Stressigaste veckan hittils

Välkommen till min stressigaste vecka hitills! Jag har nått nivån av stress där jag inte ens är stressad längre utan bara går omkring i ett oroligt lugnt tillstånd haha...
 
I måndags åkte jag direkt från färjan fortfarande med tävlingsfrisyren i håret till skolan. Jag stannade på ett kafé för frukost på vägen dock men annars var det direkt och jag har nog aldrig varit så trött nånsin i skolan. Jag kanske sov 3 timmar på båten ungefär men jag var ändå relativt pigg sådär direkt på morgonen men vi såg en fransk nya vågen film det första vi gjorde i skolan och jag fick på riktigt kämpa för att hålla mig vaken. Jag somnade inte men jag var så trött att jag inte orkade hänga med alls i filmen, jag tror det egentligen var helt okej men jag var så lost... och det var samma på föreläsningen sen haha
 
Det var så galet skönt att komma hem men det blev ingen vila direkt för den här veckan ska jag nämligen både skriva hemtenta, göra ansökningsprov i Skara och sköta den vanliga vardagen med allt från tvätt till städning till gymnastik. Måndags kvällen fick därför helt gå till att städa eftersom jag inte orkade göra det innan jag åkte men också med att tvätta håret och plugga. Igår låg fokuset istället på att tvätta, läsa ikapp kurslitteraturen som tog en hel evighet, börja skriva på hemtentan och få iväg alla ansökningar till teaterskolor jag vill gå alla med tillhörande personliga brev som måste skrivas. Idag har jag suttit med hemtentan nästan hela dagen men det har gått segt jag är iallafall nästan klar med första delen iallafall och det blir att ta med sig datorn ner till Skara imorn så jag kan fortsätta skriva mellan ansökningsproven... 
 
Bara att fortsätta kämpa vidare! jag är iallafall helt ledig 1 maj det är mitt ljus i tunneln just nu!
 

Födelsedagsgympa i Finland

Har jag nånsin haft en födelsedag utan gympa? inte vad jag minns iallafall. 22 april verkar vara ett ypperligt bra gympadatum och i år var inget undantag, i år väntade nämligen ett gympaäventyr i Finland.
 
Jag var så glad att jag gick och la mig tidigt i fredags annars hade jag nog inte orkat med resten av helgen. Jag spenderade hela lördag förmiddag med att förbereda och packa inför tävlingen samtidigt som jag försökte hinna plugga och öva monologer också. Det var lite stressigt men det gick bra och jag hann med det väsentliga iallafall innan det var dags att åka in till stan och Viking-terminalen. Vädret var fantastiskt och vi kom på båten precis till solnedgången vilket passade bra till att ha lite photo sesh på däck vilket också blev lite gratis gympa underhållning för resten av passagerarna på färjan haha... Kvällen avslutades sen med infomöte om tävlingen och lite sightseeing på båten innan det var dags att gå och lägga sig och ladda inför tävlingsdagen.
 
 
Det blev inte många timmars sömn innan vi var framme i Åbo på söndagsmorgonen, inte blev det bättre av att vi tappade en timme också eftersom Finland ligger en timme före Sverige. Hur som helst så var vi ett trött men taggat lag som satt oss i bilarna och efter ett snabbt stopp på Donken för frukost så var vi på väg på riktigt mot Espoo och Teamgym-cup. 
 
Som jag skrev i förra inlägget så såg ju min fot-situation inte vidare ljus ut men jag ville verkligen tävla friståendet en gång innan den riktiga upptrappningen mot SM börjar. Min fot kändes ändå lite bättre så vi körde och med den ena foten tejpad och den andra med tejp och fotskydd gav jag mig ut på golvet ändå. Om kroppsdelarna inte sitter fast så får en helt enkelt tejpa fast dem igen! haha Skämt åsido så gick det faktiskt att köra och jag är ändå nöjd med min prestation under förutsättningarna. Resten av laget och det andra laget körde sen superfina varv på redskap och vi körde en bra tävling men p.g.a. en hel del missar på kompositionspoängen i friståendet vilket ändå var rätt väntat blev det ingen pallplacering. Men målet med tävlingen var ändå lagsammanhållning och det tycker jag verkligen vi lyckades med, snacka om peppig stämning! När allt var klart åkte vi till Åbo igen för att äta middag och alla sjöng för mig och så fick jag en liten födelsedagspresent också! alltså wow vilka fina lagisar jag har!
 
Vi åkte en betydligt fräschare båt hem som även hade den obligatoriska karaoken som vi såklart passade på att sjunga på. Sen hittade vi det ända lilla stället på båten som faktiskt spelade musik från det här århundradet haha och dansade loss halva natten. Vi hade en liten incident med en sliskig snubbe men som tur var tog personalen sitt ansvar och han blev bortforslad av två stora vakter till vårt jubel haha.
 
Gympabubblan, utomlandsäventyr, karaoke och dansparty vad mer kan en önska sig ska hända på ens födelsedag! Så trotts två trasiga fötter och nästan ingen sömn hade jag en fantastiskt rolig helg tillsammans med bästa laget! jag längtar redan till nästa tävling och förhoppningsvis är jag hel tills dess.
 
 

Två stukade fötter, Bollywood lookalikes och besök av sommarvärmen (förra veckan)

Vet ni vad som är dumt? Att stuka foten! vet ni vad som är ännu dummare? att stuka andra foten mindre än en månad efter att har stukat första som fortfarande inte är helt hel än..... Jag bör ju inte köpa en trisslott om man säger så... men kanske ett par nya fotleder... Den här gången var jag inte bara klantig heller utan hade bara enorm otur då min fot vek sig i saltostämmet... Jag har gråtit av ilska men det hjälper inte det är bara att acceptera tyvärr jag håller hoppet uppe ändå så får vi se hur den blir under dagarna här.
 
Resten av förra veckan var annars bra, i tisdags var jag sjukt effektiv och hann med hela min attgöra-lista även fast jag tog sovmorgon. Sen i onsdags såg vi Bollywoodfilm (i sann överdramatisk anda) i skolan vilket var en skön omväxling så en faktiskt höll sig vaken under filmen... haha Sen kunde jag inte sluta tänka på hur den indiska filmstjärnan Nargis och den amerikanska skådespelerskan Joan Cusack är typ varandras dubbelgångare! rätt likt va?
 
 
På kvällen sen var det en intensiv träning till tävlingslandning med högt tempo som ändå gick bra även fast jag hade lite panik inför trampetten. I torsdags var jag dock stressad hela dagen över allt som är just nu med tävling, skola och teateransökningar vilket kan ha bidragit till att jag inte hade helt fullt fokus på träningen sen men det är svårt att säga. Det kändes nämligen så bra inför träningen och jag var supertaggad, jag hann iallafall med fristående innan olykan var framme på andra varvet på tumbling men sen var det över för min del. Jag låg med foten i hårt lindad i högläge och fick kolla på genrepet från sidan istället.
 
Så på fredagen fick jag än en gång halta mig till skolan med en stukad fot.... Vi såg en jättehemsk film om en stackars åsna som bara bli misshandlad och föreläsningen efter kändes inte vidare givande heller. Men jag tror vi alla bara längtade ut till sommarvärmen utomhus. Hade jag inte haft foten hade jag nog hängt på några från klassen på lite parkhäng men jag var helt slut, så jag åkte hem och satt mig och pluggade i solen för att sen gå och lägga mig tidigt för att få så mycket läkande sömn som möjligt inför helgens äventyr i Finland.