Skruvar, lunch och A Star is Born

Gissa om den här tjejen hade endorfiner upp till molnen när jag äntligen efter lite mer än tre månader fick köra lite gympa igen och faktum är ändå att jag inte har tappat så mycket. Jag hängde ju med på pappas träning i måndags och fick lov till att studsa lite själv också så jag fegistestade lite flickisar, rondat sträckt, lite volt-volt ut i gropen och några handvolt 1½ skruvar wow vad det är kul och jädrans vad jag saknar det! Mycket vill  ha mer och alltså jag hade varit fett taggad på att köra en riktigt gympaträning och bara kötta volter men jag fick nöja mig med det lilla i måndags iallafall.
 
Igår var jag bjuden på lunch hos Amanda och fick hänga med henne och Stella hela förmiddagen, det var verkligen supertrevligt! det är ju så sällan vi ses nuförtiden och wow vad Stella har blivit så stor nu! På kvällen sen var jag och Pappa på bio och såg A Star is Born. Jag har velat se den ett bra tag nu så det passade ju bra att gå och se den nu när jag är hemma. Så vad är min recension av det hela?
 
Den var bra och det är lite musiken som gör det. Den är väldigt snyggt gjord, väldigt uttänkt och snyggt filmad med mycket handhållna kameror som skapar en större närhet till karaktärerna. Bradley Cooper imponerar sångmässigt och regimässigt då det faktiskt är hans regidebut. Lady Gaga sjunger amazing som vanligt dock är jag inget jättestort fan av henne som skådespelerska, det funkar ibland men ofta köper jag det helt enkelt inte.  Nåt jag också saknade var en ordentligt karaktärsutveckling för Lady Gagas karaktär, hon känns väldigt platt genom hela filmen en karaktär som bara låter sig köras med av andra, det kändes som om jag bara satt och väntade på en vändpunkt för henne men den kom liksom aldrig, hon blir lite mer som en biroll. Detta är ändå rätt intressant då i alla andra versioner av A Star is Born (1937,1954,1976) är det den kvinnliga karaktärer som historien kretsar kring men här blir det istället den manliga. Sen om det beror på Lady Gagas skådespeleri eller att hennes karaktär helt enkelt hade kunnat varit bättre skriven det vet jag inte men jag tycker det är synd. Men som sagt musiken, wow! Shallow som alla pratar om är verkligen vacker och många av de andra låtarna också, det är lite dem som få filmen att lyfta. Så helt klart värd att se eller iallafall lyssna på soundtracket.
 
 

Hemma var ligger det nånstans

Det har nog sällan känts så konstig och samtidigt så vanligt att komma hem till Gävle igen... Det är lite som om jag har varit i ett parallellt universum i 10 veckor och nu har kommit tillbaka som inget har hänt, lite som Narnia typ. Så även fast det är kul att vara hemma och träffa familj och vänner så känns det konstigt. Mina senaste höstar då jag bott hemma har inte varit vidare bra och det är mycket som triggar gamla känslor tyvärr, det gäller att påminna sig själv om att jag bara är här på semester och inte behöver deala med all skit från förr längre. Jag ska bara njuta av tiden här umgås med min familj och mina fina saknade vänner och sen får jag åka tillbaka till min folkisfamilj på söndag igen, snacka om lyxigt.
 
Hur som helst så var jag nere på stan i lördags och wow vad jag har saknat att ha ett ordentligt stadscentrum att åka till, jag menar i Markis har vi ju bara typ team sportia och coop i centrum så det finns ju inte så mycket till shopping precis om en behöver köpa nåt... haha. Så det fick bli en liten shoppingrunda för att köpa lite nödvändigheter och lite annat smått och gott också. Sen på kvällen åkte jag till Putte för att umgås och dricka lite bubbel, Jossan, Axel och Sebastian kom dit också och jag har inte sett nån av dem sen jag flyttade så det var superkul att ses och catcha up om livet. Det blev en väldigt sen men mysig kväll.
 
