helgisen

 
Jag tror jag har gjort det till en liten dålig vana men jag sitter seröst hemma och vilar upp mig inför kommande veckan hela helgen... Omg jag börjar bete mig som en pansionär... haha x) Nejmen såhär är det, jag lägger min egen utvilan och fritid över så mycket andra saker med tanke på att jag har så mycket att göra jämt men sen när jag får tid över som jag har fått nu i några helger så vet jag inte vad jag ska göra för jag är så van med att ha nåt planerat... omg vad invecklat... men aaja.
 
Igår var vi allafall en stund på fika hos småkusinerna, jag var ju bara tvungen att prata med min kusin som började på riktig gymnastik i torsdags hon verkade tycka att det var jättekul så det är roligt att höra, Mer truppgymnaster i gymnastiken säger jag bara! 
Annars så spenderade jag mycket tid igår åt att leta efter olika musikalutbildningar i NYC åh det är verkligen svårt att välja och dyrt är det också, det är så svårt att veta om det är värt priserna och tiden, om man verkligen får broadwayjobb efteråt, man måste ju kunna försörja sig. Mycket handlar ju om tur också.
 
Nu idag har jag hitils inte gjort mycket alls men jag ska väl plugga lite och sen bär det av mot träningen mer intressant än det blir det inte idag.
 

the perks of reading

 
Jag börjar nästan bli lite förbryllad över hur jag ska göra med böcker, jag älskar verkligen att läsa men om jag inte hejdar mig kommer jag bli som mormor som till och med har en gräns på att hon bara får läsa ca 90 böcker per år för hon läser så mycket haha.
Men jag menar hittar man en bra bok då tar man ju varje tillfälle man får till att läsa i den. Är man dessutom en snabb läsare som jag så räcker en bok på ca 300 sidor bara över helgen.
Men som tur är så är jag inte alltid såhär men jag tror jag har kommit in i nån slags bokfas just nu. När hösten kommer får jag bara en känsla av att mysa ner mig med en filt och en god bok, dock... så blir det inte så utan jag sitter vid skrivborden med datorn i bakrunden och läser så jag får jätteont i ryggen sen hehe... Ibland undrar jag om jag är för lat (läs omotiverad x) för att ta fram en filt... haha
 
(Bild från google)
 
Just nu läser jag iallafall Never let me go av Kazuo Ishiguro som handlar om framtiden eller ja slutet på 1900-talet men då när boken skrevs var det framtiden. jag skriver ingen egen text om vad den handlar om denna gång det är lite för sent på kvällen för det men...
Såhär är boken beskriven på Bokus.com: "Kathy, Tommy och Ruth växte upp på ett isolerat internat på den engelska landsbygden. De fostrades till att tro att de var speciella och att deras hälsa var viktig inte bara för dem själva utan även för samhället. Men varför var de egentligen där? När Kathy i 30-årsåldern tänker tillbaka på sin uppväxt börjar hon minnas saker. Hon minns hur folk som sökte sig utanför internatets grindar inte kom tillbaka och hur människor som kom utifrån verkade vara livrädda för dem. När minnesbilderna fogas samman går sanningen så sakteliga upp för Kathy."
 
Jag har läst 2/3 av boken men jag kan verkligen säga att den är sjukt bra och absolut läsvärd och den är skriven på ett vad jag tycker lite annorlunda sätt men det passar bra så det är inget jag tänker på längre.
Never let me go (pocket)
 
När jag ändå är på ämnet kan måste jag bara skriva att jag förstår verkligen inte hur man kan hata att läsa? Böcker är verkligen helt underbara de öppnar upp så många olika världar, känslor och händelser och om den är skriven i Jag-form får man ju verkligen sätta sig in i en annan människa och hur de tänker mycket mer än i film, jag älskar visseligen film också men det är nåt speciellt med böcker. Jag menar ge det en chans iallafall bara för att en bok du läst var dålig är inte alla det.

Med tanker på mitt lilla bok ämne som blev så kan man ju bara gissa sig till att det är det jag gjort idag, läst alltså och det fick bli så när man har en studiedag sådär man behöver inte göra nåt speciellt utan bara ta det lugnt hela dagen.
 
 
 

wednesday and thursday

 
trött och mörbultad är vad jag känner mig just nu så det ska bli skönt att lägga sig och läsa och sen få sova ut ordentligt imorn på den eftertlängtade studiedagen såå härligt.
 
De senaste två dagarna har väl inte varit så jobbgia egentligen men höströttheten smyger sig på och kroppen känns sliten och ont efter träning, jag funderar på att byta till mig lite massage på massagebänken av mamma mot att hon får en nail art, hoppas det funkar!
Men hur som helst, gårdagen var en relativt vanlig onsdag
engelska: Läsa hunger games soom jag redan läst så jag läste sista boken och den har jag också redan läst ut haha så jag fick svara på disskusionsfrågor om boken.
Sammhäll/svenska: Vi kollade på filmen The Last King Of Scotland, den var helt okej, ganska brutal och lite dryg men ett 5/10 betyg kanske.
Fysisk teater: Fortsätta jobba med rörelse kvaliteter men denna gång med rum alltså direkta och indirekta rörelser, det var samma uppbyggnad som på de senaste lektionerna först utforska lite och sen göra korta mimiska scener med rörelserna men vi hann också med att göra serösare scener där vi tonade ner lite men använde oss av rörelse kvaliteter.
 
Efter skolan sen träffade jag min kompis Hanna på stan, vi tog en fika och satt och pratade i några timmar, mycket trevligt.
 
 
Dagen idag har inte heller vart nå särskillt speciell.
På sceniska gestaltningen repade vi mini pjäserna och det gick riktigt bra jag tor vi verkligen har nåt bra att visa upp nästa vecka och det är kul.
Kontaktlärartiden känns bara onödig as usually och idrotten var väldigt kaos. Vi skulle gå igenom planeringen och det är så synd om vår lärare för hon är gammal och ganska virrig men hon försöker verkligen göra sitt bästa men det blir fel och där finns det vissa som är onödigt otrevliga mot henne. Herregud säger jag bara! hon är bara människa och hon är ju både snäll, trevlig och låter oss göra roliga saker på idrotten t.ex. så varför känner man att man måste vara otrevlig mot en sån människa? show a little respect at least.
 
Jag tror apropå ingenting att jag har kommit in i nån läsfas nu jag är jättetagg på att läsa så jag lånade en bok igen idag Never let me go heter den och jag tror den kommer va bra. Förörvigt så hände nåt mycket oväntat i biblikoteket idag en person som jag kind of var ganska omedvetet taskig mot i femman och som jag var pretty sure hated my gutts, hejade på mig. Jag vart nästan chockad men jag hejade tillbaka iallafall. Intressting turn of events.
Iallafall sista lektionen alltså svenska var mest allmänt tråkig men jag fick tillbaka min novell som jag fått B på och min lärare tyckte storyn var väldigt bra så det är jättekul!
 
 
När vi sen slutade fick jag vänta i f*cking 20 min på bussen som verkade att stannat och tagit en fika paus eller nåt på vägen såå irriterade. När jag äntligen kom hem fanns det inte så mycket mer att göra än äta och åka till träningen. 
Träningen gick väl bra, vi körde bakot och sen trampolin, jag slog också rekord i att dammsuga vita mattan snabbt, 10 min tog det! jag bara köttade på.
 
Men nä hörrni nu ska jag sova eller kanske läsa eller båda hehe.