Morgonträning, suffragetter och en massa dokumentärer (fredag-idag)

Fredag:
Morgonträning! det känns alltid lite jobbigt att väl kliva upp men så skönt när en är igång och sen klar. Vi körde lite skivstång mest frivändningar och benböj eftersom podiet inte riktigt är klart inne i ladan än. Så blev det även lite friståendesvårigheter och avslutande styrkebana. Det var en bra träning och så som sagt så skönt att ha gjord sådär på en fredagsmorgon.
 
 
Eftermiddagen och kvällen var dock inte lika händelserika, fredagskvällar är inte så himla roliga längre när en är ledig annars i veckan + knappt har några vänner kvar i den här stan... Iallafall så var jag hemma och såg på dokumentären Black Fish.
Såå otroligt intressant och väldigt viktig film! Den handlar om späckhuggare och hur hemskt bl.a. Seaworld behandlar sina i fångenskap. jag blir arg bara ja tänker på det, dessa intelligenta och sociala djur som behandlas på det här viset och bara p.g.a. pengar... Så mycket okunskap, mörkande av händelser och lögner.
 
Är det nån dokumentär en ska se så är det denna! 
 
Igår:
Netflix har sina bra och sina mindre bra funktioner en är bl.a. att nästa avsnitt i tv-serier spelas upp direkt när en har sett klart det första och vips har en sett 8 avsnitt i rad... Så det var min lördag det... Jag började nämligen kolla på den omtalade Netflix dokumentärserien Making a Murderer.
 
Gosh den är så bra, så spännande och får en verkligen att inse hur f*cked up USA:s rättssystem är, det handlar alltså om en man som fick sitta 18 år i fängelse för ett brott han inte begått efter att polisen troligtvis satt dit honom för det efter en konflikt med sheriffens fru. Han blir friad bara för att under processen av att stämma polisen av sin felaktiga dom och 18 år i fängelse än en gång bli anklagad för ett brott, ett mord han säger han inte har begått.
 
Jag satt dock inte och sträck-kollade hela dagen utan på kvällen åkte jag in till stan för att gå på bio med Victoria. Det var kul att ses igen då hon ska flytta till England snart. Vi såg filmen Suffragette med bl.a. Helena Bonham Carter och Meryl Streep och den var riktigt bra. Delvis och baserad på verkligheten. Det är inspirerande vilken kamp de förde och hur dem inte lät sig tystas av den tidens högt uppsatta män. Jag tänker bara på textraden ur sången Sister Suffragette från Mary Poppins:
"Our daughters' daughters will adore us and they'll sing in grateful chorus Well done, Sister Suffragette"
 
 
Det läskiga är dock att det fortfarande finns folk idag som har den här tidens kvinnosyn, det har hänt mycket men inte tillräckligt. Jag önskar jag kunde sitta och tänka "allt blev bra till slut" men det kan jag inte än, kampen fortsätter.
 
Idag:
Gosh söndagar... Alltid stora planer men det slutar med att jag ligger i sängen och kollar på film istället. Jag har sett klart på Making a Murderer vilket tog några timmar hehe... sen kikat på lite Youtube, läst en filmtidning. D.v.s. inget intressant eller speciellt produktivt. Nu får jag åka väg på träning iallafall så jag får nått vettigt ut av dagen.
 

Australiensisk top model? Gaffelkakor och ett framsteg på bordet (igår,idag)

Igår:
Where do we start? jag gjorde inte så mycket av dagen, lite pianospel, lite karaktärsarbete, lite dokumentärer om god knows what på youtube, filmen hercules. Inte en sån jätteintressant dag precis men, men.
 
Jag upptäckte iallafall att en tjej jag gick franska kursen med i Paris de första två veckorna tydligen är ganska så känd... haha... Alltså när vi alla fick lära oss att presenterade oss på franska så sa hon ju att hon bodde i LA och att hon jobbade som skådespelare men jag menar det gör ju många som bor i LA och ingen av oss hade hört tala som henne. Så hade Camila kollat på en reklam för Calvin Klein och vem var med i den om inte, hon! Det visar sig alltså att hon är en australiensisk top model/skådespelare som har gått för Victoria's Secret, varit H&M model, spelar in den nya MAD MAX filmen och har flera omslag på Vogue bl.a.(!) Bara en lite anekdot, livet är bra knasigt ibland. Hon var dock inte så utåtriktad av sig och umgicks inte med nån av oss i klassen men så här i efterhand kanske vi inte riktigt var i hennes liga... haha
 
Idag:
Jag råkade somna om imorse och gick inte upp förens tjugo i elva... *suck* men jag gick mycket gjort idag ändå. Jag började dagen med frukost framför filmen Aladdin sen tog jag tag i att baka gaffelkakor till Mormor. Jag hann spela lite piano i mellan där också.
Så på eftermiddagen tog jag mina kakor och åkte hem till mormor en sväng, vi fikade och pratade lite men jag blev inte kvar så länge då jag behövde komma hem och göra mig klar inför träning.
 
Det blev lite speciell träning idag, vi var ganska få då Uppsala folket i denna slaskhalka vi har just nu snurrat med bilen på E4:an som tur var var alla oskadda, tack och lov! Vi körde bord iallafall första halvan av träningen och det gick bra, jag hittade äntligen lite i tekniken. Sen fick vi själva köra bakåt på tumbling och avsluta med friståendesvårighetsträning.
 
Imorn är det upp tidigt och iväg till gympan för styrkepass.
 

En stressig tisdagsmorgon + lite närmare dit jag vill

Varför var jag uppe till ett igår natt...? när en väl börjar komma in på "the weird side of Youtube" så är det lika bra att lägga ner direkt annars sitter en där flera timmar senare och kollar på en video om nån som äter kökssvampar typ... haha
 
Iallafall så kan en säga att det var lite tungt att kliva upp före sju imorse, men upp kom jag och iväg till jobbet. Det var en lite stressig morgon med beställningar och varor som kom näst intill samtidigt men efter det rullade dagen på en en mer bekväm takt.
 
När jag kom hem igen satt jag mig vid pianot i nån timme och började lära mig hur en spelar La valse d'Amélie. Den är relativt lätt d.v.s. möjlig att lära sig men svår nog att hålla mig upptagen med bara första takterna i en hel timme. Jag hann sen gå och lägg mig en stund på soffan innan det var dags att åka in på träning.
 
Det blev fria på trampett och bakåt på tumbling idag också och det gick bra, dubbelsträckten är inom räckhåll nu lite mer kött och teknikfix så och jag kan knappt bärga mig. haha. På tumbling var det voltstart till bakåt som gällde vilket gick okej men jag har svårt att få till den bra och det är inget favoritvarv men, men det ska tränas på det också.
 
Nu är jag trött, öm och vill bara sova. Imorn har jag en helt ledig dag så jag ska försöka utnyttja tiden.