Första repveckan, check!

Första veckan på rep-perioden är över och intensivt är bara förnamnet, det blir nästan lite komiskt när en kollar tillbaka på början av terminen där de tog nästan två veckor att lära ut EN koreografi och nu har vi lärt oss fyra olika koreografier på en vecka! Men det är kul också jag gillar ju ändå när det är lite tempo på det hela. Det är mycket att lära in och mycket nytt hela tiden så hjärnan är verkligen mos i slutet av dagarna. Det är lite svårt att blogga om allt det här eftersom jag liksom inte vill avslöja för mycket men jag ska försöka.
 
Den här veckan har för min del innehållit mycket dans och kör. Vi har lärt oss dansen till det första solonumret som jag tror kommer bli väldigt effektfullt när allt är klart, sen har vi även lärt oss dansen till det sista numret och i torsdags hade vi kanske det mest intensiva danspasset nånsin när vi lärde oss dansen till medleyt som bl.a. min sololåt är med i. Vi har en gästkoreograf på det numret och det är väldigt annorlunda mot för vad vi har dansat innan så det var lite av en nervpärs iallafall för mig, street och funk är tro det eller ej inte riktigt min grej haha men jag får öva extra mycket.
 
Förutom dans så har det som sagt även varit mycket kör, det har varit mest fokus på slutnumret eftersom det är helklass och alltså wow det kommer bli mäktigt tror jag! sen har jag även lärt mig stämmor till 4 låtar till. Det har ändå gått helt okej, kör är ju inte riktigt min starka sida heller men det har verkligen blivit mycket bättre och jag har så mycket lättare för det nu än vad jag hade i början av terminen, övning ger färdighet helt enkelt.
 
Förutom ren konkret inlärning av numrena så är det också en hel del annat som också måste fixas typ scensmink, mäta galet långa tygstycken, öva kondition, ta head-shots, stretcha ofantligt mycket för att inte förvandlas till ett kylskåp och sen livet och dess problem på det också. Gråt, skratt, svett och huvudvärk men nu är vi igång på riktigt och det känns superkul! Jag ska försöka bli bättre på att blogga också, det blir liksom roligare då, det är ju ändå kul att få hänga med lite i processen här. Nu i helgen har vi ändå fått lite återhämtning och tid till att sova ut och fixa med sånt som inte hunnits med i veckan. Så i fredags kollade vi på fina Känn ingen sorg vilket var supermysigt även fast jag var skeptisk till en början haha. Idag är det tillbaka till övandet igen innan vi drar igång ännu en intensiv repvecka.
 
 

Malmöutflykter och fixar-dagar

Om vi tror att vi haft intensiva veckor innan så är det nog dags att tänka om nu när vi går in i repperiod, schemat är verkligen fullspäckat och jag vet inte hur mycket jag kommer hinna blogga i veckan. Men det spelar egentligen ingen roll för jag brukar ju halka efter i bloggandet ändå här hehe. Hur som helst så har det varit väldigt skönt med en långhelg nu innan vi drar igång på riktigt.
 
Igår var vi ett gäng som åkte på utflykt till Malmö över dagen mest för att äta sushi men också för att kika i lite affärer och bara komma ifrån Markaryd en stund eftersom det liksom inte händer så mycket spännande här i byn. Det blev en supermysig dag! så härligt att få miljöombyte och chans att shoppa lite sen måste jag ju också erkänna att jag har börjat tycka om sushi också vilket jag aldrig trodde skulle hända haha. Vi var ett trött men nöjt gäng som sen hamnade några timmar uppe i svalisköket efteråt när vi kommit hem igen, åh vad jag blir glad av dessa fina människor!
 
Eftersom vi var borta hela dagen igår så fick dagen idag bli en total fixar dag, städa, måla nail art, tvätta håret, öva sång ja sånt där som måste hinnas med. En kortare sväng på gymmet fick det bli också, jag hade egentligen inte tänkt gymma men när Natanael också skulle dit så hängde jag på, jag gillar ju bättre att ha nån att gymma med. Jag hade fortfarande enorm träningsvärk från i fredags så det fick bli ett långt stretchpass i danssalen sen efter också, det gäller ju att hålla sig smidig nu under repperioden. Nu ska jag strax sova och imorn börjar vi repa, wow så spännande!
 
