag kan verkligen rekommendera Les Mis förresten, det är den musikalen som spelats längst så den firar 30års jubileum i år. Den är både gripande, rolig och fylld med vacker musik.
 
Är du en teatermänniska som jag eller bara är intresserad att träffa skådespelarna så är ett tips att gå till stage door efter showen. Det är där alla skådespelare kommer ut från teatern och de är ofta väldigt trevliga och kan ställa upp på bilder eller liknade. Det är en häftig upplevelse att få möta sina förebilder men att tänka på är att det är vanliga människor som har jobbat och är på väg hem så visa respekt.
 
 
Saker vi spar till nästa gång
Vi hann med mycket men det finns fortfarande vissa saker jag önskar göra men de får jag spara till nästa gång som jag hoppas blir snart.
  • Shoppa i fler vintageaffärer
  • Gå förbi Shakespeares The Globe
  • Besöka Harrods
  • Promenera i Hyde Park
  • Testa på riktigt afternoon tea
  • Besöka alla marknader jag inte hann med