Igår passade jag på att göra nåt jag inte har kunnat göra på länge nämligen ingenting, bara ligga och dra mig i sängen hela dagen, kolla på skit på Youtube och äta godis. Det var välbehövligt även fast jag inte kunde undgå från att känna mig aningen rastlös. Dagen idag fick därför bli aningen mer produktiv, jag var till naprapaten imorse för att kolla min höger höft och sen har jag bara varit hemma hela dagen och fixat med grejer typ öva sång, markera mina noter, rensa bland lite papper och blogga då såklart. Nu ikväll tänkte jag faktiskt följa med pappa intill gympan en sväng och kika, det är ju nästan orättvist att pappa får hålla på med min älsklingsport men inte jag haha så jag vill iallafall hälsa på och kanske få studsa lite iallafall, vi får se.
 
 

Disco fever, duett-träning och en lång resa hem

Efter en ganska vanlig start på förra veckan kom onsdagen som en frisk fläkt, på schemat stod nämligen redovisning av vårt sång och dansprojekt. Så min grupp körde igång i dramasalen efter fikat och finslipade lite på koreografin innan vi hade övningstid i sångsalen med mickar och allt. Sen var det dags för smink och hår, jag fick nästan gympatävlingskänsla av det hela, alla är spända, fokuserade och förväntansfulla, det luktar hårspray över allt och sen massa glittersmink på det. Min favoritkänsla! Vi hade totalt disco-tema på vårat framträdande så jag gjorde det enda som passade sig nämligen att borsta ut hela håret till totalt disco-krull haha... men jag menar är det disco så är det! 
 
Det var jättekul att få se de andra grupperna på redovisningen, vi har ju haft samma låt och samma koreografi men det blev ändå 4 helt olika tolkningar på det hela, folk är verkligen kreativa. För vår egen del gick det bra, det blev ännu jobbigare att sjunga och dansa samtidigt när en är nervös haha men det var helt klart godkänt. Alla grupper körde tre gånger, en för att visa upp, en för att få coachning och förbättra och en där Lenni (vår dramalärare) fick komma med en galen ny förutsättning.... haha.. Så sista gången vi körde skulle vi även köra hela dansen men låtsas få elchocker samtidigt, vilket var lättare sagt än gjort.. Hur som helst har det varit ett jättekul projekt och väldigt lärorikt och i och med att detta redovisades hade vi bara en grej till att bocka av innan vi kunde ta lov på riktigt.
 
Torsdagen började som vanligt med jazz direkt på morgonen, den sista innan lovet sen skulle vi redovisa våra duetter för vår sång i grupp lärare. Det gick helt okej, hon gillade vårat scenframträdande vilket kände bra för vi har ju jobbat väldigt mycket med det och förutom lite kemi-missar då och då är jag väldigt nöjd med vad vi har åstadkommit hittills för det är en svår scen att göra på så pass kort tid. Stämmorna däremot..... alltså jag har ju bara melodin hela tiden så jag glider ju liksom på ett bananskal i detta men jag förstår att det blir tufft för Natanael att hitta rätt jämt, särskilt om en är ovan att sjunga stämmor. Men förhoppningsvis så sjunker allt in under lovet. Efteråt körde jag och Alicia ett sista gympass innan lovet, frivändning och stöt blev det. Sen på kvällen blev det att öva stämmor till duetten och sen kika på Bjärnums vårshow från i våras.
 
I fredags hade vi bara drama på morgonen sen fick jag faktiskt lov, vilket kändes väldigt konstigt haha. Dramalektionen var hur som helst superkul, vi körde en av mina favoritövningar, liftaren, och så en annan väldigt rolig övning där vi fick styra känslorna på två personer som skulle befinna sig i en situation och samtala med varandra. Efter fikat gick jag hem och packade och sen tog jag och Emma tåget strax efter halv ett. Det blev en lång resa hem men tack och lov utan förseningar och det var verkligen guld värt att kunna ha sällskap med Emma hela vägen, massa prat och massa skratt!