Fem timmars lunch/fika

För ovanlighetens skull så hade jag min träningsfria dag igår istället för i tisdags för de kastade om träningarna för oss lite denna vecka eftersom det är tävling i helgen. Träningen i tisdags gick okej, jag var lite seg och mitt ena knäveck gjorde ont men jag lyckades ändå dra av mina tävlingsvarv i någorlunda bra stil. Allt känns fortfarande inte helt bra inför helgen men lite bättre iallafall.
 
Så tillbaka till igår istället, träningsfri dag och allt bestämde sig jag och Jossan för att luncha på stan. Det blev en långlunch minst sagt, så lång att vi hann med en fika på eftermiddagen också. Jag tror vi båda behövde prata en massa bara om verkligen allt från tunga till lättare ämnen och vips så hade det gått över fem timmar haha. Men som sagt jag tror det var välbehövligt.
 
 
Idag vaknade jag upp till ännu en gråmulen dag men som tur är så ösregnar det iallafall inte. Lite upp och ner i måendet idag men jag har ändå fått gjort det viktigaste som att öva monologerna till exempel. Ikväll väntar sista träningen innan tävlingen och förhoppningsvis så kommer saker falla på mer plats.
 

Serietips - Black Mirror

I allt detta höstmörker så finns det inte så mycket mer att göra på eftermiddagarna är att mysa ner sig framför valfri skärm och sträck-kolla lite serier. Nu när det är som mörkast men det fortfarande inte är december och ja jag tänker spara alla julfilmer och sånt tills då haha passar det verkligen bra att börja kolla på den där serien som en har tänkt att börja kolla på ett tag men inte tagit sig tid till.
 
För mig är det Black Mirror som finns på Netflix, en brittisk serie som skiljer sig rejält från nån annan serie jag nånsin har sett. Det är en antologi-serie där varje avsnitt är som en egen kortfilm, avsnitten har olika skådespelare i olika situationer i framtid eller nutid men temat på varje avsnitt är på ett eller annat sätt den mörka sidan av teknologi och livet. Nåt avsnitt handlar om hur varje person i framtiden har som en inbyggd minnes implantat i huvudet som spelar in alla ens minnen. Ett annat avsnitt handlar om hur den brittiska premiärministern blir utpressad att utför en hemsk handling av nån som kidnappat en av prinsessorna ut kungafamiljen. Det som också är intressant är att alla avsnitten ser ut att utspela sig i samma värld så även fast historierna inte hör ihop så verkar allt vara ihopkopplat på nåt sätt.
 
Jag har snart sett klart andra säsongen och det finns för närvarande fyra säsonger med den fjärde som kommer ut just nu. Avsnitten är intensiva och drar upp många tankar och känslor särskilt kring hur vi använder teknologi och hur den kan komma att se ut i framtiden. Det är om nåt en väldigt intressant serie och fylld med välkända brittiska skådespelare, så ett tips i höstmörkret.
 
 

Att överleva vintermörkret

Jag satt med ett tomt inlägg uppe så här igår kväll också men jag hade absolut inget att skriva om. Jag hittade inte så mycket intressant om hur många handståendebrytningar jag gjorde på gymmet eller hur många avsnitt jag såg av Black Mirror eller att jag övade på monologerna 4 gånger var. Det var en vanlig lite gråtrist söndag bara och idag är det en vanlig lite gråtrist måndag istället. När jag säger gråtrist så menar jag verkligen GRÅTRIST, jag är tveksam på om solen ens gick upp idag? verkar hur som helst på väg ner igen nu. Jag kan bara tänka på när jag var i Madrid i januari och Camila's kille nästan satt maten i halsen när jag berättade att vi när det är som mörkast bara får några timmars dagsljus där jag bor i Sverige haha. "Hur överlever ni?" 
 
Så här har jag skrapat ihop fem små tips för att nästan överleva mörkret.
 
1. Mysbelysning
Seriöst jag går och tänder varenda liten myslampa hemma hela tiden, en kan inte få för mycket och det känns mycket bättre när det är lite ljus i varje rum iallafall. Snart är det ju advent också så det passar ju bra att slänga upp nån extra julstjärna.
 
2. Ta vara på dagsljuset
Denna är svår men försök att gå upp i tid på morgonen även fast en bara ska vara hemma för det finns inget drygare än att vakna sent och missa allt dagsljus.
 
3. Gå på en promenad
Okej jag vet detta är hemskt när det är grått, kallt och blött... Men dagen känns mycket bättre efter och dagsljus är ändå dagsljus hur grått det än är.
 
4. Träna
Så viktigt med endorfiner så här års, utan träning skulle jag gå helt under så på riktigt träna, träna, träna!
 
5. Sist men inte minst...
Skit i alla punkter ovanför och dra utomlands istället, det är inte värt det, vi lever i en kall, mörk isbjörnsgrotta till land! Fly, rädda det som räddas kan! Paris här kommer jag!!
 
Bara 24 dagar kvar innan det vänder och blir ljusare igen, kämpa på!