(null) 
(null) 
(null)
 
(null)

Freaka ut i olika bemärkelser

Jag måste nog vara den mest överdramatiska personen jag känner herregud... överreagera först, skämmas och skratta åt sig själv sen.... Hur som helst igår hade vi den mycket efterlängtade men även väldigt nervösa och pirriga kollationeringen för vår vintershow! Jag var fruktansvärt nervös innan en vill ju så mycket att det ska bli bra, att det ska vara ett bra tema att en får vara med i roliga nummer och såklart att en blir nöjd med sin sololåt. Så mycket förväntningar och samtidigt så vet en ingenting så det går inte ens att tänka sig hur det ska bli. Vi hade laddat upp med väldigt mycket fika iallafall, alltså galet mycket fika! som jag tyvärr knappt kunde äta av då jag var för pirrig...
 
Efter att ha dragit ut på spänningen nästan jobbigt länge så där som det gör på idol när nån ska åka ut fick vi äntligen veta! Föreställningen kommer att heta Freak Out! och mer än så kan jag inte säga just nu eftersom allt det andra är ganska så hemligt. Men jag kan säga att jag tror det kommer bli toppen, det är ett roligt tema och massa bra musik nu ska vi bara få ihop allt och vi börjar redan på måndag. Men iallafall tillbaka till det är med att överreagera vi fick nämligen bara reda på första akten innan lunchen och ja de hade sagt åt oss att inte lägga för mycket vikt på det innan vi hade fått helheten men det verkade jag skita i.... för hur som helst så fick jag en roll i en scen i första akten, en scen som kommer bli väldigt bra med just den rollfiguren men jag misstolkade det som att jag skulle behöva spela den här rollen i hela resten av föreställningen vilket inte kändes kul. Så ja totalbreakdown.com under lunchen eftersom jag alltid tror det värsta först. Men som tur var så löste det sig som det brukar och det var bara jag som tog ut förlusten i förskott för jag fick en annan roll och jag fick ett spännande solo också. Men eloge och så mycket kärlek till mina fina vänner som alltid finns där även när jag är unreasonable och gråter i kalopsen...
 
Taggade men också rätt trötta och mentalt utpumpade samlades vi ganska många i svalisköket efteråt för att äta men också för att bara prata om allt och ventilera lite exaltering och nerver. Sen på kvällen åkte vi till Bjärnum för att se deras höstshow vilket var kul, det var väldigt duktiga även fast jag inte tycker själva story konceptet höll hela vägen för mig men wow vilka sång och dansnummer! 
 
 
Idag har vi tack och lov varit lediga och bara fått tid att smälta alla intryck från igår. Vi började dagen efter fikat att gå och kika i kostymförrådet för lite inspiration men det slutade med att vi bara satt på golvet utanför och pratade och lyssnade igenom hela föreställningen igen bara för kul. Efter lunch sen blev det istället bara vanlig hederlig träning som gällde i nästan fyra timmar framåt haha. Vi började med ett pass i danssalen med lite akrobatik jag lärde ut handstående och hjulningar bland annat vilket var kul! sen gick jag och gymmade en timme för att sen komma tillbaka till danssalen och köra ett ordentligt och långt stretchpass, såå välbehövligt! Stretching är ju nästan lite som yoga för mig min kropp mår bäst efter ett stretchpass. Kvällen sen har varit väldigt lugn, det var några som skulle kolla på film borta i Atrium men jag var mitt i matlagningen och kände att jag inte ville stressa så jag passade på att äta i lugn och ro, kika på lite Youtube, lyssna på min sololåt och städa undan i köket. Det kändes ändå som jag behövde ha lite egentid och sen när Alex kom tillbaka så satt vi ett bra tag i hennes rum och pratade om livet typ haha Bästa ändå! wow vad jag är glad att jag har just henne som roomie 💚
 
Nu ska jag strax sova och imorn väntar utflykt till Malmö, det kommer bli superkul!